Σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες το παιδί πρέπει να κάθεται σε ειδικό κάθισμα μέχρι την ηλικία των 12 και ύψος 1,35 μ

Σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες το παιδί πρέπει να κάθεται σε ειδικό κάθισμα μέχρι την ηλικία των 12 και ύψος 1,35 μ

Πως θα επιλέξεις το κατάλληλο παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου

2818 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/8/2022

Η αγορά ενός παιδικού καθίσματος αυτοκινήτου θα πρέπει να γίνεται με κάποια συγκεκριμένα κριτήρια και όχι τυχαία. Μην ξεχνάς ότι από αυτό εξαρτάται η ασφάλεια του παιδιού σου. Δες λοιπόν τι πρέπει να λάβεις υπόψη σου πριν επιλέξεις.

ΖΑΜΠΑΤΗΣ ΝΙΚ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ
BOUDAKA MAHMOUD ABDULWAHAB-MAXMOUT EXHAUST

Ποια είναι η σωστή αγορά παιδικού καθίσματος αυτοκινήτου;

-επιλέγεις με βάση τις διαστάσεις & την ηλικεία του παιδιού
-αποφεύγεις τα μεταχειρισμένα για να μην ρισκάρεις την ασφάλεια του
-προτίμησε τα σύγχρονα καθισματα ISOFIX
-ακολουθείς πάντα τις οδηγίες χρήσεις

Εσύ πως επιλέγεις παιδικό κάθισμα για το παιδί σου;  

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα τροχαία ατυχήματα είναι η Νο1 αιτία θανάτου για παιδιά από 1 έως 14 ετών, η επιλογή του κατάλληλου παιδικού καθίσματος αυτοκινήτου δεν πρέπει να γίνει αψήφιστα και πρέπει να πληροί συγκεκριμένα κριτήρια. Ας τα δούμε πιο αναλυτικά.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ηλικεία του παιδιού, ύψος & βάρος

Σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες το παιδί πρέπει να κάθεται σε ειδικό κάθισμα μέχρι την ηλικία των 12 και ύψος 1,35 μ. Όσα είναι πιο μεγάλα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ζώνη. Το ιδανικό κάθισμα για το μωρό σου θα πρέπει να πληροί τα standards της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έλεγξε τις διαστάσεις του παιδιού σου προτού αγοράσεις παιδικό κάθισμα. Μπορεί το παραπάνω να φαίνεται προφανές, αλλά πολλοί γονείς αγοράζουν κάτι που δεν είναι ιδανικό για την ηλικία του παιδιού τους. Μην πάρεις κατευθείαν από το ράφι χωρίς να ρωτήσεις. Μπορεί να φαίνεται κατάλληλο, αλλά στην πραγματικότητα να μην είναι.

Απόφυγε τα μεταχειρισμένα

Η ασφάλεια του παιδιού σου πρέπει να μπει σε πρώτη προτεραιότητα, οπότε γιατί να ρισκάρεις να αγοράσεις ένα κάθισμα που δεν γνωρίζεις το «παρελθόν» του; Θυμήσου ότι μιλάμε για ένα εξειδικευμένο εξάρτημα, το οποίο θέλεις να λειτουργήσει άψογα την στιγμή μίας σύγκρουσης.