3 συμβουλές για καλό service

Διαβάστηκε από 5656 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 7/6/2019

Eίναι σημαντικό, όταν κάνετε service στο αυτοκίνητό να μην περιορίζεστε σε μια αλλαγή λαδιών για παράδειγμα, αλλά να ζητάτε από τον τεχνικό ολοκληρωμένο έλεγχο

 

Έτσι, είναι σημαντικό, όταν κάνουμε service στο αυτοκίνητό μας με τα κατάλληλα ανταλλακτικά αυτοκινήτων να μην περιοριζόμαστε σε μια αλλαγή λαδιών για παράδειγμα, αλλά να ζητάμε από τον τεχνικό ολοκληρωμένο έλεγχο του αυτοκινήτου μας.

Παρακάτω θα δείτε σημαντικά tips και συμβουλές για ανταλλακτικά ώστε να είστε σε θέση να κάνετε ένα απόλυτα ολοκληρωμένο service στο αυτοκίνητό σας.

●       Οι εργασίες συντήρησης που περιλαμβάνει το κλασικό service είναι οι ακόλουθες:

1.      Αλλαγή λαδιών

2.      Αλλαγή φίλτρων (αέρα, λαδιού)

3.      Αλλαγή ή καθαρισμό φίλτρων βενζίνης και καμπίνας των επιβατών)

4.      Αλλαγή μπουζί

5.      Συμπλήρωση υγρών (παρμπρίζ, ψυγείου)

6.      Έλεγχος των φρένων, των φώτων, της μπαταρίας, του συστήματος διεύθυνσης του αυτοκινήτου, ελαστικών και υαλοκαθαριστήρων

7.      Λίπανση θυρών, κλειδαριών και των κινούμενων μηχανικών μερών του αυτοκινήτου

Σημαντικό tip: Ορισμένα από τα παραπάνω ανταλλακτικά αυτοκινήτων, όπως οι υαλοκαθαριστήρες, δεν συγκαταλέγονται στο γενικό κόστος του service, οπότε χρειάζεται να ενημερωθείτε σχετικά και να συνεννοηθείτε με τον τεχνικό που θα σας τα εγκαταστήσει για την τιμή τους.

●       Κάθε πότε πρέπει να κάνουμε service

Ο γενικός κανόνας λέει, ότι το αυτοκίνητο χρειάζεται service περίπου μια φορά το χρόνο ή όταν συμπληρώσει 15000-20000 χιλιόμετρα το ανώτερο. Σωστότερο, όμως, είναι να εξετάζουμε και άλλους παράγοντες όπως η μάρκα ή το μοντέλο του οχήματος και να λαμβάνουμε υπόψη μας τις υποδείξεις του εκάστοτε κατασκευαστή.

Χρήσιμο είναι να ενημερώνουμε το βιβλίο συντήρησης (book service) του οχήματός μας ώστε να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ακριβώς την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και τι αλλαγές έγιναν ώστε να έχουμε επίγνωση και των αναγκών που κάθε φορά απαιτούνται.

Αυτό θα μας φανεί χρήσιμο αν τελικά αποφασίσουμε κάποια στιγμή να πουλήσουμε το αυτοκίνητό μας, ενδεχομένως να ανεβάσει και την αγοραστική του αξία, καθώς οι περισσότεροι αγοραστές ζητούν το βιβλίο αυτό ενημέρωσης των εργασιών συντήρησης.

Οφείλουμε, τέλος, να είμαστε τυπικοί κατά την τήρηση των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων των ελέγχων, κάτι που είναι απαραίτητο για την ασφάλεια του οχήματος, του οδηγού και των επιβατών.

Σημαντικό tip: Μην περιμένετε απαραίτητα το ετήσιο service για να ασχοληθείτε με τη συντήρηση του αυτοκινήτου σας. Εκτός από το λεγόμενο μικρό service που μπορείτε να κάνετε και περιλαμβάνει αλλαγή λαδιών και κάποιους ελέγχους, καλό είναι να φροντίζετε κι εσείς για το αυτοκίνητο, ελέγχοντας σε μηνιαία βάση τη μπαταρία και την πίεση του αέρα των ελαστικών, αλλάζοντας τακτικά τα υγρά του αυτοκινήτου και διατηρώντας το όχημα καθαρό, διότι ο συνδυασμός σκόνης και βρωμιάς με το οξυγόνο ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρές φθορές στο εξωτερικό του οχήματος.

 

●       Πού πρέπει να απευθυνόμαστε για να κάνουμε το ετήσιο service του οχήματός μας

Όσο διαρκεί η εγγύηση που δίνεται για το αυτοκίνητο, καλό είναι ο οδηγός να απευθύνεται στην αντίστοιχη επίσημη αντιπροσωπεία, που διαθέτει κατάλληλα εξειδικευμένο και καταρτισμένο προσωπικό. ¶λλωστε, συχνά οι αντιπροσωπείες προσφέρουν προνομιακά πακέτα με σκοπό να διατηρήσουν τους πελάτες τους ακόμα και όταν λήξει η εργοστασιακή εγγύηση. Επόμενη καλή λύση, είναι τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ελεγχθεί και εγκριθεί από τους εκάστοτε κατασκευαστές.

Σημαντικό tip: Σε καμία περίπτωση δεν αναθέτουμε τη συντήρηση του αυτοκινήτου μας στον πρώτο τυχόντα μηχανικό (όσο οικονομικές υπηρεσίες και αν παρέχει) ή σε έναν γνωστό, που θα μας κάνει και καλή τιμή και έχει ίσως και ένα καλό όνομα στη γειτονιά. Και οι δύο επιλογές αποτελούν ρίσκο εφόσον το service του οχήματός μας πρέπει να γίνεται από μηχανικούς που διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία.

Συνεπώς, ήρθε η ώρα να αφήσουμε τις προχειρότητες και τις μισές δουλειές και να ασχοληθούμε σοβαρά και υπεύθυνα με τη συντήρηση του οχήματός μας.

 

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

περισσότερα »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  • Μαρκόπουλος Νικόλαος

    Είμαι ιδιοκτήτης BMW X3 του 1/18 και πρέπει να κανω σερβις τον Αύγουστο 2019. Ζήτησα από την ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΑΕ να κάνω το προπληρωμένο σερβις άμεσα ώστε να αναχωρήσω με ένα ασφαλές αυτοκίνητο δεδομένου ότι δεν υπάρχει εξουσιοδοτημένο σερβις στην περιοχή που θα ταξιδεύω και δεν θέλω να διακόψω τις διακοπές μας για το σερβις. Δυστυχώς ο κ. Βασιλάκος της BWM HELLAS αρνήθηκε να εγκρίνει το σερβις - προφανώς - επειδή στο παρελθόν είχα διαμαρτυρηθεί για την έλλειψη βιβλίου συντήρησης της Χ3 παρότι ήταν συμβατική υποχρέωση του Πωλητή. Ζήτησα από την Σφακιανάκης ΑΕ να αναλάβει η BMW την πλήρη ευθύνη για κάθε ενδεχόμενη ζημιά αλλά ουδείς απαντά εγγράφως στα δίκαια αιτήματα μου. Απευθύνομαι σε Εσας για την ενημέρωση των αναγνωστών ώστε να γνωρίζουν την αδιαφορία της κατασκευάστριας Εταιρείας η οποία δεν σέβεται την περιουσία τρίτων και την ασφάλεια τρίτων. Με εκτίμηση Νίκος Μαρκόπουλος 6958007469 nmarcopulos@gmail.com

      2

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός