Έλεγξε τα μόνος σου (vid)

Διαβάστηκε από 29780 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/3/2019

Ο έλεγχος των υγρών φρένων δεν προϋποθέτει ειδικές τεχνικές γνώσεις. Μπορείς να το κάνεις ο ίδιος, γλιτώνοντας πολλά χρήματα και εξασφαλίζοντας την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου.

 
Πως πραγματοποιείται ο έλεγχος 
- Το δοχειάκι με τα υγρά φρένων βρίσκεται στο χώρο του κινητήρα. Καλό είναι να ζητήσουμε από κάποιον που γνωρίζει, σε πρώτη φάση, απλά να μας το υποδείξει. 
 
- Τσεκάρουμε τη στάθμη των υγρών φρένων τουλάχιστον μια φορά το μήνα και οπωσδήποτε πριν από ένα μεγάλο ταξίδι. Τα υγρά θα πρέπει να ανανεώνονται κάθε 12 μήνες, ανεξαρτήτως των χιλιομέτρων που έχετε διανύσει. 

Ψάχνεις να βρεις είδη φρένων;
Εύκολα στη μηχανή αναζήτησης του autotriti.gr με 1 κλικ εδώ. 
 
 
- Αν το υγρό υπερβαίνει τη μέγιστη ένδειξη (MAX) στο αντίστοιχο δοχείο, δε πρόκειται να δημιουργηθεί πρόβλημα. Το συγκεκριμένο φαινόμενο μπορεί να παρατηρηθεί, όταν έχετε αντικαταστήσει πρόσφατα τα τακάκια, γιατί πιέζονται περισσότερο τα έμβολα των φρένων και ανεβαίνει η στάθμη του δοχείου. 
 
- Αντιθέτως, πρόβλημα μπορεί να παρουσιαστεί στην περίπτωση υπερχείλισης του δοχείου, καθώς τα συγκεκριμένα υγρά μπορούν να προκαλέσουν φθορά σε σωληνώσεις και σε ο,τιδήποτε έρθει σε επαφή μαζί τους. 
 
- Στην περίπτωση που η στάθμη των υγρών βρίσκεται χαμηλότερα από την ένδειξη "ΜΙΝ", η απόδοση των φρένων άλλα και η αίσθηση του πεντάλ θα χειροτερεύσουν. 

 
 
Συμβουλή: Αν θέλετε να συμπληρώσετε υγρά, πρέπει να γνωρίζετε ότι τα περισσότερα νορμάλ αυτοκίνητα χρησιμοποιούν υγρά προδιαγραφών DOT 3 ή DOT 4 (πιο σύνηθες). Έτσι θα ζητήσετε και το υγρό για να το αγοράσετε, αφού διαβάσετε την προδιαγραφή στο βιβλίο οδηγιών του αυτοκινήτου σας.

Tags: ΦΡΕΝΑ
 

ΦΡΕΝΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

περισσότερα »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΡΕΝΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός