Η Raceroms χρησιμοποιεί σύγχρονες πρακτικές ECU tuning, έχοντας εμπειρία σε πολλούς διαφορετικούς κινητήρες.

Ecu remapping με σύγχρονες πρακτικές από την Raceroms

1347 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/9/2021

Έχετε ακούσει για την αύξηση των επιδόσεων ενός κινητήρα μέσω του ecu remapping; Σίγουρα υπάρχουν στο μυαλό σας άγνωστες λέξεις! Οι ειδικοί στο προγραμματισμό εγκεφάλων της Raceroms από την Θεσσαλονίκη, εξηγούν παρακάτω τα πάντα, σχετικά με τρόπο και τα οφέλη αυτού του τρόπου βελτίωσης.

Mε τη βελτίωση του εγκεφάλου σε υπερτροφοδοτούμενο αυτοκίνητο, μπορείς να έχεις αύξηση της απόδοσης κατά 20-30%, ενώ σε ένα ατμοσφαιρικό, αυτή η αύξηση κατά μέσο όρο υπολογίζεται στα 8-15%. Αυτά τα ποσοστά μπορεί να είναι και μεγαλύτερα, αν η βελτίωση του εγκεφάλου συνδυάζεται με άλλες βελτιώσεις.

Kοινοποίησε το »

Το σημαντικότερο αποτέλεσμα της αναβάθμισης, είναι η ροπή που παίρνει το αυτοκίνητο, και δια της ροπής, ως γνωστό, μειώνεται και η κατανάλωση καυσίμων. Διότι, εκεί που το αυτοκίνητο πήγαινε με 2α ή 3η, πηγαίνει με 3η ή 4η αντίστοιχα.

Επίσης, ο προγραμματισμός της ECU μπορεί να αυξήσει τη διάρκεια της εξόδου του καυσίμου από τους εγχυτήρες στον κινητήρα. Αυτό δημιουργεί ένα πλουσιότερο μείγμα καυσίμου-αέρα το οποίο συνεισφέρει σε απόδοση και οικονομία.

Οι απορίες φυσικά γύρω από το remapping είναι πολλές γι' αυτό και μιλήσαμε με τους Top Experts της εταιρίας Raceroms από την Θεσσαλονίκη, οι οποίοι απάντησαν σε όλες. Για να τις δούμε όμως πιο αναλυτικά.

Τι είναι το ECU remapping, και πως λειτουργεί ;

Όλα τα μοντέρνα αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με μια υπολογιστική μονάδα η αλλιώς ECU η αλλιώς εγκέφαλος του κινητήρα. Αυτή η μονάδα ελέγχει διάφορους αισθητήρες όπως η έκχυση καυσίμου, την καύση, το μείγμα καυσίμου-αέρα και πολλούς άλλους. Εμείς αλλάζουμε τα δεδομένα σε αυτούς τους αισθητήρες με αποτέλεσμα να δημιουργούμε βελτιστοποιημένο λογισμικό για τον κάθε κινητήρα. 

Προσφέρετε κάποια εγγύηση;

Προσφέρουμε εγγύηση καλής λειτουργίας του λογισμικού μας.  Δοκιμαστικό στον δρόμο με τον ιδιοκτήτη με ανάλυση του αυτοκινήτου με το διαγνωστικό μας.  Προσφέρουμε υψηλής ποιότητας λογισμικό , το οποίο φτιάχνουμε προσεκτικά για τον κάθε κινητήρα. Επιστροφή χρημάτων εντός 10 ημερών.

Θα έχω πρόβλημα με την ασφάλεια μου;

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, το λογισμικό μας είναι αόρατο προς την αντιπροσωπία, άρα και προς την ασφάλεια σας. 

Το αυτοκίνητο μου βρίσκεται ακόμα σε εργοστασιακή εγγύηση. Τι μπορούμε να κάνουμε;

Οι προγραμματισμοί του λογισμικού μας γίνονται με ακριβά εργαλεία, που δεν αφήνουν ίχνη ότι ο εγκέφαλος σας έχει προγραμματιστεί, και έτσι η αντιπροσωπεία δεν θα μπορεί να δει αν το αυτοκίνητο σας έχει αλλαγμένο λογισμικό, άρα δεν υπάρχει λόγος η εγγύηση σας να λήξει. Μπορούμε να σας πούμε με σιγουριά, ότι κάποιες αντιπροσωπείες αγοράζουν λογισμικό από εμάς!

