Πως θα το προστατεύσεις από το… καλοκαίρι

10907 Επισκέψεις στο άρθρο

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά πολλούς τομείς του αυτοκινήτου, έχοντας ως αποτέλεσμα τη φθορά του. Δες πως θα τους αντιμετωπίσεις.

 
Κουκούλες προστασίας

Η πιο αξιόπιστη λύση είναι η τοποθέτηση προστατευτικής κουκούλας στο αυτοκίνητο. Το βασικότερο πλεονέκτημα που προσφέρει είναι ότι «αγκαλιάζει» ολόκληρο το αυτοκίνητο, καλύπτοντας κάθε του επιφάνεια. Θα πρέπει, πριν τοποθετήσουμε την κουκούλα, να καθαρίσουμε το αυτοκίνητο, διότι οι κόκκοι σκόνης θα δημιουργήσουν γρατσουνιές, καταστρέφοντας με τον καιρό το χρώμα.

Ψάχνεις να βρεις αξεσουάρ και προϊόντα περιποίησης;
Εύκολα στη μηχανή αναζήτησης του autotriti.gr με 1 κλικ εδώ. 


Ηλιοπροστασία

Πρόκειται για την πιο εύκολη και γρήγορη λύση για την προστασία αυτοκινήτου. Τοποθετείται στο εμπρόσθιο ή στο πίσω παρμπρίζ και η κύρια διαφορά με τη κουκούλα είναι ότι προστατεύει μόνο το εσωτερικό τμήμα του οχήματος.

Αντιηλιακές μεμβράνες

Αντίστοιχα όπως και με την ηλιοπροστασία προστατεύουν το εσωτερικό τμήμα του οχήματος. Η μεγάλη διαφορά έγκειται στο ότι οι μεμβράνες είναι μόνιμα τοποθετημένες στα τζάμια, οπότε προσφέρουν διαρκή προστασία. Επιπλέον οι ηλιακές μεμβράνες συνεισφέρουν και στην οικονομία καυσίμου θεωρητικά έως 33%. Παράλληλα το air condition ζορίζεται λιγότερο και άρα γλιτώνεις χρήματα από ενδεχόμενες βλάβες ή αναπλήρωση φρέον.

Πατάκια μοκέτας

Τα πατάκια του αυτοκινήτου προστατεύουν την εργοστασιακή μοκέτα του αυτοκινήτου από το αλάτι και την άμμο. Μία σίγουρη λύση είναι τα ελαστικά πατάκια που έχουν μεγάλη αντοχή, ενώ παράλληλα προσφέρουν στεγανότητα στη μοκέτα.

Καλύμματα καθισμάτων

Η τοποθέτηση καλυμμάτων στα καθίσματα προσφέρει προστασία σε πολλούς τομείς, όπως είναι το αλάτι της θάλασσας και ο ανθρώπινος ιδρώτας. Επιπλέον, τα καλύμματα προσφέρουν προστασία από τον ήλιο που με το πέρασμα του χρόνου αλλοιώνει το χρώμα και μειώνει την ανθεκτικότητα του υφάσματος των καθισμάτων.

Χημική προστασία

Ακόμα ένας τρόπος για να προστατεύσουμε το αυτοκίνητό μας είναι να χρησιμοποιήσουμε κάποια ειδικά χημικά προϊόντα. Για παράδειγμα, υπάρχουν σπρέι ή γαλακτώματα για το ταμπλό που το ενυδατώνουν, καθώς περιέχουν σιλικόνη. Για το εξωτερικό μέρος του αυτοκινήτου υπάρχουν ανάλογα υλικά που προστατεύουν το χρώμα. Αντίστοιχα αυξημένη ανάγκη περιποίησης έχει και το δερμάτινο σαλόνι του αυτοκινήτου, για να αποφύγετε γρατζουνιές ή σκισίματα που μπορεί να προκύψουν από την «αφυδάτωση».

Αέρας με πίεση

¶λλο ένα μέρος του αυτοκινήτου που ταλαιπωρείται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και ιδιαίτερα την περίοδο των διακοπών, είναι τα φίλτρα αέρα και καμπίνας. Επισκεφθείτε ένα βενζινάδικο, αφαιρέστε τα φίλτρα- δε θα σας πάρει πάνω από δέκα λεπτά- και ψεκάστε τα με πιεσμένο αέρα. Αν φυσικά ανακαλύψετε πως είναι πολύ βρώμικα, αντικαταστήστε τα.