Τα αυτοκίνητα μπορεί να μην είναι οι πιο εύκολοι στόχοι για τους κλέφτες, αλλά ωστόσο κλέβονται. Εάν θέλεις να το αποτρέψεις, θα πρέπει να επενδύσεις σε κάποια ειδικά αντικλεπτικά συστήματα.

Τα αυτοκίνητα μπορεί να μην είναι οι πιο εύκολοι στόχοι για τους κλέφτες, αλλά ωστόσο κλέβονται. Εάν θέλεις να το αποτρέψεις, θα πρέπει να επενδύσεις σε κάποια ειδικά αντικλεπτικά συστήματα.

Αντικλεπτικά συστήματα αυτοκινήτου & θωράκισέ το από τους κλέφτες!
 • Τα αυτοκίνητα μπορεί να μην είναι οι πιο εύκολοι στόχοι για τους κλέφτες, αλλά ωστόσο κλέβονται. Εάν θέλεις να το αποτρέψεις, θα πρέπει να επενδύσεις σε κάποια ειδικά αντικλεπτικά συστήματα.
 • Αντικλεπτικά συστήματα αυτοκινήτου & θωράκισέ το από τους κλέφτες!

Αντικλεπτικά συστήματα αυτοκινήτου & θωράκισέ το από τους κλέφτες!

18882 Επισκέψεις στο άρθρο

Θες να παρκάρεις και να κοιμάσαι το βράδυ ήσυχος; Δες πως μπορούν να σε βοηθήσουν τα αντικλεπτικά συστήματα που υπάρχουν στην αγορά και βρες αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σου.

PERAMAX
PLAKA PARKING

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

-τα αντικλεπτικά τιμονιού διαθέτουν κλειδαριά και έχουν μικρό μέγεθος
-με το GPS tracking θα βρεις ξανά το αυτοκίνητό σου, όπου και αν βρίσκεται
-επιλέγεις με βάση τις πραγματικές σου ανάγκες & το budget σου

Eσύ ποιο αντικλεπτικό σύστημα χρησιμοποιείς στο αυτοκίνητό σου;
 

Οι κλοπές αυτοκινήτων αυξάνονται κατακόρυφα στη χώρα μας. Τα περιστατικά έχουν διπλασιασθεί τα τελευταία χρόνια και η τάση εκτιμάται πως θα συνεχίσει να είναι ανοδική. Μάλιστα, τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα παρουσιάζουν την πλειοψηφία των περιστατικών. Από στατιστικά στοιχεία σχετικά με περιστατικά κλοπών προκύπτει ότι για κάθε 1000 κατοίκους Αττικής και Θεσσαλονίκης αναλογούν 4 κλοπές/διαρρήξεις αυτοκινήτων!

Στόχος των κλεφτών είναι τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα, με στόχο να τα πουλήσουν στην μαύρη αγορά ολόκληρα ή «κόβοντας» τα σε ανταλλακτικά. Φυσικά όσο περνούν τα χρόνια και η τεχνολογία εξελίσσεται, έτσι και οι κλέφτες αυτοκινήτων γίνονται όλο και πιο έξυπνοι. Την ίδια πορεία ακολουθούν ευτυχώς και τα μέσα αποτροπής. Ας δούμε μερικά από τα πιο χρήσιμα, που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.

Τα συστήματα ασφαλείας έχουν εξελιχθεί αρκετά, ώστε να μπορούν να αποτρέψουν τουλάχιστον την πλειοψηφία των κλεφτών. Υπάρχει μία ευρεία γκάμα αντικλεπτικών που περιλαμβάνει από μπάρες τιμονιού-πεντάλ και κλειδαριές ρόδας και ρεζέρβας, μέχρι συστήματα GPS tracking. Ας ρίξουμε μία πιο εκτενή ματιά:
 • Κλειδαριές κοτσαδόρου, αποτρέπουν την κίνηση του μοχλού και έτσι δεν είναι δυνατή η ενεργοποίησή του για σύζευξη.  
   
 • Διπλό όφελος έχουν τα αντικλεπτικά μπαστούνια, καθώς από τη μία εμποδίζουν το τιμόνι να στρίψει και από την άλλη, όντας ορατά από έξω, είναι πολύ πιθανό να αποθαρρύνουν την κλοπή.
   
 • Μία εύχρηστη και προηγμένη λύση αποτελούν τα αντικλεπτικά τιμονιού νέας γενιάς, τα οποία διαθέτουν από κλειδαριά ασφαλείας, μέχρι αυτο-συστήματα κλειδώματος, ενώ έχουν ως μεγάλο πλεονέκτημα το μέγεθός τους, αφού είναι μικρά και αποθηκεύονται εύκολα.
   
