Oι beam blades υαλοκαθαριστήρες είναι φτιαγμένοι από ατσάλι υψηλής αντοχής και καουτσούκ μεγάλης ποιότητας, γεγονός που τους βοηθά να διαρκούν περισσότερο και να αντέχουν σε σκληρότερες συνθήκες.

Λόγω του κυρτού τους σχήματος οι beam blades υαλοκαθαριστήρες εφάπτονται καλύτερα πάνω στο τζάμι, απομακρύνοντας αποτλεσματικότερα το νερό και καθαρίζοντας μεγαλύτερη επιφάνεια σε σχέση με τους συμβατικούς.

Συμβατικοί vs Beam blades υαλoκαθαριστήρες

10302 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/9/2021

Ένα βρώμικο παρμπρίζ είναι επικίνδυνο την ώρα της οδήγησης! Οι υαλοκαθαριστήρες φροντίζουν να έχετε πάντα καθαρό οπτικό πεδίο, ωστόσο θα πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να τους αλλάζετε! Αν έχει έρθει λοιπόν η στιγμή, καλό είναι να σκεφτείτε ότι οι beam blades υαλοκαθαριστήρες είναι ανώτεροι από τους συμβατικούς. Δείτε γιατί!

Καθώς μπαίνουμε όλο και πιο βαθιά στο φθινόπωρο, θα πρέπει να είστε 100% σίγουροι ότι το αυτοκίνητό σας έχει τα απαραίτητα εξαρτήματα. Ένα από αυτά είναι οι υαλοκαθαριστήρες, οι οποίοι παίζουν σημαντικό ρόλο για την οδική σου ασφάλεια, αφού απομακρύνουν το νερό της βροχής από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου, επιτρέποντας σας να έχετε καλή ορατότητα την ώρα της οδήγησης. Παλιότερα η επιλογή δεν ήταν δύσκολη αφού οι υαλοκαθαριστήρες που μπορούσε κάποιος να αγοράσει ήταν το μεγαλύτερο ποσοστό ίδιοι. Ωστόσο πλέον στα ράφια των καταστημάτων υπάρχουν οι λεγόμενοι beam blades υαλοκαθαριστήρες, οι οποίοι είναι διαφορετικοί από τους συμβατικούς και υπόσχονται ότι λειτουργούν πιο αξιόπιστα σε σχέση με τους συμβατικούς. Ας δούμε όμως τις κύριες διαφορές μεταξύ των δύο.


Λόγω του κυρτού τους σχήματος οι beam blades υαλοκαθαριστήρες εφάπτονται καλύτερα πάνω στο τζάμι, απομακρύνοντας αποτλεσματικότερα το νερό και καθαρίζοντας μεγαλύτερη επιφάνεια σε σχέση με τους συμβατικούς.

Λόγω του κυρτού τους σχήματος οι beam blades υαλοκαθαριστήρες εφάπτονται καλύτερα πάνω στο τζάμι, απομακρύνοντας αποτλεσματικότερα το νερό και καθαρίζοντας μεγαλύτερη επιφάνεια σε σχέση με τους συμβατικούς.

Kοινοποίησε το »

Μέγεθος

Οι beam blades έχουν ένα πιο κυρτό σχήμα σε σχέση με τους απλούς υαλοκαθραιστήρες που τους επιτρέπει να "αγκαλιάζουν" μεγαλύτερο μέρος του παρμπρίζ, με αποτέλεσμα να απομακρύνουν το νερό από μεγαλύτερη επιφάνεια. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι η μεγαλύτερη επιφάνεια που καθαρίζεται είναι στην μεριά του συνοδηγού.

Επίσης, οι συμβατική έχουν ένα ευθύ σχήμα, το οποίο έρχεται σε επαφή με το παρμπριζ μόνο σε έξι έως οχτώ σημεία. Αντίθετα οι beam blades λόγω και πάλι του σχήματος τους έχουν άπειρα σημεία επαφής, αφού όλο τους το μήκος έχει στενή επαφή με το τζάμι, απομακρύοντας έτσι καλύτερα το νερό.

Αντοχή στον αέρα

Η βροχή, το χιόνι και ο πάγος δεν είναι τα μόνα που μπορούν να εμποδίσουν την ορατότητα σας την ώρα της οδήγησης. Μπορεί να το κάνει και ο άνεμος. Συγκεκριμένα οι άνεμοι υψηλής ταχύτητας δημιουργούν περισσότερη αντίσταση αέρα, το λεγόμενο drag". Τότε οι συμβατικοί υαλοκαθαριστήρες "ξεκολλούν" από το παρμπριζ με αποτέλεσμα να μην καθαρίζουν, άλλα και να εμποδίζουν την ορατότητα. Αντίθετα οι beam blades αντέχουν στους δυνατούς ανέμους, αφού μετατρέπουν την αντίσταση του αέρα σε πίεση προς το τζάμι, την οποία χρησιμοποιούν για να το καθαρίσουν πιο αποτελεσματικά.

Υλικά κατασκευής

Οι περισσότεροι συμβατικοί υαλοκαθαριστήρες αποτελούνται από μια αντικαταστάσιμη λεπίδα από καουτσούκ που κουμπώνει σε πολλά σημεία επαφής, πάνω σε ένα μεταλλικό πλαίσιο. Κάθε σημείο επαφής έχει ένα ελατήριο, ώστε να ασκείται πίεση στο παρμπρίζ. Ωστόσο, δεδομένου ότι υπάρχει ένας πεπερασμένος αριθμός ελατηρίων σε κάθε υαλοκαθαριστήρα, τείνουν να σφίγγουν τα παρμπρίζ ανομοιόμορφα.

Από την άλλη οι beam blades είναι φτιαγμένοι από ατσάλι υψηλής αντοχής και καουτσούκ υψηλής ποιότητας, γεγονός που τους βοηθά να διαρκούν περισσότερο και να αντέχουν σε σκληρότερες συνθήκες. Επιπλέον, δεν έχουν εκτεθειμένα μέρη, με αποτέλεσμα να μην συσσωρεύονται πάνω τους σκόνη, χώμα, πάγος και χιόνι

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζετε τους υαλοκαθαριστήρες στο αυτοκίνητο; 

1. Κάθε 30.000 χιλιόμετρα.  Αν έχετε ξεπεράσει τα 30.000 χιλιόμετρα από τότε που αλλάξατε τους υαλοκαθαριστήρες σας, τότε θα πρέπει να τους αντικαταστήσετε καθώς λόγω του αέρα αλλά και της χρήσης τους θα υπάρχει φθορά. Ως επί το πλείστον κάθε έξι μήνες είναι το πιο κατάλληλο χρονικό διάστημα

Hint: Σε περίπτωση που παρκάρετε το αυτοκίνητό σας σε κάποιο γκαράζ θα παρατηρήσετε ότι δεν υπάρχει φθορά ακόμη κι αν έχετε φθάσει τα 30.000 χιλιόμετρα. Αυτό συμβαίνει, διότι το αυτοκίνητό σου είχε προστασία από τις καιρικές συνθήκες και ειδικά από τον ήλιο όσο ήταν σταθμευμένο. 

2. Η καλύτερη εποχή να τους αλλάξετε είναι μετά το καλοκαίρι  Μετά το καλοκαίρι που ο ήλιος αρχίζει να εξασθενεί, είναι και η καταλληλότερη εποχή να αλλάξετε τους υαλοκαθαριστήρες σας. Αυτό πρακτικά σημαίνει και ότι θα έχετε μέγιστα αποτελέσματα όταν θα αρχίσουν οι βροχές του φθινοπώρου. 

3. Αν ακούγονται «φωνάζουν» για αλλαγή  Ο ήχος που μπορεί να ακούσετε στους υαλοκαθαριστήρες είναι επειδή το λάστιχο τους έχει σκληρύνει και συνεπώς ήρθε η στιγμή της αλλαγής.  

Hint: Σε αυτό το στάδιο, μπορεί να παρατηρήσετε επιπλέον ότι οι υαλοκαθαριστήρες δε θα καθαρίζουν τόσο καλά το παρμπρίζ του αυτοκινήτου ή μπορεί να αναπηδούν όταν τους χρησιμοποιείτε 

Kοινοποίησε το »