Για τους θεριακλήδες

3796 Επισκέψεις στο άρθρο

Νοµίζεις πως το κάπνισµα κατά τη διάρκεια της οδήγησης είναι ασφαλές; Κάνεις λάθος. Διάβασε παρακάτω τους κινδύνους που αντιµετωπίζει κανείς όταν καπνίζει στο τιµόνι.

Μία από τις συνήθειες των καπνιστών είναι να ανάβουν τσιγάρο ακόµη και όταν οδηγούν. Εκτός από το ότι το κάπνισµα είναι βλαβερό για την υγεία τους, µπορεί να τους φέρει σε δύσκολη θέση κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Έλεγχος κατά την οδήγηση

Η στιγµή κατά την οποία ο οδηγός ανάβει το τσιγάρο του και ταυτόχρονα προσπαθεί να µην αποµακρύνει τα χέρια του από τη στεφάνη του τιµονιού, είναι ιδιαίτερα κρίσιµη, διότι αν συµβεί κάτι µπροστά από το όχηµά του και χρειαστεί να αντιδράσει, πιθανότατα να µη τα καταφέρει, έχοντας δυσάρεστα αποτελέσµατα. Ιδιαίτερα αν το άναµµα γίνει µε αναπτήρα χειρός και όχι µε τον αναπτήρα που διαθέτει το αυτοκίνητο, τότε η κατάσταση γίνεται ακόµα πιο επικίνδυνη. Τέλος, η προσπάθεια που κάνει ο οδηγός ώστε να εντοπίσει το τασάκι του αυτοκινήτου και να σβήσει το τσιγάρο, είναι ιδιαίτερα ριψοκίνδυνη, διότι αποσπά το βλέµµα του αλλά και το µυαλό του από το δρόµο για να το καταφέρει. Όλοι µας γνωρίζουµε ότι ακόµα και µισό δευτερόλεπτο αρκεί για να συµβεί κάποιο ατύχηµα.

Κάντε υποµονή

Αν κάποιος καπνιστής πιστεύει, ότι µετά από πολύωρη οδήγηση έχει πραγµατική ανάγκη να ανάψει ένα τσιγάρο, καλό είναι να ακινητοποιήσει το όχηµά του για να καπνίσει. Καλό θα είναι επίσης, εκτός του οδηγού οι συνεπιβάτες να µην καπνίζουν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Ούτως ή άλλως, ο καπνός του τσιγάρου κάνει αποπνικτική την ατµόσφαιρα στην καµπίνα του αυτοκινήτου, ιδιαίτερα σε κάποιο µεγάλο ταξίδι, και θα πρέπει να αποφεύγεται.

Επιπλέον προβλήµατα που δηµιουργεί το τσιγάρο

• Εκτός όµως από την ασφάλεια των επιβατών, διακινδυνεύει και η κατάσταση του αυτοκινήτου µας, µιας και χρειάζονται λίγα µόλις δευτερόλεπτα ώστε να προκληθεί ζηµιά.

• Ο καπνός του τσιγάρου µολύνει το σύστηµα του κλιµατιστικού, µε αποτέλεσµα κάθε φορά που το ενεργοποιούµε, να µυρίζει άσχηµα.

• Η µεταπώληση του αυτοκινήτου ενός καπνιστή µπορεί να µην είναι εύκολη, διότι το κάπνισµα λερώνει τις ταπετσαρίες στο εσωτερικό, αλλά και προκαλεί µόνιµη δυσοσµία. Αυτό ιδιαίτερα ισχύει για υποψήφιο αγοραστή µη καπνιστή.

• Ο οδηγός κατά το άναµµα του τσιγάρου µπορεί να αφήσει εντελώς τα χέρια του από το τιµόνι, κίνηση εξαιρετικά επικίνδυνη.

• Κατά το στρίψιµο του τιµονιού, το τσιγάρο δε βοηθά στην ελευθερία κινήσεων του οδηγού, µε αποτέλεσµα να γίνεται η οδήγηση κουραστική αλλά και επικίνδυνη.

• Η φλόγα του αναπτήρα το βράδυ µπορεί να τυφλώσει στιγµιαία τον οδηγό, περιορίζοντάς την ασφάλεια αυτού και των επιβατών, αλλά και των υπολοίπων οδηγών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός