8 tips & μένεις ήσυχος αγοράζοντας ανταλλακτικά

4569 Επισκέψεις στο άρθρο

Ξέρεις τι χρειάζεσαι. Βρίσκεις τον κατάλληλο έμπορο. Ρωτάς, μαθαίνει τα βασικά. Κάνεις την δουλειά σου. Οικονομικά. Έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο.

 
Ένα από τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης είναι και το ότι η μέση διάρκεια ιδιοκτησίας αυτοκινήτου αυξήθηκε κατά 60% την τελευταία δεκαετία. Ως αποτέλεσμα, οι κάτοχοι τους αντικαθιστούν περισσότερα εξαρτήματα (ανταλλακτικά) για να τα διατηρήσουν σε καλή λειτουργία. Σε πολλές περιπτώσεις μια αξιόπιστη και οικονομικότερη λύση δίνει η επιλογή μεταχειρισμένων ανταλλακτικών αυτοκινήτου. Όταν λέμε «μεταχειρισμένα» όλοι λίγο ως πολύ σκεφτόμαστε «χρησιμοποιημένα» (ή χαμηλότερης ποιότητας) μα –σε πάρα πολλές περιπτώσεις- κάνουμε λάθος. Υπάρχουν χιλιάδες επιλογές και «μεταχειρισμένα σαν καινούργια" (κάτι που ισχύει για τα πάντα από ένα αυτοκίνητο μέχρι ένα ανταλλακτικό του).Το που (και το πώς) επιλέγετε να ψωνίσετε τα ανταλλακτικά που χρειάζεστε, κάνει όλη τη διαφορά. Διαβάστε πιο κάτω κάποιες χρήσιμες συμβουλές για το πώς θα βρείτε ότι χρειάζεστε χωρίς να …ξηλωθείτε!

1. Η εύρεση ενός αξιόπιστου προμηθευτή.
Είναι το πρώτο βήμα. Μπορεί να γίνει  online, είτε από φυσικό κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων. Θεωρούμε πως ο μέσος κάτοχος δεν θα επισκεφθεί μία επιχείρηση ανακύκλωσης αυτοκινήτων για μία τέτοια αναζήτηση καθώς αυτό είναι κάτι που απαιτεί προηγμένη γνώση αυτοκινήτου. Φυσικά, ανεξάρτητα από το πού θα επιλέξετε να προμηθευθείτε αυτά τα ανταλλακτικά, κάντε κάποια σύγκριση τιμών μεταξύ των διαθέιμων επιλογών σας. Εξετάστε το τι χρειάζεστε, πόσο κοστίζει και πόσα θα κόστιζε σαν καινούργιο. Στη συνέχεια, καλέστε τις επιχειρήσεις που μπορούν να καλύψουν την ανάγκη σας ή επισκεφθείτε το site τους. Στο Parts.autotriti.gr μπορείτε να βρείτε μερικές από τις Top επιχειρήσεις του κλάδου. Εxtra Tip. Aπό το διαδίκτυο (ή το site μιάς επιχείρησης) συχνά θα πέσετε επάνω σε «κακές» φωτογραφίες των ανταλλακτικών που πωλούν. Αυτό μπορεί να δυσκολέψει τον καθορισμό της ποιότητας ή της αυθεντικότητας του ανταλλακτικού που σας ενδιαφέρει.. Μην διστάσετε να ρωτήσετε ή να ζητήσετε να σας στείλουν καλύτερες φωτογραφίες (ειδικά αν πρόκειται να κάνετε ηλεκτρονική αγορά).

2. Να είστε σίγουροι για το τι ακριβώς ψάχνετε.
Ανεξάρτητα από το πόσο συνηθισμένο είναι, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τον ακριβή προσδιορισμό του. Μπορείτε να ταιριάξετε σωστά το τι θέλετε με το τι σας δίνουν αν ξέρετε-έχετε τον αριθμό αναγνώρισης του οχήματος (VIN) ή τον αριθμό του πλαισίου του. Αλλιώς θα πρέπει να πάρετε μαζί σας το ανταλλακτικό που ψάχνετε και να το δείξετε  στους ειδικούς (στο κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων που θα απευθυνθείτε) ώστε να το εντοπίσουν για λογαριασμό σας, αν δεν μπορείτε να βρείτε έναν αριθμό γι αυτό.

3. Το ιστορικό.
Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την αγορά των χρησιμοποιημένων ανταλλακτικών. Μπορεί να φαίνεται τέλειο, αλλά ενδέχεται να περιέχει ελάττωμα ή ρωγμή που θα προκαλέσει αστοχία κατά την χρήση του, αργότερα. Ρωτήστε πόσο χρονών είναι, (αν είναι μηχανικό) το ύψος των διανυθέντων χιλιομέτρων, αν έχει επισκευαστεί κλπ. Αν ο πωλητής δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά, σε αυτές τις ερωτήσεις, τότε η τιμή πρέπει να είναι εξαιρετικά συμφέρουσα για να πειστείτε χωρίς 2η σκέψη. Φυσικά, θετικά θα λειτουργήσει αν ο πωλητής σάς προσφέρει δυνατότητα επιστροφής ή κάλυψης.

