Τα αυτοκίνητα μπορεί να μην είναι οι πιο εύκολοι στόχοι για τους κλέφτες, αλλά ωστόσο κλέβονται. Εάν θέλετε λοιπόν να το αποτρέψετε, θα πρέπει να επενδύσετε σε κάποια ειδικά εργαλεία.

Τα αυτοκίνητα μπορεί να μην είναι οι πιο εύκολοι στόχοι για τους κλέφτες, αλλά ωστόσο κλέβονται. Εάν θέλετε λοιπόν να το αποτρέψετε, θα πρέπει να επενδύσετε σε κάποια ειδικά εργαλεία.

Πώς θα απομακρύνετε τους κλέφτες από το αυτοκίνητό σας!

6148 Επισκέψεις στο άρθρο

Η κλοπή του αυτοκινήτου σας θα είναι ένας δαπανηρός «πονοκέφαλος» και αν μάλιστα είστε συναισθηματικά δεμένοι μαζί του, θα σας προκαλέσει μία μεγάλη θλίψη. Δείτε λοιπόν τα κατάλληλα εργαλεία που θα κάνουν το όχημα σας ...απόρθητο.

PERAMAX
PLAKA PARKING

Οι κλοπές αυτοκινήτων αυξάνονται κατακόρυφα στη χώρα μας. Τα περιστατικά έχουν διπλασιασθεί τα τελευταία χρόνια και η τάση εκτιμάται πως θα συνεχίσει να είναι ανοδική. Μάλιστα, τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα παρουσιάζουν την πλειοψηφία των περιστατικών. Από στατιστικά στοιχεία σχετικά με περιστατικά κλοπών προκύπτει ότι για κάθε 1000 κατοίκους Αττικής και Θεσσαλονίκης αναλογούν 4 κλοπές/διαρρήξεις αυτοκινήτων!

Κοινοποίησέ το »

Στόχος των κλεφτών είναι τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα, με στόχο να τα πουλήσουν στην μαύρη αγορά ολόκληρα ή «κόβοντας» τα σε ανταλλακτικά. Φυσικά όσο περνούν τα χρόνια και η τεχνολογία εξελίσσεται, έτσι και οι κλέφτες αυτοκινήτων γίνονται όλο και πιο έξυπνοι. Την ίδια πορεία ακολουθούν ευτυχώς και τα μέσα αποτροπής. Ας δούμε μερικά από τα πιο χρήσιμα, που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.

Αντικλεπτικά μπαστούνια

Τα μπαστούνια αυτά κλειδώνουν το τιμόνι. Ενισχύουν το ήδη υπάρχον κλείδωμα του τιμονιού, το οποίο είναι στάνταρ στα περισσότερα αυτοκίνητα, αλλά μπορούν πολύ εύκολα να το σπάσουν οι κλέφτες. Το αντικλεπτικό μπαστούνι στην πραγματικότητα είναι ένα πολύ καλό αποτρεπτικό μέτρο καθώς καθιστά την κλοπή χρονοβόρα, με αποτέλεσμα οι επίδοξοι κλέφτες να αποφεύγουν να κλέψουν αυτοκίνητα που το διαθέτουν.

Τα αντικλεπτικά μπαστούνια καθιστούν την κλοπή χρονοβόρα και αποθαρρύνουν τους επίδοξους κλέφτες από το να κλέψουν το αυτοκινητό σας.

Κλειδαριά πεντάλ

Αυτό το εξάρτημα μπορεί να αποδειχθεί ως "άσσος στο μανίκι" για την αποφυγή μίας κλοπής. Η κλειδαριά του πεντάλ είναι ένα διακριτικό αντικλεπτικό αξεσουάρ, το οποίο είναι εξαιρετικά αποτρεπτικό. Συγκεκριμένα, αν και υπάρχει πιθανότητα ένας κλέφτης να εισέλθει πρώτα στο αυτοκίνητο σας, σίγουρα θα εκπλαγεί δυσάρεστα μόλις δει μία κλειδαριά πεντάλ και σίγουρα θα αποθαρρυνθεί.

OBD GPS Tracker

Πρόκειται για μια ηλεκτρονική συσκευή που συνδέεται με τη θύρα OBD του αυτοκινήτου σας και σας ειδοποιεί όταν το όχημά σας απομακρύνεται από μη εξουσιοδοτημένο άτομο. Θα εκπέμψει επίσης συντεταγμένες GPS του αυτοκινήτου σας, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε το αυτοκίνητο και να το ανακτήσετε.
 

Κρυφό GPS Tracker

Αυτό το Car Tracker λειτουργεί παρόμοια με αυτό που αναφέρεται παραπάνω, αλλά έχει κάποιες επιπλέον δυνατότητες. Είναι κρυμμένο καλά στο αυτοκίνητο, πράγμα που σημαίνει ότι ένας κλέφτης που ελέγχει ανιχνευτές στη θύρα OBD δεν θα μπορεί να το βρει. Επίσης σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε το αυτοκίνητο εξ αποστάσεως, διασφαλίζοντας έτσι ότι ο κλέφτης θα φύγει χωρίς το αυτοκίνητο σας. Περισσότερες τέτοιες συσκευές συνδέονται με το smartphone σας και σας ειδοποιούν άμεσα όταν ανιχνεύσουν μία μη εξουσιοδοτημένη εκκίνηση του αυτοκινήτου.

