Κίνητρα σε επαγγελματίες και ιδιώτες για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος

Κίνητρα σε επαγγελματίες και ιδιώτες για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος

13409 Επισκέψεις στο άρθρο

Νέα κίνητρα προσφέρονται από την κυβέρνηση, την ΕΕ αλλά και την αγορά φυσικού αερίου για χρήση του «πράσινου καυσίμου» στις μεταφορές και τις επιχειρήσεις με στόχο την σύνδεση της εξοικονόμησης ενέργειας με δύο διαφορετικούς άξονες εξίσου σημαντικούς: την προστασία του περιβάλλοντος και την τόνωση της ανταγωνιστικότητας με την επίτευξη οικονομικών κλίμακος.


Οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αποσκοπούν να θέσουν ένα σαφές νομικό/οικονομικό πλαίσιο για την διεύρυνση της χρήσης φυσικού αερίου από οδηγούς οχημάτων ενώ στοχεύουν μεταξύ άλλων στη συμμόρφωση με τους Κανονισμούς που έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη σύνδεση των επιδοτήσεων με την προώθηση της καινοτομίας και της έξυπνης ανάπτυξης.

Παράλληλα, αυξάνονται τα σημεία ανεφοδιασμού στους λεγόμενους «μπλε διαδρόμους» σε όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος θεσμός να συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του και να «ανοίγει» το δρόμο παγκοσμίως στο πράσινο καύσιμο. Στην Ελλάδα, ένα πρόσφατο μέτρο αποτελεί στην χώρα μας η πρωτοβουλία για τ απαλλαγή των αυτοκινήτων που κινούνται με φυσικό αέριο από την καταβολή τέλους αδείας με αποτέλεσμα να μην ισχύει το τέλος των 75 ευρώ ούτε για τα οχήματα στα οποία εγκαθίσταται σύστημα CNG .

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  • thanos

    Όσο η δεξαμενή παραμένει βαριά και σε σχήμα βαρελιού η τοποθέτηση είναι προβληματική στα ιχ.Διάβασα πως εξελίσσουν δεξαμενές για τη θέση της ρεζέρβας,χαμηλής πίεσης,και ελαφρές. Τότε μόνο θα αποτελεί μια αξιόλογη εναλλακτική απέναντι στο πετρέλαιο και στα υβριδικά.Τώρα ακόμη οχι

      1

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ (CNG)