4. Αν υπάρχει επιστροφή.
Κανένα ποσό εξοικονόμησης δεν αξίζει αν πρόκειται να πάρετε προίκα ένα πρόβλημα.  Ρωτήστε αν υπάρχει πολιτική επιστροφής και σημειώστε τυχόν εξαιρέσεις. Ορισμένα μέρη καλύπτονται μόνο για σύντομο χρονικό διάστημα, δηλαδή 30 ημέρες από την αγορά. Οι πωλητές στο διαδίκτυο συχνά μπαίνουν σε τέλη αποθεματοποίησης, αν συμβεί να αγοράσετε λάθος μέρος κατά λάθος.

5. Να ταιριάζει.
Έχει σημασία. Η αγορά ενός εξαρτήματος ή ανταλλακτικού αυτοκινήτου που χρησιμοποιείται μετά την αγορά (όπως ένας προβολέας, μια λαβή πόρτας ή ένας προφυλακτήρας) θα δείχνει «σαν την μύγα μέσα στο γάλα» αν δεν είναι το σωστό. Μερικές φορές οι διαφορές στυλ μπορεί ακόμη και να παρεμποδίζουν τη λειτουργικότητα του αυτοκινήτου.

6. Ο ρόλος του μέρους που θα αντικαταστήσουμε.
Υπάρχουν ορισμένα μέρη του αυτοκινήτου με τα οποία χρειάζεται να είμαστε πιο προσεκτικοί. Τα μεγάλα ανταλλακτικά που παίζουν βασικό ρόλο στις πολλαπλές λειτουργίες του αυτοκινήτου σας (καλοριφέρ, κιβώτιο ταχυτήτων ή εναλλάκτης) θα πρέπει να συνδυάζονται με ισχυρή εγγύηση.

7. Ρωτήστε για την εγγύηση.
Διαβάστε την κάλυψη που παρέχει για το ανταλλακτικό σας. Οι καλοί λογαριασμοί, κρατάνε ικανοποιημένους τους πελάτες μα και ήσυχους τους επαγγελματίες (για αδικαιολόγητες επιστροφές από κακή συννενόηση).

8. Προσοχή στις «απομιμήσεις».
Μπορεί να γνωρίζετα τον ακριβή αριθμό VIN ή πλαισίου του οχήματος σας, που ταιριάζει με το τμήμα που χρειάζεστε, αλλά είναι πραγματικά το ίδιο μέρος ; Υπάρχουν αρκετά «εκεί έξω» (όχι στις γνωστές εμπορίες της αγοράς) που έχουν αντιγραφεί και δεν έχουν κατασκευαστεί από τον επίσημο κατασκευαστή. Τα πλαστά μέρη (fake) είναι ένα πραγματικό θέμα στο διαδίκτυο. Μπορείτε να εντοπίσετε ένα ψεύτικο κάνοντας μερικούς ελέγχους. Πράγματα όπως εσφαλμένες λέξεις, ανεπιθύμητα λογότυπα και κακή τοποθέτηση είναι παραδείγματα προς αποφύγη. Τα fake parts μπορεί να είναι σημαντικά πιο αδύναμα, χαμηλότερης ποιότητας και κακής απόδοσης. Οι επισκευές αυτοκινήτων ακριβαίνουν κυρίως λόγω της τεχνολογικής τους εξέλιξης. 23% πάνω (σύμφωνα με πρόσφατο άρθο μας). Το ίδο ισχύει και όσο μεγαλύτερα (σε κυβισμό, κατηγορία) είναι. Μερικοί από εμάς δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά την αγορά των ανταλλακτικών που χρειάζονται από την αντιπροσωπεία του αυτοκινήτου μας ή παραγγέλοντας νέα ανταλλακτικά. ¶ρα η αγορά μεταχειρισμένων ανταλλακτικών αυτοκινήτων δίνει μια λύση χωρίς να χρειάζεται να αποτελεί και μια επικίνδυνη προσπάθεια. Αρκεί να είμαστε διαβασμένοι. Αν χρειάζεστε κάποια συμβουλή ή ενδιαφέρεστε να βρείτε πρακτική λύση για την αγορά μεταχειρισμένων ανταλλακτικών, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τους experts αγοράς που φιλοξενούνται και στο Parts.autotriti.gr . Οι καλοί επαγγελματίες εξυπηρετούν ακόμη και αν δεν γνωρίζετε «την γλώσσα των ανταλλακτικών». Οι καλοί επαγγελματίες γνωρίζουν πως μόνο όφελος (μακροχρόνιο) μπορούν να έχουν με ικανοποιημένους πελάτες. Πολλούς από εμάς.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός