Αυτή είναι η νέα γενιά της BMW X1 η οποία θυμίζει σχεδιαστικά τις μεγαλύτερες X3 και X5.

Το πίσω μέρος θυμίζει και αυτό με τη σειρά του τα υπόλοιπα SUV της μάρκας.

Στο εσωτερικό έντονες είναι οι παραπομπές στη Σειρά 2 Active Tourer.

Νέα γενιά X1

10.933 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 3/6/2015

Αυτή είναι η νέα BMW X1. Βασίζεται στη νέα πλατφόρμα UKL, διαθέτει ελαφρώς ανασχεδιασμένη εμφάνιση που παραπέμπει στις μεγαλύτερες X3 και X5, ενώ περιορισμένες είναι οι αλλαγές στο εσωτερικό.

Η νέα BMW X1 είναι γεγονός. Η νέα γενιά του γερμανικού crossover παρουσιάστηκε επισήμως και έχει να επιδείξει νέα εμφάνιση μέσα/έξω η οποία ακολουθεί αυτή των υπόλοιπων μοντέλων της μάρκας, θυμίζοντας έντονα τις μεγαλύτερες X3 και X5, αλλά και Σειρά 2 Active Tourer, κυρίως στο εσωτερικό.

Η BMW X1 η οποία είναι και το μικρότερο crossover στην γκάμα της βαυαρικής μάρκας, βασίζεται στην προσθιοκίνητη πλατφόρμα UKL θα διατίθεται με μία σειρά από 2λιτρα, τετρακύλινδρα μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου, αρχικά τουλάχιστον. Συγκεκριμένα θα δούμε σε βενζίνη ιπποδυνάμεις 192 και 231 ίππων και πετρελαίου με 150, 190 και 231 ίππους. Φυσικά θα ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις, πιο προσιτές , με 3κύλινδρα μοτέρ στα 1,5 λτ. καθώς και υβριδική plug-in εκδοχή της.

Η νέα BMW X1 είναι μικρότερη σε μήκος αλλά έχει αυξημένο πλάτος και ύψος. Συγκεκριμένα, οι διαστάσεις της είναι στα 4.439x1.821x1.598 χλστ. το μεταξόνιό της στα 2.670 χλστ. και η απόστασή της από το έδαφος στα 183 χλστ. Όσον αφορά το χώρο αποσκευών της, αυτός είναι στα 505 λτ. και με την αναδίπλωση των καθισμάτων φτάνει στα 1.550 λτ. θα διαθέτει όλα τα τελευταία συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, νέο σύστημα πολυμέσων με iDrive, νέο head-up display και πολλά άλλα.

Όσον αφορά τα κιβώτιά του, θα υπάρχουν δύο επιλογές, αυτές ενός χειροκίνητου με έξι σχέσεις και ενός αυτόματου με 8 σχέσεις., ενώ η μετάδοση αναλόγως έκδοσης θα είναι στον εμπρός ή και στους δύο άξονες.

Η επίσημη, παγκόσμια πρεμιέρα της BMW X1 θα γίνει στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, ενώ η εμπορική της διάθεση θα ξεκινήσει στα μέσα του Φθινοπώρου.


33 διαθέσιμα άρθρα για BMW  X1