Κρατήστε μακρυά τους επίδοξους κλέφτες

Θωράκιση από την κλοπή

7945 Επισκέψεις στο άρθρο

Οι «επαγγελματίες» κλέφτες είτε έχουν σκοπό να παραβιάσουν είτε να κλέψουν ολόκληρο το αυτοκίνητό σας, είναι συνήθως εφοδιασμένοι με τα πιο προηγμένα τεχνολογικά «εργαλεία».

mousakian 102021
Καλογερόπουλος Παύλος Σ.
Αντίστοιχα εξελιγμένα όμως είναι και τα συστήματα ασφαλείας, τα οποία και μπορούν να αποτρέψουν τουλάχιστον την πλειοψηφία από αυτούς, αν τα χρησιμοποιήσετε στο αυτοκίνητό σας.
Σήμερα υπάρχει άλλωστε μία ευρεία γκάμα αντικλεπτικών που περιλαμβάνει από μπάρες τιμονιού-πεντάλ και κλειδαριές ρόδας και ρεζέρβας, μέχρι συστήματα GPS tracking.

Ψάχνεις να βρεις φίλτρα;
Εύκολα στη μηχανή αναζήτησης του autotriti.gr με 1 κλικ εδώ. 
  • Οι κλειδαριές κοτσαδόρου, αποτρέπουν την κίνηση του μοχλού και έτσι δεν είναι δυνατή η ενεργοποίησή του για σύζευξη.
 
  • Διπλό όφελος έχουν τα αντικλεπτικά μπαστούνια, καθώς από τη μία εμποδίζουν το τιμόνι να στρίψει και από την άλλη, όντας ορατά από έξω, είναι πολύ πιθανό να αποθαρρύνουν την κλοπή.
 
  • Μία εύχρηστη και προηγμένη λύση αποτελούν τα αντικλεπτικά τιμονιού νέας γενιάς, τα οποία διαθέτουν από κλειδαριά ασφαλείας, μέχρι αυτο-συστήματα κλειδώματος, ενώ έχουν ως μεγάλο πλεονέκτημα το μέγεθός τους, αφού είναι μικρά και αποθηκεύονται εύκολα.
 
 
  • Τα αντικλεπτικά ρόδας είναι συνήθως ρυθμιζόμενα για να προσαρμόζονται στον εκάστοτε τροχό, ενώ μπορούν να εμποδίσουν όχι μόνο τη μετακίνηση του αυτοκινήτου, αλλά και την πρόσβαση ενός πιθανού κλέπτη, στα μπουλόνια.
 
  • Το immobilizer είναι η τεχνολογία που επιτρέπει, ανάλογα την περίπτωση, την παροχή ρεύματος ή και καυσίμου στον κινητήρα, μόνο με τη χρήση του ειδικού κλειδιού της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η νέα γενιά μάλιστα, μπορεί να παραβιαστεί μόνο από πολύ… επαγγελματίες κλέφτες, που έχουν και το ανάλογο λογισμικό.
 
 
  • Μία εξελιγμένη κατηγορία συναγερμών είναι και αυτή που περιλαμβάνει συστήματα τηλεειδοποίησης. Στο τηλεχειριστήριο όπλισης-αφόπλισης δηλαδή προστίθεται μια οθόνη ενδείξεων που σας ενημερώνει για μια σειρά ζητημάτων στο αυτοκίνητο.
 
  • Στις νέες τεχνολογίες συναγερμών θα πρέπει να σημειωθεί και το GPS Tracking. Πρόκειται για σύστημα που δείχνει την ακριβή θέση του αυτοκινήτου ανά πάσα στιγμή, ενώ κάποια εξ αυτών, δίνουν και τη δυνατότητα, να σβήσει ο ιδιοκτήτης τον κινητήρα, όπου κι αν βρίσκεται το αυτοκίνητο.