Ταξίδι µε τον «κολλητό»

6419 Επισκέψεις στο άρθρο

Η µεταφορά του κατοικίδιου µας δεν είναι απλή υπόθεση και πρέπει να τηρούνται ορισµένοι κανόνες που θα κάνουν αυτές τις µετακινήσεις ασφαλέστερες τόσο για εµάς, όσο και για τους µικρούς µας φίλους

 
Χρειάζεται σωστή προετοιµασία

Πριν ξεκινήσουµε για οποιοδήποτε ταξίδι είναι απαραίτητο να επισκεφθούµε τον κτηνίατρο, για να εξετάσει το ζώο και να ενηµερώσει το βιβλιάριο υγείας του (κυρίως για σκύλους ή γάτες). Καλό είναι να ζητήσετε από τον κτηνίατρο να σας δώσει κάποιο φάρµακο σε περίπτωση που ο τετράποδος φίλος σας πέσει θύµα φόλας στον τόπο διαµονής του ταξιδιού σας. Από εκεί και έπειτα αν το κατοικίδιο σας είναι δύστροπο και νευρικό, είναι προτιµότερο να ταξιδέψει µέσα σε κλουβί µεταφοράς. Προσέξτε όµως, επειδή η κατάσταση εγκλεισµού σε κλουβί δεν είναι ευχάριστη στα περισσότερα ζώα, αρκετές µέρες πριν, τοποθετήστε το κλουβί ανοιχτό µέσα στο σπίτι ώστε να το µυρίσει να το επεξεργαστεί και να καταλάβει ότι το κουτί αυτό είναι για καλό του.
Επιπλέον τα δύσκολα και ευαίσθητα ζώα καλό είναι να τα ταΐζουµε ελαφρά πριν από το ταξίδι, για να αποφύγουµε δυσάρεστες εκπλήξεις και φυσικά πάντα πριν τοποθετήσουµε τον ταξιδιώτη µέσα στο κλουβί µεταφοράς πρέπει να έχουµε σιγουρευτεί ότι έχει αφοδεύσει. Πολύ σηµαντικό είναι το κλουβί µεταφοράς να έχει συγκεκριµένες προδιαγραφές: Να αερίζεται σωστά, να είναι ευρύχωρο ανάλογα µε το είδος και το µέγεθος του ζώου, να υπάρχει η δυνατότητα ο ταξιδιώτης να σταθεί όρθιος και όταν είναι καθιστός να µπορεί να απλώσει το µπροστινά του πόδια.
 
Tips ανάλογα µε το κατοικίδιο

Αν έχετε σκύλο και δεν ταξιδεύει σε κλουβί, τοποθετήστε τον στο πίσω κάθισµα µε την ανάλογη ζώνη ασφαλείας που διατίθεται στα καταστήµατα µε είδη ζώων.

Σε περίπτωση που µεταφέρουµε γάτα δεν τη βάζουµε µέσα σε καταλύµατα από αφρώδες υλικό, αλλά σε στερεά αεριζόµενα κλουβιά που τα σκεπάζουµε µε κάποιο ύφασµα. Επειδή η γάτα βλέπει στο σκοτάδι, η αποµόνωση αυτή της εξασφαλίζει σιγουριά.
 
Kατά τη διάρκεια του ταξιδιού

Το ζώο δεν πρέπει να είναι ελεύθερο µέσα στο αυτοκίνητο, γιατί σε περίπτωση που πανικοβληθεί -πράγµα σύνηθες- η συµπεριφορά του µπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή όλων των επιβατών. Ένα πολύ σηµαντικό γεγονός που ξεχνάνε αρκετοί είναι πως τα ζώα δεν ιδρώνουν από το σώµα αλλά µόνο από το στόµα και µέσα σε λίγα λεπτά της ώρας µπορεί να πάθουν θερµοπληξία και να πεθάνουν, αν η θερµοκρασία είναι πολύ υψηλή. Επίσης αν χρειαστεί να αφήσουµε τα κατοικίδια µέσα στο αυτοκίνητο για λίγο µόνα τους, παρκάρουµε σε σηµείο µε σκιά και αφήνουµε τα παράθυρα ανοικτά ώστε να κάνει ρεύµα.
Πολύ σηµαντικό είναι να µην ταΐζουµε το κατοικίδιό µας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ώστε νΆ αποφύγουµε τυχόν στοµαχικές διαταραχές που θα του επιφέρουν κόπωση και παράλληλα φροντίζουµε να κάνουµε συχνές στάσεις για τις ανάγκες του και για να πίνει νερό. Τέλος δεν του επιτρέπουµε να βγάζει το κεφάλι από το παράθυρο, πρώτον γιατί είναι ανεύθυνη πράξη και δεύτερον διότι µια ωτίτιδα που θα ταλαιπωρήσει το σκύλο είναι σίγουρη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός