Συγκεντρώσου!

1752 Επισκέψεις στο άρθρο

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να έχετε κατά νου, ώστε να έχετε την προσοχή σας στο δρόµο όταν οδηγείτε. Τι θα πρέπει να προσέξετε και τι να αποφύγετε.

 
Η οδήγηση δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση. Απαιτεί την προσοχή του οδηγού, ώστε οι µετακινήσεις µας να γίνονται µε ασφάλεια, γιατί εκτός από εµάς, υπάρχουν χιλιάδες αυτοκίνητα στο δρόµο, συνεπώς και οι κίνδυνοι είναι περισσότεροι. Μία και µόνο στιγµή να τραβήξουµε την προσοχή µας από το δρόµο αρκεί, για να περιορίσει την ταχύτητα αντίδρασης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Κινητό και οδήγηση
Είναι η νούµερο 1 αιτία που ο οδηγός αφαιρείται. Δυστυχώς όλο και περισσότεροι οδηγοί οδηγούν και ταυτόχρονα µιλούν στο κινητό. Αν αναλογιστούµε ότι οι συνθήκες οδήγησης απαιτούν το µέγιστο της προσοχής (πεζοί, οχήµατα τροφοδοσίας, ταξί κ.α.), το να χάνει ο οδηγός την προσήλωσή του αποτελεί την τέλεια αφορµή για την πρόκληση ατυχήµατος.

Επιπλέον η προσπάθεια συγγραφής γραπτού µηνύµατος, ειδικά στα smartphones, οδηγεί πολλούς να κοιτάζουν την οθόνη του κινητού και όχι το δρόµο.

Κάθισµα και καθρέπτες
Από τη στιγµή που οδηγός µπαίνει στο αυτοκίνητο, θα πρέπει να ρυθµίζει το κάθισµα στην ιδανική γι αυτόν θέση, γιατί η προσπάθεια ρύθµισης εν κινήσει µειώνει την ικανότητα χειρισµών και αποσπά την προσοχή από το δρόµο. Το ίδιο ισχύει και για τη ρύθµιση των καθρεφτών, η οποία πρέπει να γίνεται πριν το αυτοκίνητο αρχίσει να κινείται. Ιδίως σε αυτοκίνητα που δεν έχουν ηλεκτρικούς καθρέφτες, ο οδηγός πρέπει να τεντωθεί για να ρυθµίσει τον καθρέφτη του συνοδηγού, πράγµα επικίνδυνο όταν βρίσκεται εν κινήσει.

Μουσική και φαγητό
Το ψάξιµο στο ηχοσύστηµα είναι µία από τις συχνότερες αιτίες απόσπασης της προσοχής από το δρόµο.

Πριν ξεκινήσετε λοιπόν, καλό είναι να κάνετε τις απαραίτητες ρυθµίσεις, όπως επίσης και να βάλετε τα αποθηκευτικά µέσα τοποθετηµένα σε προσβάσιµο σηµείο. Επίσης όταν οδηγούµε δεν τρώµε, διότι έχουµε απασχοληµένο το ένα από τα δύο χέρια µας, ώστε να κρατήσουµε την τροφή µας. Το λιγότερο κακό που µπορεί να συµβεί, είναι να λερώσουµε το όχηµά µας.

Χάρτης και ήχοι που αποσυντονίζουν 
Όταν κινείστε σε µία διαδροµή που δε γνωρίζετε και θέλετε να συµβουλευτείτε το χάρτη, θα πρέπει να σταµατήσετε, γιατί η ανάγνωσή του κατά τη διάρκεια της οδήγησης είναι µία ριψοκίνδυνη κίνηση.

Επιπλέον πολλές φορές αφήνουµε κέρµατα ή κάθε λογής µικρά αντικείµενα εκτεθειµένα χωρίς σωστή τοποθέτηση στις θήκες του οχήµατος, τα οποία κατά την κίνηση µετακινούνται  προκαλώντας έναν εκνευριστικό θόρυβο.

Τέλος, όταν οδηγείτε, αποφύγετε  τους διαπληκτισµούς µε τους υπόλοιπους επιβάτες ή οδηγούς στο δρόµο, γιατί χάνετε την ηρεµία σας, αλλά και τον έλεγχο του οχήµατός σας.
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός