Το φυσικό αέριο στην κίνηση οχημάτων μπορεί να υποκαταστήσει όλα τα γνωστά καύσιμα κίνησης με την διαφορά ότι είναι πιο οικολογικό και πιο οικονομικό.

Το ecoup! της Volkswagen καταναλώνει 2,9 κιλά CNG ανά 100 χλμ. ενώ εκπέμπει μόλις 79 γρ./χλμ CO2.

Η ΔΕΠΑ με το FISIKON δημιουργεί υποδομές και υλοποιεί στρατηγικές συνεργασίες, έχοντας ως στόχο το οικονομικό, ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο.

Τα οχήματα φυσικού αερίου (ιδιωτικά και επαγγελματικά) είναι εφοδιασμένα με σύστημα διπλής καύσης (βενζίνης και φυσικού αερίου) προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος να μείνει από καύσιμο.

Κίνητρα σε επαγγελματίες και ιδιώτες για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος.

Οικονομία για ιδιωτική, επαγγελματική και δημόσια χρήση

Τα πρατήρια CNG έχουν φθάσει τα 4.501 στην Ευρώπη για να καλύψουν την ζήτηση των 1.899.602 οχημάτων φυσικού αερίου που κυκλοφορούν στους δρόμους των ευρωπαϊκών πόλεων.

Το ecoup! της Volkswagen διαθέτει χαμηλό κόστος χρήσης με το CNG. Με 0,97 ευρώ και με μέση κατανάλωση 2,9 κιλά CNG, ecoup! απαιτεί μόλις 2,8 ευρώ για κάθε 100 χλμ.

Αυτονομία & οικονομία με φυσικό αέριο

13401 Επισκέψεις στο άρθρο

Το φυσικό αέριο στην κίνηση οχημάτων μπορεί να υποκαταστήσει όλα τα γνωστά καύσιμα κίνησης με την διαφορά ότι είναι πιο οικολογικό και πιο οικονομικό, ενώ χάρη στη διεύρυνση του δικτύου ανεφοδιασμού στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης μπορεί πλέον να εξυπηρετήσει ιδιώτες και επαγγελματίες στις μετακινήσεις τους.

 
Συγκεκριμένα, όσον αφορά στην Ευρώπη τα πρατήρια CNG έχουν φθάσει τα 4.501 για να καλύψουν την ζήτηση των 1.899.602 οχημάτων φυσικού αερίου που κυκλοφορούν στους δρόμους των ευρωπαϊκών πόλεων. Η γειτονική μας Ιταλία, διαθέτει σήμερα 1040 σταθμούς ανεφοδιασμού, η Γερμανία 920, η Αυστρία 180, η Βουλγαρία 110 και η Γαλλία 310. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  • thanos

    Όσο η δεξαμενή παραμένει βαριά και σε σχήμα βαρελιού η τοποθέτηση είναι προβληματική στα ιχ.Διάβασα πως εξελίσσουν δεξαμενές για τη θέση της ρεζέρβας,χαμηλής πίεσης,και ελαφρές. Τότε μόνο θα αποτελεί μια αξιόλογη εναλλακτική απέναντι στο πετρέλαιο και στα υβριδικά.Τώρα ακόμη οχι

      1

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ (CNG)