5 τρόποι για να αυξήσετε την ιπποδύναμη του αυτοκινήτου σας
5 τρόποι για να αυξήσετε την ιπποδύναμη του αυτοκινήτου σας
  • 5 τρόποι για να αυξήσετε την ιπποδύναμη του αυτοκινήτου σας
  • 5 τρόποι για να αυξήσετε την ιπποδύναμη του αυτοκινήτου σας

5 τρόποι για να αυξήσετε την ιπποδύναμη του αυτοκινήτου σας

3009 Επισκέψεις στο άρθρο

Θέλετε να αυξήσετε την ιπποδύναμη του αυτοκινήτου σας; Η Raceroms σας προτείνει 5 αποδεδειγμένους τρόπους για να το πετύχετε.

PERAMAX
ΕΛΑΣΥΝ Α.Ε.Ε Εμπορική & Τεχνική Εταιρία

Αν αναζητάτε πώς να αυξήσετε την ιπποδύναμη του οχήματός σας, είστε στο σωστό μέρος. Σ' αυτό το άρθρο, θα δούμε πέντε διαφορετικούς και αποδεδειγμένους τρόπους για να το πετύχετε.

Να θυμάστε όμως, ότι ο ασφαλέστερος τρόπος, είναι με τη βοήθεια ενός έμπειρου επαγγελματία μηχανικού.

 

1. Σύστημα εισαγωγής ψυχρού αέρα

Ο ψυχρότερος αέρας είναι πυκνότερος απ' τον ζεστό και έτσι αποστέλλεται μεγαλύτερη ποσότητα αέρα, άρα και οξυγόνο στον κινητήρα. Ως αποτέλεσμα, έχουμε εντονότερη έκρηξη στον θάλαμο καύσης με αποτέλεσμα την αύξηση της ιπποδύναμης.

Κοινοποίησέ το »

 

2. Chip Tuning

Κατά τη διαδικασία του chip tuning, επαναπρογραμματίζεται η μονάδα ελέγχου του κινητήρα ή αλλιώς ECU, δηλαδή ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου.

Με τις νέες λοιπόν ρυθμίσεις, ο μηχανικός μπορεί να βελτιώσει την απόδοση του κινητήρα και να αυξήσει την ιπποδύναμη.

 

3. Τροποποίηση της εξάτμισης

Οι εργοστασιακές εξατμίσεις μπορεί να περιορίζουν τη ροή εξατμίσεων του κινητήρα. Άρα, να "μπλοκάρουν" και την πλήρη απόδοση του οχήματος.

Με τα συστήματα εξάτμισης μεγαλύτερης διαμέτρου όμως, ο κινητήρας "σπρώχνει" τον αέρα απ' το σύστημα με όσο το δυνατόν λιγότερους περιορισμούς.

4. Τροποποίηση του κινητήρα

Η αλλαγή του άξονα, των κυλινδροκεφαλών και άλλες τροποποιήσεις στη μηχανή, μπορούν να αυξήσουν τα άλογα στο αυτοκίνητο.

5. Μείωση του βάρους του αυτοκινήτου

Ένα βαρύ όχημα κινείται και πιο αργά. Το πόσο βάρος βέβαια πρέπει να μειώσετε, εξαρτάται απ' τον δείκτη βάρους – ιπποδύναμης του αυτοκινήτου σας.

Κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε ελαφρύτερες ζάντες, να μειώσετε το βάρος που κουβαλάτε μέσα στο όχημα κλπ.

Συμβουλευτείτε βέβαια τον μηχανικό σας πριν επιχειρήσετε να αφαιρέσετε ή να αλλάξετε το οτιδήποτε.

Να θυμάστε ότι για λόγους ασφαλείας δεν πρέπει να επιχειρήσετε μόνοι σας οποιαδήποτε αλλαγή. Συμβουλευτείτε έναν έμπειρο μηχανικό για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Κοινοποίησέ το »