Θα αλλάξω κατηγορία καυσαερίων με την αυξημένη ιπποδύναμη;

Όχι, αν και εφόσον δεν πειράξουμε την χωρητικότητα του κινητήρα καθώς και τον εργοστασιακό καταλύτη.

Πόση ώρα διαρκεί η εγκατάσταση του λογισμικού σας;

Η όλη διαδικασία συνήθως διαρκεί 2-3 ώρες ανάλογα το αυτοκίνητο. Ερχόμαστε σε εσάς, διαβάζουμε την ECU σας, και αν είμαστε κοντά στο γραφείο μας επιστρέφουμε για να δημιουργήσουμε το λογισμικό για τον κινητήρα σας, αλλιώς θα το δημιουργήσουμε εκεί που είμαστε, και θα επιστρέψουμε στο όχημα σας όπου θα περάσουμε το λογισμικό μας. Μετά την εγκατάσταση του, θα πάρουμε το αυτοκίνητο σας για μια δοκιμαστική βόλτα στον δρόμο, συν δεμένο με το διαγνωστικό μας, ώστε να βεβαιωθούμε ότι όλα δουλεύουν σωστά. Επίσης θα μετρήσουμε την καινούρια ιπποδύναμη στον δρόμο με το ειδικά διαμορφωμένο εργαλείο μας και θα σας δώσουμε τα αποτελέσματα. 

Πουλάτε προγράμματα «κονσέρβα» ;

Όχι σε καμιά περίπτωση, δημιουργούμε λογισμικό από τον δικό σας εγκέφαλο, με την ίδια έκδοση, έτσι το αυτοκίνητο δουλεύει όπως δούλευε πριν το προγραμματίσουμε. Αν για κάποιον λόγο αναβαθμιστεί το λογισμικό από την αντιπροσωπεία, θα σας το ξανακάνουμε με την καινούρια έκδοση, με μια μικρή χρέωση. Το λογισμικό μας έχει αναπτυχθεί σε δυναμόμετρα και έχει δοκιμαστεί εκτεταμένα πριν φτάσει σε εσάς.  

Τι κερδίζω με τον προγραμματισμό;

Αρχικά περισσότερη ιπποδύναμη που πολλές φορές είναι χρήσιμη για πιο ασφαλείς προσπεράσεις. Η ιπποδύναμη δεν είναι μόνο για να κάνουμε 0-100 αλλά και για να την χρησιμοποιούμε με ασφάλεια. Με το να βελτιστοποιούμε τα μείγματα κερδίζουμε Επίσης στην κατανάλωση του καυσίμου, οπότε τα οφέλη είναι πολλαπλά.  

Μπορεί το όχημα μου να πάθει ζημιά από τον προγραμματισμό;

Τα στάδια μας εκτός του σταδίου 3, είναι απόλυτα ασφαλή, και έχουν δοκιμαστεί πριν εγκατασταθούν σε εσάς. Χτίζουμε λογισμικό έχοντας στον νου μας την μακροβιότητα του κινητήρα καθώς και εμείς οδηγούμε τα ίδια αυτοκίνητα. Σε κανέναν δεν αρέσουν οι ζημιές, και προσπαθούμε καθημερινά με προσεκτικές αλλαγές να μην φέρουμε παραπάνω καταπόνηση στον κινητήρα σας. 

Παράλληλο εγκέφαλο η προγραμματισμό του εργοστασιακού;

Σίγουρα προγραμματισμό. Στο δικό μας λογισμικό αλλάζουμε πολλές παραμέτρους του κινητήρα, ενώ συνήθως στον παράλληλο αλλάζουν μόνο 2-3 σενσορες, και αυτό μπορείτε να το καταλάβετε από το πόσους αισθητήρες έχει ο παράλληλος. Το αποτέλεσμα συνήθως είναι πολύ διαφορετικό στις 2 περιπτώσεις, με τον προγραμματισμό του εργοστασιακού εγκέφαλου, να υπερισχύει. 

Λίγα λόγια για την Raceroms

Η Raceroms εδρεύει στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην οδό Νέα Μοναστηρίου 138, στο Κορδελιό. Χρησιμοποιεί σύγχρονες πρακτικές ECU tuning, έχοντας εμπειρία σε πολλούς διαφορετικούς κινητήρες, έτσι ώστε να παρέχει αναβάθμιση εγκεφάλου αυτοκινήτου, jetski, μηχανών, σκαφών, βαρέων και γεωργικών μηχανημάτων.

Kοινοποίησε το »