Κλοπή και ζημιές από φυσικά-καιρικά φαινόμενα: Ασφαλίστηκες; Αποζημιώνεσαι!

Κλοπή και ζημιές από φυσικά-καιρικά φαινόμενα: Ασφαλίστηκες; Αποζημιώνεσαι!

15960 Επισκέψεις στο άρθρο

- Όχι στην «τυφλή» ανανέωση του συμβολαίου, ναι στην επαναξιολόγηση των αναγκών μας
- Πιο συμφέρουσα ασφάλιση αυτή που παρέχει πληρέστερη για μας προστασία
- Αξιολόγηση κινδύνων και «Value for Money» τα κριτήρια της επιλογής μας

ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

Λήγει το συμβόλαιο ασφάλισης αυτοκινήτου. Πολλοί θα προχωρήσουμε σε ανανέωση του υπάρχοντος συμβολαίου, χωρίς δεύτερη σκέψη, τις περισσότερες φορές από έλλειψη χρόνου. Μήπως, όμως, αυτό δεν είναι προς συμφέρον μας; Μήπως ήρθε η ώρα να ρίξουμε μια προσεκτική ματιά στο συμβόλαιο και τις καλύψεις μας; `Αλλωστε, αυτό πλέον μπορεί να γίνει εύκολα, οποιαδήποτε στιγμή, ακόμη κι από τον καναπέ του σπιτιού μας και μέσα σε λίγα λεπτά!
 
Η επιλογή ασφάλισης για το αυτοκίνητό μας, είναι πλέον μία υπόθεση που απαιτεί να δούμε με πιο προσεκτική ματιάκαθώς έχουν μεταβληθεί σημαντικά οι παράγοντες που πρέπει να σταθμίσουμε, προκειμένου να επιλέξουμε τη σωστή ασφάλιση.

Αλλαγή δεδομένων, προσαρμογή προγράμματος

Τα προηγούμενα χρόνια, οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες αλλά και οι κοινωνικές συγκυρίες (καραντίνα λόγω covid-19) μάς ώθησαν προς τα βασικά οικονομικά πακέτα ασφάλισης αυτοκινήτου. Τα πακέτα αυτά υπήρξαν και παραμένουν σε μεγάλο βαθμό, η κύρια επιλογή καθώς παρέχουν τις υποχρεωτικές από το νόμο καλύψεις  με το χαμηλότερο κόστος, ενώ ήταν μία συμφέρουσα λύση για την περίοδο της καραντίνας που είχαμε περιορίσει τις μετακινήσεις μας.
 
Είναι πλέον όμως, η σωστότερη επιλογή;
 
Η διατήρηση της εγκληματικότητας σε υψηλά επίπεδα, τα έντονα και καταστροφικά καιρικά φαινόμενα, απόρροια της κλιματικής αλλαγής που βιώνουμε πλέον έντονα και στην Ελλάδα, και οι λοιπές φυσικές καταστροφές, καταδεικνύουν ότι πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τις απαιτήσεις μας για την προστασία του αυτοκινήτου μας, με γνώμονα πάντα τη φιλοσοφία «Value for Money». 

Εύκολα και αξιόπιστα με online ασφάλιση

Ένας εύκολος τρόπος για έρευνα, ενημέρωση και έκδοση συμβολαίου ασφάλισης αυτοκινήτου μέσα σε λίγα λεπτά, οποιαδήποτε ώρα, γρήγορα και με ασφάλεια, είναι μια online ασφάλιση, που αρκετές εταιρείες προσφέρουν πλέον απλά κι αξιόπιστα. Με την online ασφάλιση μπορείς να συγκρίνεις με άνεση και ευκολία τα προγράμματα, και να διαπιστώσεις ποιες είναι οι καλύψεις, το κόστος και οι πρόσθετες παροχές που σού προσφέρονται.

Zen με Cool

Με μια προσεκτική ματιά στα δεδομένα, ο ασφαλισμένος μπορεί να διαπιστώσει ότι τελικά η πιο συμφέρουσα ασφάλιση δεν είναι απαραίτητα η οικονομικότερη, αλλά αυτή που προσφέρει πληρέστερη προστασία σε σχέση με τους δυνητικούς κινδύνους.
 
Ενδεικτικά, η online ασφάλιση myZen.gr της Groupama Ασφαλιστικής, προσφέρει τρία προγράμματα με δυνατότητα πρόσθετων παροχών, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες ενός ασφαλισμένου.
 
Το «Cool» πρόγραμμα είναι το οικονομικότερο με τις βασικές καλύψεις που προβλέπει υποχρεωτικά ο νόμος (σωματικές βλάβες, υλικές ζημιές, υλικές ζημιές από ανασφάλιστο, φροντίδα ατυχήματος, νομική συμβουλή), ενώ με λιγότερο από 5 ευρώ κόστος ανά μήνα μπορεί ο ασφαλισμένος να συμπεριλάβει οδική βοήθεια, νομική προστασία, προσωπικό ατύχημα, έξοδα νοσηλείας και θραύση κρυστάλλων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

«Value for Money» προστασία με Chill

Ωστόσο, το βασικό πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου «Cool» δεν παρέχει προστασία από φυσικές καταστροφές και κλοπή. Καλύψεις, που παλαιότερα θεωρούνταν «ακριβές» και όχι τόσο αναγκαίες. Στην εποχή μας, όμως, βιώνουμε πλέον πιο έντονα ακραία καιρικά φαινόμενα (καταιγίδες, πλημμύρες, κ.λπ.), ακόμη και στην σχεδόν μονίμως ηλιόλουστη Ελλάδα, καθώς και άλλες φυσικές καταστροφές όπως σεισμοί και πυρκαγιές. Επιπλέον, η κλοπή αυτοκινήτων αποτελεί πλέον ένα συχνό φαινόμενο. Οι παραπάνω κίνδυνοι μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και πλήρη καταστροφή του οχήματος  μας και τότε είναι αργά για να μετανιώσουμε που δεν προβλέψαμε να επιλέξουμε το ασφαλιστικό πακέτο με τις απαραίτητες καλύψεις, ώστε να αποζημιωθούμε.
 
Το «Chill» πρόγραμμα του myZen.gr προσφέρει προστασία από τους παραπάνω κινδύνους, καθώς με επιπλέον 25 ευρώ* κατά μέσο όρο, σε σχέση με το «Cool» για 6μηνο ασφαλιστήριο συμβόλαιο, συμπεριλαμβάνει επιπλέον τις καλύψεις πυρός, πυρκαγιάς από τρομοκρατικές ενέργειες, θεομηνίες, ολική κλοπή και μερική κλοπή . Παράλληλα, με σχεδόν 5 ευρώ μπορεί να συμπεριλάβει όλες τις πρόσθετες καλύψεις του προγράμματος «Cool» κι επιπροσθέτως ενοικίαση αυτοκινήτου σε περίπτωση κλοπής, κάλυψη αερόσακων κ.ά.
 
Ακόμα πληρέστερο αλλά παράλληλα πιο απαιτητικό για την τσέπη μας, είναι το πρόγραμμα Relax, καθώς περιλαμβάνει όλες τις καλύψεις του Chill και επιπροσθέτως καλύψεις για ζημίες ίδιου οχήματος και για κακόβουλες πράξεις, στοιχίζοντας ωστόσο περίπου 50 ευρώ* παραπάνω κατά μέσο όρο για 6μηνο συμβόλαιο. Εδώ θα πρέπει να σταθμιστούν παράγοντες όπως αν ο οδηγός προκαλεί ατυχήματα και χρειάζεται κάλυψη για τις ζημιές του οχήματός του, ή αν στην περιοχή που σταθμεύει και κινείται συνήθως, παρατηρούνται κακόβουλες πράξεις.
 
Σε κάθε περίπτωση, επιλέγουμε συμβόλαιο αξιολογώντας τους κινδύνους και σταθμίζοντας το κόστος με βάση τη φιλοσοφία «Value for Money»!

Tips που μειώνουν το κόστος!

  • - Επιλέξτε ετήσια ασφάλιση καθώς μπορεί να μειώσει το κόστος έως και 43% σε σχέση με τη μηνιαία ασφάλιση.
  • - Επιλέξτε 12μηνο συμβόλαιο αντί 6μήνου, και αντί της έκπτωσης προσθέστε καλύψεις – θα πληρώσετε σχεδόν τα ίδια χρήματα και θα έχετε πληρέστερη προστασία.
  • - Επωφεληθείτε από δωρεάν προνομιακές υπηρεσίες
Το κόστος έως -43% αφορά σύγκριση με τα ασφάλιστρα 12 μηνιαίων συμβολαίων με τις ίδιες καλύψεις.
Για τις επιπλέον καλύψεις ισχύουν οι όροι και προϋποθέσεις των ασφαλιστικών προγραμμάτων.
* Η σύγκριση έχει γίνει με αυτοκίνητο με τα παρακάτω στοιχεία:
  1. Μάρκα/μοντέλο: Toyota Yaris (ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα)
  2. Κυβικά: 1000 cc
  3. Χρονολογία 2016
  4. Ηλικία οδηγού: 44
  5. Τόπος κατοικίας: Θεσσαλονίκη, ΤΚ 55133
  6. Διάρκεια συμβολαίου: 6 μήνες
  7.  Ασφαλισμένο κεφάλαιο: 8.250 euro
Η τιμολογιακή πολιτική στο myZen.gr μπορεί να μεταβληθεί ανά πάσα στιγμή.

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

  • ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

    ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

    H Υδρόγειος Ασφαλιστική διαθέτει μακρά τεχνογνωσία και εξειδίκευση στην ασφάλιση οχημάτων και παρέχει μία ολοκληρωμένη σειρά προγραμμάτων ασφάλισης για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ειδικά σχεδιασμένων να καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες των καταναλωτών.
     2109477200 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • EUROINS

    EUROINS

    Απαντώντας σε κάθε σύγχρονη ασφαλιστική ανάγκη, τα ασφαλιστικά προϊόντα της EUROINS προσφέρουν ευελιξία, άμεση υποστήριξη, προνομιακή τιμολόγηση και έξυπνες τεχνολογίες. Be safe με τα ασφαλιστικά προϊόντα της Euroins.
     2109764307 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΕΥΡΩΠΗ

    ΕΥΡΩΠΗ

    Ευρώπη Ασφαλιστική με ουσιαστικές και ολοκληρωμένες λύσεις καλύπτει υπεύθυνα και με σεβασμό κάθε Προσωπική και Επαγγελματική ασφαλιστική ανάγκη.


     210 3230707 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • SKYLINE INSURANCE

    SKYLINE INSURANCE

    Η Skyline Insurance προσφέρει από το 2004 τις καλύτερες τιμές για ασφάλιση αυτοκινήτου, από όλες τις κορυφαίες εταιρείες ασφαλίσεων στην Ελλάδα.
     2105777595 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • NOS Insurance

    NOS Insurance

    Το όνομα NOS σημαίνει ΕΜΕΙΣ και αποτυπώνει τη σχέση με την οποία συνδέονται οι συνεργάτες και οι πελάτες μαζί μας, εκπροσωπώντας την εταιρεία QEL (Qatar Insurance Company Europe LTD).

     210 9309300 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