Ασφάλεια με …την βούλα!

2631 Επισκέψεις στο άρθρο

Στην δημοσκόπηση του μήνα, ρωτήσαμε τους αναγνώστες μας, ποιο πιστεύουν πως πρέπει να είναι το βασικό κριτήριο επιλογής ενός παιδικού καθίσματος. Ας δούμε τις απαντήσεις!

ΖΑΜΠΑΤΗΣ ΝΙΚ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ
PLAKA PARKING
Η επιλογή ενός παιδικού καθίσματος δεν πρέπει να γίνεται αψήφιστα άλλωστε οι αριθμοί λένε πως τα τροχαία ατυχήματα είναι η Νο1 αιτία θανάτου για παιδιά από 1 έως 14 ετών, αλλά και μία από τις σοβαρότερες αιτίες τραυματισμού. Οι περισσότεροι τραυματισμοί, μάλιστα, είναι στο κεφάλι και τον αυχένα. Οπότε τα παιδικά καθίσματα είναι η πρώτη γραμμή άμυνας, όσον αφορά την ασφάλεια του παιδιού κατά τις μετακινήσεις του ως συνεπιβάτης στο αυτοκίνητο.
Έτσι λοιπόν ρωτήσαμε την άποψη του κοινού για το ποιο είναι το βασικό κριτήριο επιλογής παιδικού καθίσματος. Ας δούμε πιο αναλυτικά  τι απάντησαν.

Το 68% των συμμετεχόντων ψάχνει την πιστοποιημένη ασφάλεια. Συγκεκριμένα θεωρεί σημαντικό να αγοράσει ένα παιδικό κάθισμα το οποίο έχει περάσει tests, ενδεχομένως έχει επιτύχει και διακρίσεις, ενώ σίγουρα διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις.
Το 15% πιστεύει στο καλό «όνομα»! Δηλαδή ψάχνει καθίσματα από «επώνυμες» μάρκες, (οι οποίες –όπως θα αντιλαμβάνεστε- είναι «επώνυμες» λόγω του ότι τα προιόντα τους συνδυάζουν  πιστοποιημένη ασφάλεια και ποιότητα κατασκευής).

Πρακτικά λοιπόν θα μπορούσαμε να πούμε πως 68+15=το 83% ψάχνει με «ασφάλεια» (στην επιλογή ) την ασφάλεια (στον δρόμο) !

Το 14% ψάχνει την σύγχρονη τεχνολογία. Καθίσματα δηλαδή που είναι κατασκευασμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας (είναι γνωστό πως η έρευνα και η καινοτομία στη συγκεκριμένη αγορά δημιουργεί καινούρια πιο ανθεκτικά υλικά και εξελιγμένα συστήματα ασφάλειας).

Το 3% θεωρεί ως πιο σημαντικό κριτήριο την τιμή και μόνο.

Η άποψη μας
Η αγορά ενός παιδικού καθίσματος δεν μπορεί να είναι λογικής Shopping (δηλαδή επισκέπτομαι ένα πολυκατάστημα όπου ψωνίζω «παιχνίδια» και παράλληλα κοιτάω τα ράφια, βλέπω ένα που να μου αρέσει σε χρώματα - σχέδιο και το αγοράζω).

Γνωρίζω τα βασικά σωματομετρικά στοιχεία του παιδιού μου. Μελετάω (ειδικό τύπο και sites εταιρειών. Καταλήγω στο ποια κατηγορία παιδικού καθίσματος είναι κατάλληλη για την περίπτωση μου. Συγκρίνω τις διαθέσιμες επιλογές με βάση ποιότητα κατασκευής, διακρίσεις, πιστοποιήσεις. Προφανώς ,στο τέλος, καθώς όλοι ψάχνουμε τις Best Value for money επιλογές μας, ελέγχω και την τιμή (ή τις ευκολίες με τις οποίες μπορώ να προχωρήσω σε αυτή την επένδυση ασφάλειας).

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΠΑΙΔΙΚΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

  • PERAMAX

    PERAMAX

    Η ΠΕΡΑΜΑΞ Α.Ε διαθέτει παιδικά καθίσματα της Britax-Romer, τα οποία έχουν τεχνολογία ISOFIX και μία πλήρη συλλογή από προϊόντα τα οποία μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες κάθε οικογένειας, ανεξαρτήτως τύπου αυτοκινήτου.
      210 2474638 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  •  The Baby Land

    The Baby Land

    Η «The Baby Land», αποτελεί μία επιχείρηση που με αγάπη και μεράκι φροντίζει να προσφέρει στους πελάτες της προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε ανταγωνιστικές τιμές.
     2102474111 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • HAPPY CHOICE

    HAPPY CHOICE

    Η Silver Cross είναι η πρώτη εταιρεία που εφηύρε το πρώτο καροτσάκι το 1877, με το όνομά της να έχει συνδεθεί με τη Βασιλική οικογένεια του Ην. Βασιλείου.

     2103230419 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