Νέα σχεδιαστική φιλοσοφία για το A8, το οποίο θα κερδίσει σε δυναμισμό όπως μας αποκαλύπτουν οι κατάσκοποί μας.

Scoop: Νέο Audi A8

5.603 Επισκέψεις στο άρθρο (17/6/2015)

Η Audi αλλάζει εντελώς τα κορυφαία της μοντέλα και ετοιμάζεται να μας φέρει το περισσότερο high-tech νέο A8.

Με μια ματιά
-Πολύ δυναμικό και εντυπωσιακό design
-Σε νέα πλατφόρμα
-Και με σύστημα αυτόνομης οδήγησης
-Στην παραγωγή το 2017

Η
Audi ετοιμάζει μια εντυπωσιακή αλλαγή στην κορυφή της γκάμας της, ετοιμάζοντας να μας φέρει τόσο την επόμενη γενιά του A8, όσο και μια σειρά άλλων εκδοχών αμαξωμάτων του. 

Η σειρά πρωτοτύπων Prologue της
Audi προέρχεται από το πενάκι του νέου διευθυντή σχεδιασμού της εταιρείας Μαρκ Λίχτε. Το νέο A8 που θα προκύψει από αυτό, θα είναι και το πρώτο μοντέλο της Audi που θα μας φέρει και τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία του Λίχτε, η οποία θα επηρεάσει από εκεί και πίσω όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της μάρκας. 

Οι κατάσκοποί μας αποκαλύπτουν όλες τις διαφορές της φιλοσοφίας του νέου επικεφαλής σχεδίασης της
Audi, όπως αυτές εκφράζονται μέσω του χαμηλότερου αμαξώματος, την πεπλατυσμένης εμπρόσθιας μάσκας, αλλά και των νέων, άκρων δυναμικών φωτιστικών, που θα μας φέρει το νέο A8

Παράλληλα, σε όλο το αμάξωμα θα υπάρχουν γλυπτές γραμμές και πολλές νευρώσεις, ώστε να τονιστεί και μέσω αυτών ο δυναμισμών των επόμενων
Audi. Στο πίσω μέρος, το νέο στοιχείο που έχουμε δει και από τα πρωτότυπα Prologue, είναι τα ενιαία λωρίδα των full-LED φωτιστικών και του φως πέδησης, που θα ενισχύσει τον πολυτελή χαρακτήρα όλων των νέων γερμανικών λιμουζινών.

Νέο δάπεδο για μείωση του βάρους
Μετά την πλατφόρμα MQB που πήραν και θα πάρουν όλα τα compact μοντέλα της Audi (από επόμενο Audi Q3 και κάτω), σειρά παίρνει η νέα, MLB πλατφόρμα για τα μεγαλύτερα μοντέλα των Γερμανών, που θα μας δείξει πολύ σύντομα το νέο Audi Q7. Πρόκειται για δάπεδο που θα φροντίσει να μειώσει το βάρος όλων των μεγάλων Audi, μεταξύ των οποίων και της νέας κορυφαίας οικογένειας των Audi A8 και A9

Παράλληλα, το δάπεδο αυτό αναμένεται να βελτιώσει περαιτέρω τα χαρακτηριστικά ακαμψίας τους, με στόχο φυσικά, όσο το δυνατόν μεγαλύτερων δεδομένων ασφαλείας από όλα τα μοντέλα που θα το λάβουν. Θα έχει την κίνηση εμπρός, με τετρακίνητες επιλογές quattro να είναι για μια ακόμη φορά διαθέσιμες σε όσους το θέλουν.

Και σε υβριδική plug-in έκδοση
Η γκάμα κινητήρων του νέου Audi A8 θα περιλαμβάνουν έναν νέο V6 βενζινοκινητήρα, μια βελτιωμένη εκδοχή του υπάρχοντος V8 με Σύστημα Απενεργοποίησης των Μισών Κυλίνδρων, αλλά και φυσικά στη βάση της γκάμας, αναβαθμισμένα 4κύλινδρα μοτέρ. 

Το νέο στοιχείο για το Α8 είναι ότι θα περάσει στη νεότερη γενιά των υβριδικών και πλέον, θα λάβει και αυτό στη γκάμα του μια υβριδική εκδοχή με δυνατότητα φόρτισης και από πρίζα (plug-in). 

Πληροφορίες από το εξωτερικό αναφέρουν επίσης ότι στόχος της Audi είναι να προσφέρει και μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση του A8, που θα έλθει να τοποθετηθεί απέναντι στο περίφημο ηλεκτρικό Model S της Αμερικάνικης Tesla.

Τεχνολογικό highlight η αυτόνομη οδήγηση
Η επόμενη γενιά του Audi A8 θα γράψει ιστορία, αφού θα είναι το πρώτο μοντέλο στην ιστορία της γερμανικής μάρκας που θα προσφέρει τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης. Εκμεταλλευόμενο λοιπόν την πλέον πρόσφατη τεχνολογία και με τη βοήθεια ειδικών αισθητήρων, το νέο Audi A8 θα μπορεί να «οδηγηθεί» και χωρίς ο οδηγός να κάνει τίποτα, για χαμηλές όμως ταχύτητες και μόνο στην εθνική. Αυτό είναι το πρώτο απτό δείγμα από την πλευρά της Audi στο πεδίο της αυτόνομης οδήγησης, κάτι που αναμένεται να διευρυνθεί περαιτέρω στο μέλλον και σε μικρότερα μοντέλα της μάρκας.

Διαβάστε για ακόμη δύο πολυ-αναμενόμενα μοντέλα της Audi ΕΔΩ και ΕΔΩ.

NEO TRAFIC
moto