H Audi προσφέρει ήδη το A8 60 TFSIe ως plug-in υβριδική έκδοση της λιμουζίνας της, του Α8.

Χωρίς ηλεκτρικό Α8 η Audi

2.129 Επισκέψεις στο άρθρο (3/4/2020)

Χωρίς αμιγώς ηλεκτρική έκδοση θα έρθει η νέα γενιά του Α8 της Audi, ωστόσο το plug-in υβριδικό μοντέλο θα «καλύψει» αυτή την απώλεια λαμβάνοντας μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία.

Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης της Audi, Hans-Joachim Rothenpieler, ο οποίος φιλοξενήθηκε σε ευρωπαϊκό μέσω ενημέρωσης. Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του το στέλεχος της γερμανικής φίρμας αφού αρνήθηκε το ηλεκτρικό Α8, υπογράμμισε «Εμείς αυτό που θα κάνουμε με βεβαιότητα είναι να επεκτείνουμε την ηλεκτρική αυτονομία του plug-in υβριδικού μας μοντέλου σε απόσταση άνω των 47 χιλιομέτρων».
 
Θυμίζουμε πως κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης του 2019, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Audi, Bram Schot ανακοίνωσε ότι εξετάστηκε ένα ηλεκτρικό A8, ωστόσο όπως φαίνεται στην πορεία το πλάνο δεν συνεχίστηκε. Αξίζει να σημειωθεί πως η Audi σκοπεύει ένα μεγάλο μέρος των ηλεκτρικών της να είναι στην πιο δημοφιλή κατηγορία SUV/Crossover, καθώς σύμφωνα με τα ξένα μέσα η εταιρεία πιστεύει πως η αγορά των ηλεκτρικών αυξάνεται πολύ πιο γρήγορα από ό, τι αυτή για τα μεγάλα, premium σεντάν.  
 
Κλείνοντας να πούμε πως η Audi προσφέρει ήδη το A8 60 TFSIe ως plug-in υβριδική έκδοση της λιμουζίνας της, του Α8. Χρησιμοποιεί βενζινοκινητήρα V6 3.0 λίτρων και ηλεκτρικό μοτέρ με συνολική ισχύ 449 ίππους και 700 Nm ροπής. Σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών WLTP, το αυτοκίνητο μπορεί να ταξιδέψει αποκλειστικά με ρεύμα για 40 χιλιόμετρα.  

Toyota
test center