Τι πρέπει να γνωρίζεις για τους υαλοκαθαριστήρες;

3021 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/1/2020

Ένα από τα πιο σημαντικά αναλώσιμα του αυτοκινήτου το οποίο πρέπει να αλλάζετε εγκαίρως είναι οι υαλοκαθαριστήρες.

 
Ένας φθαρμένος υαλοκαθαριστήρας αδυνατεί να καθαρίσει σωστά το παρμπρίζ του αυτοκινήτου και επομένως σε άσχημα καιρικά φαινόμενα όχι μόνο ταλαιπωρεί τον οδηγό μειώνοντας του την ορατότητα αλλά του δίνει και μικρότερο χρόνο αντίδρασης αυξάνοντας έτσι την επικινδυνότητα της οδήγησης.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε;

-Το μήκος των υαλοκαθαριστήρων
-Το κούμπωμά τους
-Το τύπο του υαλοκαθαριστήρα (σιλικόνης ή σιδερένιοι)

Είδη κουμπωμάτων που μπορεί να συναντήσετε:

Για κορυφαία ποιότητα που παρέχει ασφάλεια και μέγιστη ορατότητα επειλέξτε 
υαλοκαθαριστήρες Bosch

Τύποι Υαλοκαθαριστήρων Bosch

Bosch Eco

Τα λάστιχα υαλοκαθαριστήρων Bosch Eco διακρίνονται για την πολύ καλή τους σχέση τιμής/απόδοσης. Το στιβαρό μεταλλικό σύστημα στήριξής τους είναι εξαιρετικά ανθεκτικό, ενώ τα λάστιχά τους, τα οποία είναι φτιαγμένα από φυσικό καουτσούκ με επίστρωση γραφίτη, εξασφαλίζουν σχολαστικό καθαρισμό. Και χάρη στον προσυναρμολογημένο προσαρμογέα γενικής χρήσης, μπορούν να αντικατασταθούν γρήγορα και εύκολα από τους ειδικούς των συνεργείων μας – με εξίσου ελκυστικό χαμηλό κόστος.

Τα πλεονεκτήματα με μία ματιά: 

-Ιδιαίτερα ανθεκτικά, χάρη στο στιβαρό μεταλλικό σύστημα στήριξης
-Λάστιχα υαλοκαθαριστήρων από φυσικό καουτσούκ με επίστρωση γραφίτη για σχολαστικό καθαρισμό
-Προσυναρμολογημένος προσαρμογέας γενικής χρήσης για γρήγορη τοποθέτηση
-Εξαιρετική σχέση τιμής/απόδοσης  

Bosch Aerotwin

Στα επίπεδα λάστιχα υαλοκαθαριστήρων Aerotwin από την Bosch δεν χρησιμοποιούνται οι συνήθεις αρθρώσεις και υποστηρίγματα. Αντίθετα, διαθέτουν μια ειδική κατασκευή από ελατηριωτή λωρίδα υψηλής τεχνολογίας η οποία προσαρμόζεται άριστα στην καμπυλότητα του παρμπρίζ του αυτοκινήτου και κατανέμει ομοιόμορφα την πίεση επαφής σε ολόκληρο το μήκος του υαλοκαθαριστήρα. Επιπλέον, χάρη στον πρωτοποριακό προσαρμογέα γενικής χρήσης, τα λάστιχα υαλοκαθαριστήρων Bosch Aerotwin μπορούν να τοποθετηθούν σχεδόν σε κάθε μοντέλο οχήματος.

Τα πλεονεκτήματα με μία ματιά:

-Εξαιρετική απόδοση καθαρισμού του παρμπρίζ χάρη στην ελατηριωτή λωρίδα υψηλής τεχνολογίας
-Ομοιόμορφη πίεση επαφής, η οποία εξασφαλίζει έως και 30% μεγαλύτερη διάρκεια ζωής
-Το μειωμένο εμβαδόν επιφάνειας ελαχιστοποιεί το θόρυβο από τον άνεμο
-Κορυφαίας ποιότητας καθαρισμός του παρμπρίζ ακόμα και κατά την οδήγηση με μεγάλες ταχύτητες
-Καλύτερα εξοπλισμένα για χειμερινές συνθήκες, καθώς εμποδίζουν το σχηματισμό πάγου στο μεταλλικό πλαίσιο και τις αρθρώσεις

Πως να τους τοποθετήσετε

1.Για να αφαιρέσετε τους υαλοκαθαριστήρες τους σηκώνετε και κατόπιν τους γυρνάτε ανάποδα. Πιέζετε προς τα κάτω στο σημείο που το κλιπ του υαλοκαθαριστήρα εφαρμόζει στο βραχίονα και αμέσως βγαίνει. Προσοχή: Σε κάποια μοντέλα (π.χ. του ομίλου VW), οι υαλοκαθαριστήρες θα πρέπει να μετακινηθούν κάθετα στο παρμπρίζ για να σηκωθούν (υπάρχουν σχετικές οδηγίες στο βιβλιαράκι τους αυτοκινήτου).

2. Παίρνετε τον καινούργιο υαλοκαθαριστήρα και τον τοποθετείτε, εφαρμόζοντας το κλιπ του υαλοκαθαριστήρα μέσα στο βραχίονα.

3. Αφού έχει εφαρμοστεί το κλιπ του υαλοκαθαριστήρα στον βραχίονα, το πιέζετε προς τα πάνω έτσι ώστε να ακουστεί το «κλικ» που σημαίνει ότι έχει κουμπώσει. Διαφορετικά ο υαλοκαθαριστήρας θα μετακινηθεί όταν τεθεί σε λειτουργία.

Extra Tip 

Εάν αγόρασες υαλοκαθαριστήρες Bosch Aerotwin μπορείς να βρεις στο πίσω μέρος του υαλοκαθαριστήρα οδηγίες τοποθέτησης ανάλογα με το κούμπωμα σου καθώς και QR code να σκανάρεις για να δεις το αντίστοιχο βίντεο με τις οδηγίες.
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός