Aλλαξε μπουζί μόνος σου!

Aλλαξε μπουζί μόνος σου!

7662 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/12/2021

Η αλλαγή των μπουζί είναι μία πολύ εύκολη διαδικασία, την οποία μπορείς να κάνεις και μόνος σου. Δες πως.

Τα μπουζί αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του κινητήρα, αφού χωρίς αυτά δεν μπορεί να λειτουργήσει. Όταν έχεις διανύσει τα χιλιόμετρα στα οποία ορίζει ο κατασκευαστής ότι χρειάζεται να γίνει αντικατάσταση των μπουζί. Αυτό συμβαίνει όταν κάποιος ή κάποιοι από τους κυλίνδρους δε λειτουργεί κανονικά, αφού το μπουζί δε δίνει σπινθήρα για να γίνει η καύση.

Κοινοποίησέ το »


 Για παράδειγμα, το μπουζί νικελίου πρέπει να αντικατασταθεί μετά από 30.000 με 45.000 χιλιόμετρα, το μπουζί πλατίνας μετά από 70.000 χιλιόμετρα, το μπουζί διπλής πλατίνας μετά από 80.000 χιλιόμετρα, ενώ το μπουζί ιριδίου μετά από 60.000 με 120.000 χιλιόμετρα, ανάλογα με την κατασκευή του ηλεκτροδίου του. Ασφαλώς, τα χιλιόμετρα αυτά είναι ενδεικτικά, καθώς το μπουζί χρειάζεται άμεση αντικατάσταση εάν έχει φθαρεί αισθητά.

Πριν φτάσεις όμως στον ειδικό, δοκίμασε να καθαρίσεις ή και να αλλάξεις τα μπουζί. Αν το κάνεις και το πρόβλημα συνεχίσει, τότε πρέπει να απευθυνθείς σε συνεργείο για να αλλάξεις τις τσιμούχες ή να κάνεις κανονικό ρεκτιφιέ, καθώς η λανθασμένη λίπανση θα φθείρει τα πιστόνια αλλά και το καπάκι του κινητήρα.

Κάντο μόνος σου

 Ωστόσο αν θέλεις να τα αλλάξεις από μόνος στο ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1ο
Τραβήξτε τα καλώδια (πίπες) των μπουζί που βρίσκονται είτε πάνω είτε κάπου στο πλαϊνό μέρος του κινητήρα. Αυτά παρέχουν το απαραίτητο ρεύμα και πρέπει να τα βγάλετε για να έχετε πρόσβαση στα μπουζί.

Βήμα 2ο 
Χρησιμοποιείστε το λεγόμενο μπουζόκλειδο για να ξεβιδώσετε τα μπουζί. Έχουν αρκετές στροφές και πιθανόν να είναι λίγο "βυθισμένα" στον κινητήρα.

Βήμα 3ο 
Αφού το βγάλετε, δείτε αν η ακίδα στην άκρη του υπάρχει και αν είναι πολύ λερωμένη με λιπαντικό. Σε κάθε περίπτωση καθαρίστε και τις δύο άκρες με ένα στεγνό πανί, αφαιρώντας κάθε είδος υγρασίας από πάνω του.

Βήμα 4ο
Τοποθετήστε το πάλι πίσω και βιδώστε το προσεκτικά. Βάλτε στη θέση του το καλώδιο. Κάντε το ίδιο και με τα άλλα μπουζί. Έτσι θα μπορείτε να κινήσετε το αυτοκίνητό σας, μέχρι να το αναλάβει ειδικός.
 
 

Κοινοποίησέ το »

  • Αξιόπιστη προσφορά δανείου

    Γεια σας Κυρίες & Κύριοι, Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος. Χρειάζεστε επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο ή δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συνιστούσα να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: ([email protected]) ή στείλτε μου μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447903159998 και λάβετε μια απάντηση αμέσως. Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να εκπληρώσετε όλες τις φιλοδοξίες σας. Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων χρηματοδοτικών λύσεων σε άτομα και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο. Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας για δάνειο. * Ευκολία - Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε. * Ευέλικτο ποσό - Εσείς αποφασίζετε πόσο θέλετε να δανειστείτε. * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειό σας εντός 24 ωρών μετά την έγκριση. * Ευέλικτο επιτόκιο - Προσιτό επιτόκιο 3%. * Υψηλά ποσοστά έγκρισης - Έχετε 99,9% πιθανότητα να λάβετε το δάνειο * Ευέλικτη Αποπληρωμή - Πρέπει να επιλέξετε την Ημερομηνία Αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1 - 30 ετών. * Απλή διαδικτυακή εφαρμογή. * Εξατομικευμένη καθοδήγηση και τεχνογνωσία. * Χωρίς κρυφές χρεώσεις Μην χάσετε την ευκαιρία λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Επικοινωνήστε τώρα με την εταιρεία μου, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο γιατί έχουμε βοηθήσει πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου μας, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω Email: [email protected] WhatsApp/Telegram: +447903159998 Διαμεσολαβητές/Σύμβουλοι/Μεσίτες είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν τους πελάτες τους και προστατεύονται 100%. Με απόλυτη εμπιστοσύνη, θα συνεργαστούμε για τα οφέλη όλων των εμπλεκόμενων μερών.