4 φωτογραφίες »

Η πρώτη teaser εικόνα.

Πρώτο teaser για την νέα Mercedes GLA

5.414 Επισκέψεις στο άρθρο (25/11/2019)

Η Mercedes αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες αλλά και τις πρώτες πληροφορίες για την ολοκαίνουρια GLA. Πάρτε μια γεύση.


Στην δημοσίευση της πρώτης επίσημης teaser εικόνας για τον ερχομό της ολοκαίνουριας, δεύτερης γενιάς, GLA προχώρησε η Mercedes. Το μικρότερο crossover της γκάμας της εμφανίζεται εδώ σε μια σκοτεινή εικόνα αλλά και σε μια σειρά από άλλες φωτογραφίες έχοντας πάνω του πολύ «βαρύ» καμουφλάζ.

Η Mercedes ωστόσο δεν άφησε τις εικόνες αυτές ασυνόδευτες από πληροφορίες. Το ύψος της επιβεβαιώνεται πως θα αυξηθεί κατά 10 χιλιοστά, πράγμα που θα κάνει την GLA να μοιάζει περισσότερο με crossover παρά με ένα «υπερυψωμένο» hatchback και θα προσφέρει στους επιβάτες ύψος και θέση καθισμάτων που αντιστοιχούν σε SUV.

Aκόμα, αν και το συνολικό μήκος του μοντέλου στη νέα του γενιά θα μειωθεί κατά 15 χιλιοστά, η Mercedes μπόρεσε την ίδια στιγμή να μεγαλώσει το μεταξόνιό του, κάτι που θα προσφέρει στους επιβάτες, κυρίως στο πίσω μέρος, μεγαλύτερη ευρυχωρία.
Ο τεχνολογικός εξοπλισμός θα είναι κάτι παραπάνω από πλούσιος και θα περιλαμβάνει πλήθος συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης και ασφάλειας ενώ το πακέτο Driving Assistance θα περιλαμβάνει ακόμα περισσότερα συστήματα για να υποστηρίξει τις λειτουργίες προειδοποίησης του οδηγού για τυχόν κινδύνους.

Η Mercedes δεν αποκάλυψε τίποτα σχετικά με τα κινητήρια σύνολα, ωστόσο αναφορές κάνουν λόγο πως η νέα GLA θα «παίρνει» ζωή τουλάχιστον αρχικά, από τέσσερα μοτέρ (δύο στην βενζίνη και δύο στο diesel). Στην βενζίνη η πρώτη επιλογή αφορά τον 1,33 λίτρων κινητήρα ενώ στην κορυφή θα βρίσκεται ένα 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ με ισχύ έως και 228 ίππους. Στο diesel, ο 1.500άρης κινητήρας θα δίνει το παρών με ισχύ 116 ίππων ενώ στα 2.000 κυβικά θα υπάρχουν δύο επιλογές στα 150 και στα 190 άλογα. Μέσα στο 2020 θα προσφερθεί και μια plug-in υβριδική έκδοση με ισχύ πάνω από 200 άλογα, ενώ στο δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους θα κάνουν ντεμπούτο και οι AMG 35 και AMG 45 εκδόσεις υψηλών επιδόσεων έχοντας στο μηχανοστάσιο τον πιο ισχυρό 4κύλινδρο κινητήρα στα 2,0 λίτρα στον κόσμο.

Η νέα Mercedes GLA θα κάνει ντεμπούτο στις 11 Δεκεμβρίου.

Toyota
moto