Δαγκάνες τροχού

Σίγουρα τις έχετε δει να τις χρησιμοποιεί η αστυνομία (κυρίως στο εξωτερικό) σε αυτοκίνητα οδηγών που έχουν σταθμεύσει παράνομα. Ωστόσο μπορείτε να τα προμηθευτείτε και εσείς για δική σας χρήση, αφού είναι ένα άλλο ισχυρό αποτρεπτικό για τους περισσότερους, αλλά τους πιο αποφασισμένους κλέφτες.

Κολωνάκια παρκαρίσματος

Αυτό το απλό αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικό εξάρτημα μπορείτε να το τοποθετήσετε στην είσοδο του πάρκινγκ σας. Καρφώνεται στο έδαφος και είναι αναδιπλούμενο. Συγκεκριμένα, όταν λείπετε με το αυτοκίνητό σας διπλώνεται στο έδαφος, άλλα όταν παρκάρετε μπορείτε να το σηκώσετε και να λειτουργήσει ως φράγμα, εμποδίζοντας το αυτοκίνητο να απομακρυνθεί. Φυσικά χρησιμοποιείται καλύτερα σε περιπτώσεις όπου το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο μπροστά από κάποιο εμπόδιο ή τοίχο.

Τα κολωνάκια, που σίγουρα έχετε δει στους ελληνικούς δρόμους, λειτουργούν ως φράγμα και εμποδίζουν το αυτοκίνητο να απομακρυνθεί από το γκαράζ σας.

Διακόπτης έκτακτης ανάγκης

Αυτός ο διακόπτης είναι σχεδιασμένος να τερματίζει τη λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος ενός αυτοκινήτου. Συνήθως ενεργοποιείται με το που κλειδώσεις το αυτοκίνητό σου και υπάρχει κάποια διαδικασία για να το ξεκλειδώσεις. Ο διακόπτης αυτός είναι αρκετά μικρός σε μέγεθος, κι έτσι μπορείς πολύ άνετα να τον κρύψεις στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου. Ακόμη κι αν κάποιος κλέφτης προσπαθήσει να βάλει μπρος το αυτοκίνητο παραβιάζοντας το σύστημα ανάφλεξης, δε θα καταφέρει να βάλει το αυτοκίνητο σε λειτουργία.

Πώς θα επιλέξετε ο σωστό αντικλεπτικό σύστημα;

Είδαμε λοιπόν τις διάφορες αντικλεπτικές συσκευές που κυκλοφορούν στην αγορά και είναι σίγουρο πως έχετε μια ευρεία γκάμα επιλογών. Σίγουρα δεν υπάρχει «το καλύτερο αντικλεπτικό σύστημα» για όλους, καθώς ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες. Η επιλογή σας λοιπόν πρέπει να βασίζεται πρώτα από όλα στη μάρκα και το μοντέλο του αυτοκινήτου σας, καθώς θέλετε να επιλέξετε το σύστημα που θα ταιριάζει περισσότερο στο όχημά σας έτσι ώστε να λειτουργεί και σωστά. Επόμενο κριτήριο είναι η… τσέπη σας. Η τιμή του κάθε συστήματος διαφέρει, αλλά εξαρτάται από το πόσα είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε για μια τέτοια αγορά. Τέλος, εξαρτάται πόση προστασία χρειάζεστε. Σε κάποιες περιπτώσεις ένας απλός συναγερμός είναι αρκετός, ενώ σε κάποιες άλλες χρειάζονται πιο «προχωρημένα» συστήματα.

Μερικά no-cost tips

Το πιο χρήσιμο και σωστό είναι να επενδύσετε ένα μικρό ποσό από το μπάτζετ σας για την αντικλεπτική προστασία του αυτοκινήτου σας, ωστόσο αν δεν είστε σε θέση αυτή την στιγμή να το κάνετε, σας δίνουμε και μερικές συμβουλές που δεν κοστίζουν τίποτα και θα βοηθήσουν στην αποτροπή στόχευσης του αυτοκινήτου σας.

-Πάντα κλείνετε και κλειδώνετε τις πόρτες και τα παράθυρά σας όταν σταθμεύετε. Οι ξεκλειδωμένη πόρτα είναι η πρόσκληση για κάθε κλέφτη, ακόμη και ένα μισοανοιχτό παράθυρο διευκολύνει τους κλέφτες να παραβιάσουν μία κλειδωμένη πόρτα.

- Να είστε προσεκτικοί με τα κλειδιά σας. Όταν αφήνετε το όχημά σας, ακόμα κι αν είναι μόνο για ένα λεπτό, να παίρνετε τα κλειδιά σας μαζί σας. Φυσικά, μην τα αφήνετε στο ουρανό του αυτοκινήτου, κάτω ή πάνω από το ελαστικό, στην μίζα ή οπουδήποτε αλλού.

-Παρκάρετε σε πιο ασφαλείς περιοχές. Το γκαράζ είναι η καλύτερη επιλογή, αλλά αν δεν έχετε, επιλέξτε ένα μέρος που είναι ανοιχτό και καλά φωτισμένο. Ακόμα καλύτερα εάν υπάρχουν κάμερες παρακολούθησης ή προσωπικό ασφαλείας κοντά.

- Μην αφήνετε πράγματα αξίας στο αυτοκίνητό σας. Ένα πορτοφόλι ή έναν φορητό υπολογιστή στο κάθισμά σας, είναι το δόλωμα που χρειάζεται ένας κλέφτης για να σπάσει το αυτοκίνητό σας. Εάν δεν μπορείτε να πάρετε ένα αντικείμενο μαζί σας, κλειδώστε το στον πορτ μπαγκάζ ή κρύψτε το εντελώς.

Κοινοποίησέ το »