 • Αντικλεπτικά ρόδας είναι συνήθως ρυθμιζόμενα για να προσαρμόζονται στον εκάστοτε τροχό, ενώ μπορούν να εμποδίσουν όχι μόνο τη μετακίνηση του αυτοκινήτου, αλλά και την πρόσβαση ενός πιθανού κλέπτη, στα μπουλόνια.

 • Immobilizer είναι η τεχνολογία που επιτρέπει, ανάλογα την περίπτωση, την παροχή ρεύματος ή και καυσίμου στον κινητήρα, μόνο με τη χρήση του ειδικού κλειδιού της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η νέα γενιά μάλιστα, μπορεί να παραβιαστεί μόνο από πολύ… επαγγελματίες κλέφτες, που έχουν και το ανάλογο λογισμικό.
   
 • Μία εξελιγμένη κατηγορία συναγερμών είναι και αυτή που περιλαμβάνει συστήματα τηλεειδοποίησης. Στο τηλεχειριστήριο όπλισης-αφόπλισης δηλαδή προστίθεται μια οθόνη ενδείξεων που σας ενημερώνει για μια σειρά ζητημάτων στο αυτοκίνητο.
   
 • Στις νέες τεχνολογίες συναγερμών θα πρέπει να σημειωθεί και το GPS Tracking. Πρόκειται για σύστημα που δείχνει την ακριβή θέση του αυτοκινήτου ανά πάσα στιγμή, ενώ κάποια εξ αυτών, δίνουν και τη δυνατότητα, να σβήσει ο ιδιοκτήτης τον κινητήρα, όπου κι αν βρίσκεται το αυτοκίνητο.
   
 • Κρυφό GPS Tracker
  Αυτό το Car Tracker λειτουργεί παρόμοια με αυτό που αναφέρεται παραπάνω, αλλά έχει κάποιες επιπλέον δυνατότητες. Είναι κρυμμένο καλά στο αυτοκίνητο, πράγμα που σημαίνει ότι ένας κλέφτης που ελέγχει ανιχνευτές στη θύρα OBD δεν θα μπορεί να το βρει. Επίσης σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε το αυτοκίνητο εξ αποστάσεως, διασφαλίζοντας έτσι ότι ο κλέφτης θα φύγει χωρίς το αυτοκίνητο σας. Περισσότερες τέτοιες συσκευές συνδέονται με το smartphone σας και σας ειδοποιούν άμεσα όταν ανιχνεύσουν μία μη εξουσιοδοτημένη εκκίνηση του αυτοκινήτου.
   
 • Δαγκάνες τροχού
  Σίγουρα τις έχετε δει να τις χρησιμοποιεί η αστυνομία (κυρίως στο εξωτερικό) σε αυτοκίνητα οδηγών που έχουν σταθμεύσει παράνομα. Ωστόσο μπορείτε να τα προμηθευτείτε και εσείς για δική σας χρήση, αφού είναι ένα άλλο ισχυρό αποτρεπτικό για τους περισσότερους, αλλά τους πιο αποφασισμένους κλέφτες.
   
 • Κολωνάκια παρκαρίσματος
  Αυτό το απλό αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικό εξάρτημα μπορείτε να το τοποθετήσετε στην είσοδο του πάρκινγκ σας. Καρφώνεται στο έδαφος και είναι αναδιπλούμενο. Συγκεκριμένα, όταν λείπετε με το αυτοκίνητό σας διπλώνεται στο έδαφος, άλλα όταν παρκάρετε μπορείτε να το σηκώσετε και να λειτουργήσει ως φράγμα, εμποδίζοντας το αυτοκίνητο να απομακρυνθεί. Φυσικά χρησιμοποιείται καλύτερα σε περιπτώσεις όπου το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο μπροστά από κάποιο εμπόδιο ή τοίχο.

Πώς θα επιλέξεις ο σωστό αντικλεπτικό σύστημα;

Είδαμε λοιπόν τις διάφορες αντικλεπτικές συσκευές που κυκλοφορούν στην αγορά και είναι σίγουρο πως έχετε μια ευρεία γκάμα επιλογών. Σίγουρα δεν υπάρχει «το καλύτερο αντικλεπτικό σύστημα» για όλους, καθώς ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες. Η επιλογή λοιπόν πρέπει να βασίζεται πρώτα από όλα στη μάρκα και το μοντέλο του αυτοκινήτου σου, καθώς θέλεις να επιλέξεις το σύστημα που θα ταιριάζει περισσότερο στο όχημά σου έτσι ώστε να λειτουργεί και σωστά. Επόμενο κριτήριο είναι η… τσέπη σας. Η τιμή του κάθε συστήματος διαφέρει, αλλά εξαρτάται από το πόσα είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις για μια τέτοια αγορά. Τέλος, εξαρτάται πόση προστασία χρειάζεσαι. Σε κάποιες περιπτώσεις ένας απλός συναγερμός είναι αρκετός, ενώ σε κάποιες άλλες χρειάζονται πιο «προχωρημένα» συστήματα.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »