3 φωτογραφίες »

Το ανανεωμένο Q5.

Στα σκαριά Audi RS Q5;

2.951 Επισκέψεις στο άρθρο (2/7/2020)

Η Audi εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει μια RS έκδοση στο premium SUV που πρόσφατα ανανεώθηκε. Τι μοτέρ θα λάβει αν γίνει αυτό;


Φήμες για τον ερχομό μιας RS έκδοσης υψηλών επιδόσεων για το Audi Q5 έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο από το 2015, ωστόσο πέντε χρόνια μετά, η μάρκα δεν έχει κάνει καμιά προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, με το SQ5 να παραμένει στην κορυφή.

Τα δεδομένα ίσως αλλάζουν σύντομα όμως καθώς αναφορές στο εξωτερικό κάνουν λόγο πως η Audi εξετάζει ακόμα το ενδεχόμενο να προσφέρει μια RS έκδοση στο μοντέλο. Ο Michael Crusius, στέλεχος της Audi δήλωσε σχετικά: «Eίναι μια καλή ιδέα να εξετάσουμε αλλά δεν μπορούμε να πούμε πολλά ακόμη». Όπως βλέπετε, ο ίδιος δεν ήταν πολύ αποκαλυπτικός αλλά σε καμιά περίπτωση δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο.

Αν το RS Q5 πάρει το πράσινο φως για να μπει σε παραγωγή, θα πάρει πιθανότατα τον twin-turbo V6 κινητήρα των 2,9 λίτρων που βρίσκεται κάτω από τα RS4 και RS5 και αποδίδει εκεί 450 άλογα και 600 Nm ροπής.

Ο ερχομός της RS έκδοσης φημολογείται ότι θα γίνει πριν το τέλος του 2020 όταν η Audi λανσάρει στην Sportback έκδοση του Q5 αλλά και τις αντίστοιχες S εκδόσεις του γερμανικού premium SUV.
 

Mercedes
moto