Αν και είμαστε στην αρχή του καλοκαιριού, η θερμοκρασία έχει ανέβει κατακόρυφα, με αποτέλεσμα η χρήση του A/C στο αυτοκίνητο να γίνεται όλο και πιο συχνή. Η σωστή συντήρηση θα εγγυηθεί την άψογη λειτο

Αν και είμαστε στην αρχή του καλοκαιριού, η θερμοκρασία έχει ανέβει κατακόρυφα, με αποτέλεσμα η χρήση του A/C στο αυτοκίνητο να γίνεται όλο και πιο συχνή. Η σωστή συντήρηση θα εγγυηθεί την άψογη λειτουργία του.

Συντήρηση Α/C – κλιματισμός αυτοκινήτου!

29990 Επισκέψεις στο άρθρο

Γλιτώστε χρήματα, απολαμβάνοντας δροσερή οδήγηση, με τη σωστή συντήρηση του συστήματος κλιματισμού του αυτοκινήτου σας.

Σ. ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
KOLOVENTZOS

Εξουδετέρωσε τους μύκητες με τα ειδικά σπρέι και ρύθμισε σωστά τον κλιματισμό για να αποφύγεις κρυολογήματα

Κοινοποίησέ το »


Αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο είναι η αποβολή άσχημης μυρωδιάς από τους αεραγωγούς του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια χρήσης του κλιματισμού. Αυτό οφείλεται κυρίως σε μύκητες που έχουν δημιουργηθεί, οι οποίοι παρατηρούνται συχνότερα σε οχήματα που χρησιμοποιούν καπνιστές. Ένας απλός τρόπος για να το αντιμετωπίσουμε είναι να απενεργοποιήσουμε το σύστημα του κλιματισμού, αφήνοντας σε λειτουργία τον ανεμιστήρα στη μεγαλύτερη ταχύτητα για λίγα λεπτά, ώστε να εξατμιστεί η παραμένουσα υγρασία. Βέβαια, με αυτό τον τρόπο θα καθυστερήσουμε το παραπάνω φαινόμενο, αλλά τελικά δε θα το αποφύγουμε. Γι αυτό το λόγο υπάρχουν στο εμπόριο ειδικά χημικά σε μορφή αφρού ή σπρέι, με τα οποία ψεκάζουμε στο εσωτερικό των αεραγωγών μία μεγάλη ποσότητα, η οποία καταστρέφει τους μύκητες. Όταν όμως κάνουμε την παραπάνω διαδικασία, καλό είναι να αντικαταστήσουμε το φίλτρο καμπίνας, ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
 
Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη ρύθμιση του κλιματισμού, ώστε να αποφύγουμε κάθε πιθανό κρυολόγημα των επιβατών. Ο δροσερός αέρας που παράγει το κλιματιστικό στο αυτοκίνητο είναι μία ανάσα δροσιάς για τους επιβάτες, ιδιαίτερα τις καυτές ημέρες. Όμως, σε καμία περίπτωση ο αέρας των αεραγωγών του ταμπλό δε θα πρέπει να "χτυπά" πάνω στα σώματα των επιβατών, διότι η πιθανότητα σοβαρού κρυολογήματος είναι πολύ πιθανή. Το ίδιο ισχύει και για τη ρύθμισή του, η οποία θα πρέπει να γίνεται ομαλά, ώστε να μη γίνει απότομα η αλλαγή θερμοκρασίας στην καμπίνα, κάτι που αν συμβεί, μπορεί να προκαλέσει βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό.

 

Κοινοποίησέ το »

Συνεργεία αυτοκινήτων στην Αττική, Εξειδικευμένα συνεργεία, Αλλαγή Δίσκο Πλατό, Ρουλεμάν, Ιμάντας Χρονισμού, Αλλαγή Αμορτισέρ, Αλλαγή Μπαταρίας, Αλλαγή Τακάκια Φρένων, Έκδοση Κάρτας Καυσαερίων, Προέλεγχος ΚΤΕΟ, Ευθυγράμμιση Τροχών Αυτοκινήτου, Επισκευή Μίζας, Αλλαγή Φίλτρου Λαδιού, Αλλαγή Φίλτρου Βενζίνης, Αλλαγή Σετ Συμπλέκτη - Αμπραγιάζ, Αλλαγή Αναρτήσεων, Αλλαγή Λαδιών Κινητήρα Αυτοκινήτου, Τοποθέτηση Parktronic, Αλλαγή Υγρών Φρένων, Επισκευή Βολάν, Αλλαγή Εξωτερικού Ιμάντα Δυναμό, Αλλαγή Δισκόπλακες, Αλλαγή Φίλτρου Αέρα, Τοποθέτηση Φώτα Xenon, Αλλαγή Φίλτρου Καυσίμου, Αλλαγή Σετ Καδένας Χρονισμού, Συμπλήρωση Freon Αυτοκινήτου, Βιολογικός Καθαρισμός Αυτοκινήτου, Ξεθάμπωμα Φαναριών Αυτοκινήτου, Τοποθέτηση Φώτα LED, Επισκευή Καθισμάτων Αυτοκινήτου, Αλλαγή Ουρανού Αυτοκινήτου, Αλλαγή Ταπετσαρίας Πόρτας Αυτοκινήτου, Ντύσιμο Ταμπλό με Δέρμα, Επισκευή Πόμολο Ταχυτήτων, Αλλαγή Φίλτρου Καμπίνας, Ηχομόνωση & Θερμομόνωση Αυτοκινήτου, Δερμάτινη Επένδυση Τιμονιού, Επισκευή Ζελατίνας Κάμπριο, Ξεθάμπωμα Φαναριών Αυτοκινήτου, Αδιαβροχοποίηση Κουκούλας Κάμπριο, Αλλαγή Αντλίας (Τρόμπας) Νερού, Αλλαγή Τάπες Ψυγείου Νερού, Αλλαγή Σιαγόνες Αυτοκινήτου, Αλλαγή Μπουζί, Συνεργεία αυτοκινήτων στην Αττική, Αλλαγή Ακρόμπαρα Τιμονιού, Αλλαγή Ημίμπαρα Τιμονιού, Αλλαγή Μπαράκια Ζαμφόρ, Αλλαγή Λάστιχα Ζαμφόρ, Αλλαγή Ψαλίδια Τροχών, Αλλαγή Μπαλάκια Ψαλιδιών