Αυτά είναι τα οικογενειακά SUV με top κατανάλωση!

72.238 Επισκέψεις στο άρθρο

Θες αυτοκίνητο με άπλετους χώρους αλλά και οικονομικό στην κατανάλωση; Τα plug-in SUV μπορεί να είναι η λύση που ψάχνεις. Δες τα 5 SUV υβριδικής τεχνολογίας με κορυφαία μέση κατανάλωση στις μετρήσεις του AutoΤρίτη Test Center.


Ενώ βαδίζουμε στον δρόμο του πλήρη εξηλεκτρισμού, αυτοκίνητα με υβριδική τεχνολογία καλούνται να γεφυρώσουν την απόσταση ανάμεσα στους κινητήρες εσωτερικής καύσης και την αποκλειστική ηλεκτροκίνηση. Ειδικά για εκείνους που αναζητούν τα πλεονεκτήματα ενός SUV (ευρυχωρία, off road ικανότητες) μαζί με την αποδοτικότερη (άρα και οικονομικότερη) κατανάλωση, η απάντηση στο πρόβλημα είναι γνωστή: τα plug-in hybrid μοντέλα. Τα αυτοκίνητα, δηλαδή, που «μπαίνουν στην πρίζα» και φορτίζονται για να ξαναγεμίσουν τις μπαταρίες τους. Το συγκεκριμένο είδος οχημάτων προτάσσει τον οικονομικό του χαρακτήρα, μιας και συνδυάζει ή εναλλάσσει θερμικό και ηλεκτρικό μοτέρ ανάλογα με την ταχύτητα κίνησης και το περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε (αστικός ιστός, ταξίδι, επαρχιακές διαδρομές).

Παρόμοια αλλά και διαφορετική συγχρόνως τεχνολογία αξιοποιεί ένα υβριδικό και όχι plug-in μοντέλο, που συμπεριλαμβάνουμε εδώ εξαιτίας της χαμηλής του κατανάλωσης στις μετρήσεις μας. Ο λόγος για το Toyota C-HR, το αυτοφορτιζόμενο υβριδικό SUV, το οποίο έχει δύο κινητήρες (βενζίνης και ηλεκτρικό) και αποτελεί μία ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση. Η διαφορά του έγκειται στο ότι η ανάκτηση ενέργειας γίνεται με το φρενάρισμα ή το άφημα του γκαζιού, χωρίς επομένως να υπάρχει ανάγκη φόρτισης από πρίζα.

Αρκετά με τα εισαγωγικά. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα 5 SUV με κορυφαία μέση κατανάλωση στις μετρήσεις του AutoΤρίτη Test Center. Μεγάλα στο μάτι, αλλά... μικρά στην κατανάλωση στις σελίδες που ακολουθούν.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Mercedes
test center