Θωράκισέ το από τους κλέφτες!

16879 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/7/2021

Θες να παρκάρεις και να κοιμάσαι το βράδυ ήσυχος; Δες πως μπορούν να σε βοηθήσουν τα αντικλεπτικά συστήματα που υπάρχουν στην αγορά και βρες αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σου.

Τα συστήματα ασφαλείας έχουν εξελιχθεί αρκετά, ώστε να μπορούν να αποτρέψουν τουλάχιστον την πλειοψηφία των κλεφτών. Υπάρχει μία ευρεία γκάμα αντικλεπτικών που περιλαμβάνει από μπάρες τιμονιού-πεντάλ και κλειδαριές ρόδας και ρεζέρβας, μέχρι συστήματα GPS tracking. Ας ρίξουμε μία πιο εκτενή ματιά:

Kοινοποίησε το »


Κλειδαριές κοτσαδόρου, αποτρέπουν την κίνηση του μοχλού και έτσι δεν είναι δυνατή η ενεργοποίησή του για σύζευξη.  
 • Διπλό όφελος έχουν τα αντικλεπτικά μπαστούνια, καθώς από τη μία εμποδίζουν το τιμόνι να στρίψει και από την άλλη, όντας ορατά από έξω, είναι πολύ πιθανό να αποθαρρύνουν την κλοπή.
   
 • Μία εύχρηστη και προηγμένη λύση αποτελούν τα αντικλεπτικά τιμονιού νέας γενιάς, τα οποία διαθέτουν από κλειδαριά ασφαλείας, μέχρι αυτο-συστήματα κλειδώματος, ενώ έχουν ως μεγάλο πλεονέκτημα το μέγεθός τους, αφού είναι μικρά και αποθηκεύονται εύκολα.
   
 • Αντικλεπτικά ρόδας είναι συνήθως ρυθμιζόμενα για να προσαρμόζονται στον εκάστοτε τροχό, ενώ μπορούν να εμποδίσουν όχι μόνο τη μετακίνηση του αυτοκινήτου, αλλά και την πρόσβαση ενός πιθανού κλέπτη, στα μπουλόνια.
   
 • Immobilizer είναι η τεχνολογία που επιτρέπει, ανάλογα την περίπτωση, την παροχή ρεύματος ή και καυσίμου στον κινητήρα, μόνο με τη χρήση του ειδικού κλειδιού της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η νέα γενιά μάλιστα, μπορεί να παραβιαστεί μόνο από πολύ… επαγγελματίες κλέφτες, που έχουν και το ανάλογο λογισμικό.
   
 • Μία εξελιγμένη κατηγορία συναγερμών είναι και αυτή που περιλαμβάνει συστήματα τηλεειδοποίησης. Στο τηλεχειριστήριο όπλισης-αφόπλισης δηλαδή προστίθεται μια οθόνη ενδείξεων που σας ενημερώνει για μια σειρά ζητημάτων στο αυτοκίνητο.
   
 • Στις νέες τεχνολογίες συναγερμών θα πρέπει να σημειωθεί και το GPS Tracking. Πρόκειται για σύστημα που δείχνει την ακριβή θέση του αυτοκινήτου ανά πάσα στιγμή, ενώ κάποια εξ αυτών, δίνουν και τη δυνατότητα, να σβήσει ο ιδιοκτήτης τον κινητήρα, όπου κι αν βρίσκεται το αυτοκίνητο.

Kοινοποίησε το »