Οι κυριότεροι μύθοι των λιπαντικών

Διαβάστηκε από 20145 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/4/2019

Πόσα ξέρεις τελικά για τα λιπαντικά; Είσαι σίγουρος ότι ισχύουν;

 
Μύθος 1: Το W στον κωδικό σχετίζεται με το βάρος!

Μπορεί να ακούγεται εξωφρενικό, ειδικά για άτομα που είναι γνώστες του αντικειμένου, αλλά έχει δημιουργηθεί σε κάποιους η εντύπωση πως το W στον κωδικό του λιπαντικού μεταφράζεται σε βάρος. Για παράδειγμα, για ένα προϊόν με κωδικό 10W-30, ορισμένοι νομίζουν ότι το W σημαίνει Weight. Εννοείται πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο, το W αναφέρεται στην εποχή και στη συγκεκριμένη περίπτωση σημαίνει χειμώνας.

Ψάχνεις να βρεις λιπαντικά;
Εύκολα στη μηχανή αναζήτησης του autotriti.gr με 1 κλικ εδώ. 

 
Μύθος 2: Όταν τα λάδια σκουραίνουν, θέλουν αλλαγή

Ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Αν τα λάδια που χρησιμοποιείς έχουν απορρυπαντικά πρόσθετα (είναι πολύ λίγα αυτά που ΔΕΝ έχουν πια), εγκλωβίζουν «μέσα τους» τις βρωμιές και τα διάφορα σωματίδια ώστε να κρατήσουν καθαρό τον κινητήρα. Γι΄αυτό το λόγο προκύπτει το σκούρο χρώμα. Φυσικά, η αλλαγή είναι απαραίτητη ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Μύθος 3: Από τη στιγμή που θα χρησιμοποιήσεις συνθετικό λάδι, δε μπορείς να επιστρέψεις στο συμβατικό

Αλλη μια λανθασμένη αντίληψη καθώς η επιστροφή στα συμβατικά δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα στον κινητήρα. Μάλιστα, τα συνθετικά μείγματα λιπαντικών περιέχουν συνθετικά και συμβατικά λάδια.

Μύθος 4: Η συμπλήρωση προσθετικών στο λάδι βελτιώνει την απόδοσή του

Τα προσθετικά βοηθούν όντως στη βελτίωση απόδοσης των λιπαντικών. Μόνο που δε χρειάζεται να συμπληρώσεις εσύ τίποτα καθώς, πλέον, βρίσκονται ήδη μέσα σε αυτά που αγοράζεις, εκτός από πολύ σπάνιες περιπτώσεις προϊόντων παλαιότερης τεχνολογίας.

Μύθος 5: Τα συνθετικά λάδια προκαλούν διαρροές

Πρόκειται για κάτι που δεν είναι απολύτως αβάσιμο καθώς συνέβαινε…κάποτε! Πλέον, με την εξέλιξη της τεχνολογίας, τα συνθετικά λιπαντικά χρησιμοποιούνται χωρίς κανένα πρόβλημα. Η μόνη περίπτωση παρουσίασης προβλήματος είναι αν έχεις αυτοκίνητο 15ετίας και αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις ξαφνικά συνθετικά λάδια.

 

ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

περισσότερα »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός