Generali VS Allianz: Τι λένε οι ασφαλισμένοι τους; Τι τους ξενερώνει μαζί τους;

Generali VS Allianz: Τι λένε οι ασφαλισμένοι τους; Τι τους ξενερώνει μαζί τους;

2793 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/11/2022

Ο κλάδος της ασφάλισης διακρίνεται από υψηλό ανταγωνισμό που προκαλεί βελτίωση στις παρεχόμενες υπηρεσίες. Πως όμως κρίνονται οι υπηρεσίες αυτές, από τους ασφαλισμένους οι οποίοι "βιώνουν" (και μάλιστα την "δύσκολη ώρα") την ποιότητα των υπηρεσιών που τους είχαν υποσχεθεί; Τι ξενερώνει τους ασφαλισμένους; Σήμερα εξετάζουμε απόψεις ασφαλισμένων για Generali & Allianz.

ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ
GROUPAMA ΦΟΙΝΙΞ

Οι καταναλωτές στην εποχή των πολλών digital δυνατοτήτων επικοινωνίας, βρίσκουν «εύκολο βήμα» να εκφράσουν (αλλά και να διαδώσουν) την ικανοποίησή ή την δυσαρέσκειά τους. Το ίδιο ισχύει και για τους ασφαλισμένους. Χρησιμοποιώντας πλατφόρμες αξιολόγησης και κριτικών, βαθμολογούν  τις υπηρεσίες των ασφαλιστικών τους εταιρειών.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ο κλάδος της ασφάλισης αυτοκινήτου (αλλά και σπιτιού, υγείας, κλπ) διακρίνεται από υψηλό ανταγωνισμό. Ανταγωνισμό που προκαλεί βελτίωση στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς όφελος του ασφαλισμένου. Υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας. Ταχύτητα εξυπηρέτησης. Γρήγορες αποζημιώσεις κλπ. Σημαντικό όμως είναι να δούμε την ικανοποίηση αυτών που κρίνουν στην πράξη αν όλα αυτά ισχύουν. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους ασφαλισμένους κάθε εταιρείας οι οποίοι “βιώνουν στο πετσί τους” (και μάλιστα την “δύσκολη ώρα”) την ταχύτητα ή την ποιότητα των υπηρεσιών που τους είχαν υποσχεθεί.

Εμείς σαν autotriti πιστεύουμε πολύ στον κοινωνικό ρόλο της υγιούς δράσης – κάλυψης που προσφέρει ο ασφαλιστικός κλάδος. Ταυτόχρονα απαιτούμε (και εμείς ως καταναλωτές) ποιότητα υπηρεσιών και φυσικά όχι “ψιλά γράμματα”. Στα πλαίσια αυτά, σχεδιάσαμε  μία σειρά θεμάτων έρευνας  στα οποία θα βρούμε, καταγράψουμε  σχόλια ασφαλισμένων για κάθε ασφαλιστική εταιρεία (με στόχο να αναδείξουμε όσες κερδίζουν σε Ικανοποίηση ασφαλισμένου μα και να εντοπίσουμε περιπτώσεις υπηρεσιών τους που χρειάζονται βελτίωση). Στη συνέχεια θα δώσουμε «βήμα» ζητώντας και την άποψη ή τις διορθωτικές κινήσεις κάθε ασφαλιστικής (σε σχέση με τα ευρήματα μας).

 Σε αυτό το άρθρο, θα βρείτε θετικά και αρνητικά σχόλια ασφαλισμένων για 2 πολύ γνωστές ασφαλιστικές εταιρείς. Generali VS Allianz.
 

Generali VS Allianz: Τι λένε οι ασφαλισμένοι;

Στις μέρες μας, οι ασφαλιστικές εταιρείες μιλούν με ξύλινη γλώσσα, όρους και ψιλά γράμματα (Αdded Value, Fast Response, Ratios κοκ.). Αυτά όμως, αρκετές φορές δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς, αφού ο κόσμος αναζητά πιο «χειροπιαστά» πράγματα όπως οικονομία, κάλυψη, άμεση αποζημίωση, όταν και εφόσον τα χρειαστεί.

Τα παραπάνω, στο σύνολό τους συνθέτουν την ικανοποίηση ενός ασφαλισμένου. Βέβαια, στο παραπάνω αγοραστικό κοινό πρέπει να συμπεριλάβουμε και τους ανικανοποίητους πελάτες-ασφαλισμένους καθώς και τους «αδιάβαστους» (πού άλλα υπογράφουν , άλλα προσδοκούν και άλλα ζητούν εκ των υστέρων).

Εμείς ψάξαμε για εσάς δύο γνωστές ασφαλιστικές εταιρείες στην ελληνική αγορά -Generali και Allianz- και τις συγκρίνουμε με βάση τα δικά σας σχόλια (αυτά των πελατών) που έγιναν στις αξιολογήσεις της Google. Τι έχουν λοιπόν να πουν οι ασφαλισμένοι για Generali VS Allianz;

Τι ξενερώνει πιο πολύ τους Έλληνες ασφαλισμένους των Generali & Allianz
- Ιταλική η Generali (πήρε και την ΑΧΑ) - Γερμανική η Allianz
-sad Η αργή και λάθος εξυπηρέτηση
-sad χρόνοι αναμονής (και σε φάση ΑΜΕΣΗΣ ανάγκης)
-sad καθυστέρηση αποζημιώσεων
 

Τα σχόλια από την έρευνα για την ικανοποίηση των ασφαλισμένων

Ξεκινήσαμε την έρευνά μας έχοντας στο μυαλό την επιβράβευση – ανάδειξη  εταιρειών που κάνουν το “extra mile” στην εξυπηρέτηση και την κάλυψη του ασφαλισμένου, εκείνες που κρατούν υψηλά τα επίπεδα ποιότητας.

Σταχυολογήσαμε λοιπόν δειγματοληπτικά, 5 smiley + 5 sad σχόλια ασφαλισμένων, μα μπορείτε να βρείτε περισσότερα στις αξιολογήσεις της Generali και της Allianz.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

 • ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

  ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

  H Υδρόγειος Ασφαλιστική διαθέτει μακρά τεχνογνωσία και εξειδίκευση στην ασφάλιση οχημάτων και παρέχει μία ολοκληρωμένη σειρά προγραμμάτων ασφάλισης για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ειδικά σχεδιασμένων να καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες των καταναλωτών.
   2109477200 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • GROUPAMA

  GROUPAMA

  Με σημαντική παρουσία στην ελληνική αγορά εδώ και πάνω από 85 χρόνια – καθώς λειτουργεί αδιάκοπα από το 1928 – και όνομα αναγνωρισμένο για την αξιοπιστία των υπηρεσιών της, η Groupama Ασφαλιστική συγκαταλέγεται ανάμεσα στις «σταθερές αξίες» της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.
  Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΜΙΝΕΤΤΑ

  ΜΙΝΕΤΤΑ

  Τα πακέτα Car Pack που διαθέτει η Μινέττα για την ασφάλιση αυτοκινήτου, καλύπτουν κάθε εξατομικευμένη ανάγκη ενώ πρόσθετα δημιουργούν δυνατότητες ασφάλισης "κάλυψης 360" (με συνδυαστικές εκπτώσεις και παροχές για κατοικία και σκάφος)!
   2109309500 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • IMPERIAL INSURANCE

  IMPERIAL INSURANCE

  Η Imperial Insurance είναι μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρίες ασφαλιστικής διαμεσολάβησης με εμπειρία που ξεπερνά τα 50 χρόνια. Προσφέρει στους πελάτες της τα πιο ανταγωνιστικά ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες, συνεργαζόμενη με τις καλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες που λειτουργούν στην Ελλάδα.
   2109426 355 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