Σώζοντας χρήματα και άγχος με την κατάλληλη επιλογή καυσίμου για το diesel όχημα σου.

Σώζοντας χρήματα και άγχος με την κατάλληλη επιλογή καυσίμου για το diesel όχημα σου.

Οδηγείς diesel; Δες πώς να γλυτώσεις αχρείαστα service!

22867 Επισκέψεις στο άρθρο

Diesel: για όσους διανύουν πολλά χιλιόμετρα. Συνδυάζει επιδόσεις και οικονομία άλλα είναι επιρρεπές σε βλάβες και τα services κοστίζουν. Δες πώς να ανεφοδιάζεις "καθαρά", και να έχεις peace of mind!

ΖΑΜΠΑΤΗΣ ΝΙΚ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ
BOUDAKA MAHMOUD ABDULWAHAB-MAXMOUT EXHAUST

Οδηγείς diesel; Δες πώς να γλυτώσεις αχρείαστα service!


-Top καύσιμο σημαίνει top ασφάλεια
-Avin: Καύσιμα υψηλής ποιότητας και προηγμένος εξοπλίσμος 
- ActionDiesel από Avin για βελτιωμένη κατανάλωση & προστασία
- Λιπαντικά για diesel: POWER 1 POC & POWER 2 από Avin

Το Diesel αγαπήθηκε αμέσως από τους έλληνες οδηγούς, όταν τελικά έγινε διαθέσιμο στις ελληνικές αγορές . Μπορεί για πολύ καιρό να θεωρούταν απαγορευμένο και τελικά να ξεκλειδώθηκε ακριβώς πριν ξεσπάσει η ενεργειακή κρίση και η αρχή της μετάβασης στην νέα εποχή (ηλεκτροκίνηση-εναλλακτικά καύσιμα),  ωστόσο για καιρό αποτελούσε την πρώτιστη εναλλακτική των οδηγών στην βενζίνη.

Και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς το γιατί: Πριν οι εταιρείες αρχίσουν να στρέφονται προς την ανανέωση των θερμικών κινητήρων βενζίνης και  την ηλεκτροκίνηση (υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά), τα οχήματα diesel ήταν ιδανικά για τους «χιλιομετροφάγους».
 
Και αυτό γιατί σε σχέση με τα συμβατικά οχήματα, τα πετρελαιοκίνητα είναι πολύ πιο οικονομικά σε εθνικές οδούς και αυτοκινητοδρόμους, ενώ διαθέτουν και αυξημένη ροπή σε όλο το εύρος στροφών.

 Tαυτόχρονα, η επάρκεια κατανάλωσης σε σχέση με τα οχήματα που χρησιμοποιούν βενζίνη είναι μεγαλύτερη, ενώ ακόμα και σήμερα που οι τιμές των καυσίμων έχουν ξεφύγει αρκετά, το κόστος του diesel παραμένει μειωμένο.

Παρόλα αυτά,  η πετρελαιοκίνηση ελλοχεύει κάποιους κρυμμένους κινδύνους καθώς οι υπηρεσίες συντήρησης  είναι πιο ακριβές, ενώ τα επιμέρους συστήματα της αντλίας και του κινητήρα στα diesel είναι πιο επιρρεπή στις βλάβες

Όπως και στα βενζινοκίνητα, τα οχήματα που χρησιμοποιούν diesel κινδυνεύουν από το καύσιμο κακής ποιότητας που περισσεύει και παραμένει στο ρεζερβουάρ για εκτεταμένο χρονικό διάστημα.

Η περιεκτικότητα σε οκτάνια μειώνεται και το καύσιμο γίνεται «μπαγιάτικο», οδηγώντας σε μπλοκαρίσματα εντός των γραμμών καυσίμου, της αντλίας καυσίμου και του ρεζερβουάρ.

Για να δούμε, λοιπόν, τι ακριβώς πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί diesel κατά τον ανεφοδιασμό του αυτοκινήτου τους και ποία είναι η εταιρεία που λαμβάνει όλα τα μέτρα για την προστασία του πετρελαιοκίνητου σας κατά τον ανεφοδιασμό.


 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »