To λιπαντικό δεν είναι gadget!

4342 Επισκέψεις στο άρθρο

Είστε ένας από τους πολλούς που δείχνουν οι έρευνες; Από εκείνους που δεν ασχολούνται με το «λάδι» του κινητήρα τους, όταν πάνε για service το αυτοκίνητο τους;

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Δ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
SLR ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε. (ΣΑΛΙΑΡΙΔΗΣ)

Οι έρευνες «λένε» πως οι περισσότεροι το αφήνουν εν λευκώ να το αποφασίσει το συνεργείο τους. Πολλοί δεν είναι καν «πιστοί» ούτε σε αυτό το λιπαντικό. Όποια στιγμή τους αλλάξουν «μάρκα» (με δική τους πρωτοβουλία οι τεχνικοί του service) δεν ασχολούνται παρά μόνο για το πόσο τους το …χρέωσαν.

Μοιάζει απίστευτο μα δεν είναι αν το καλοσκεφτούμε.
Το λιπαντικό δεν είναι 
gadget. Δεν παίζεις μαζί του. Δεν μπορείς να το επι-δείξεις. Δεν ομορφαίνει το αυτοκίνητο σου. Δεν δημιουργεί συναίσθημα. Δεν σε κάνει happy. ¶ρα γιατί να ασχοληθείς μαζί του;
Ανοίγουμε «παράθυρο». Σχεδόν ίδια σύγκριση μπορεί να κάνει κάποιος αν συγκρίνει το πόσοι ασχολούνται με κρέμες και ομορφιές προσώπου-σώματος και πόσοι με τα ουσιαστικά και θνησιγενή προβλήματα (φραγμένες αρτηρίες, σάκχαρο-διαβήτης κλπ) που παρότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ και ΦΘΕΙΡΟΥΝ σε μεγάλο βαθμό τον οργανισμό του πάσχοντος, δεν είναι κάτι που «φαίνεται» με την μία και δεν είναι κάτι που σε κάνει να νιώθεις καλά αντιμετωπίζοντας το (π.χ. με σωστή διατροφή) !
Επανερχόμαστε.

Ο κινητήρας και τα συστήματα του που πρέπει να παραμένουν fit και καθαρά, πιστεύετε πως έχουν μεγάλη απόσταση από την αντίστοιχη ζωτική ανάγκη του ανθρωπίνου σώματος ;
 
3 λόγοι που χάνεις ή κερδίζεις (από την επιλογή που κάνεις ή δεν κάνεις)

Είναι πολύ σημαντική η σωστή επιλογή λιπαντικού για:
-την «υγεία» του κινητήρα (καλή λειτουργία)
-την κάλυψη των πραγματικών αναγκών του κινητήρα (άλλο λιπαντικό χρειάζεται ο κινητήρας αυτού που βρίσκεται σε καθημερινή φάση «σταμάτα-ξεκίνα» και μόνιμη φάση «κρύας εκκίνησης» και άλλο ο κινητήρας του «επιδοσάκια» (που του φέρεται πιο …σκληρά).
-την τσέπη του οδηγού (είτε μιλάμε για value for money επιλογή λιπαντικού, είτε για μεγαλύτερα διαστήματα αλλαγών, είτε για καλύτερη μηχανική απόδοση = καλύτερη μεταπωλητική αξία).

Σίγουρα δεν εστιάζουμε μόνο σε κάποια λίγα ευρώ διαφοράς, φτωχαίνοντας την «διατροφή» του οχήματος μας. Σίγουρα μας ενδιαφέρει να «πηγαίνει» το όχημα μας σαν καινούργιο (ειδικά τώρα που όπως δείχνουν οι έρευνες της τελευταίας 10ετίας, το κρατάμε 60% παραπάνω χρόνο στα χέρια μας, από ότι συνηθίζαμε παλαιότερα).


Ποιός φταίει για όλη αυτή την κουλτούρα-τρόπο σκέψης (;)

Εμείς στο lipantika.autotriti.gr πιστεύουμε πως ΟΛΟΙ οι εμπλεκόμενοι έχουν μερίδιο ευθύνης.

Οι εταιρείες. Εκείνες που (είτε εισάγουν, αντιπροσωπεύουν, παράγουν) δεν έχουν φροντίσει επιμελώς (ή με συνέπεια σε βάθος χρόνου) να «εκπαιδεύσουν» το κοινό. Όχι να του πουλήσουν. Να το «εκπαιδεύσουν» για να ξέρει τι χρειάζεται, πώς να το ζητάει, που να το βρίσκει.

Τα συνεργεία. Εκείνα που εστιάζουν (για λόγους επιβίωσης ή κέρδους) μόνο στο καλύτερο deal. Σε εκείνη δηλαδή την συμφωνία με τον προμηθευτή που θα δώσει καλύτερη τιμή ή τρόπο αποπληρωμής. Μην παρεξηγηθούμε, το να κυνηγάει ένας επαγγελματίας την καλύτερη συμφωνία ενώ παράλληλα φροντίζει να βάζει και το καλύτερο ή το πιο κατάλληλο λιπαντικό (ανάλογα με τον κινητήρα του κάθε πελάτη του) είναι θεμιτό και λογικότατο !

Οι καταναλωτές. Που δεν ασχολούνται, σαν να μην τους αφορά το θέμα ή που «τσιμπάνε» απλά στην τιμή χωρίς να το ψάχνουν λίγο παραπάνω.

Ο ειδικός τύπος. Που αντιμετωπίζει και το λιπαντικό με βάση το τι πουλάει. Αφού το κοινό δεν ασχολείται. ¶ρα δεν θα «πουλάνε» τέτοια θέματα (θα διαβάζονται από λιγότερους). ¶ρα ας ασχοληθούμε με άλλα προιόντα ή θέματα.

ΑΥΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙ από τώρα. Το Autotriti δεν είναι ένα «συνηθισμένο μέσο ειδικού τύπου». Το δείχνει άλλωστε η 25ετή πορεία του. Σε συνεργασία με experts της αγοράς (από τον κλάδο της καλής συντήρησης και των λιπαντικών). Μέσα από την αλληλεπίδραση της επικοινωνίας του με πάνω από 7.500 επιχειρήσεις (Συνεργεία, Φανοποιεία κλπ). Μα κυρίως με το τεράστιο αναγνωστικό κοινό το οποίο προσεγγίζει (πάνω από 1.500.000 αναγνώστες ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ) !

Κάθε μήνα, θα φροντίζει για την ειΔΙΚΗ ΣΑΣ ενημέρωση και για το κρίσιμο (για όλα όσα περιγράψαμε πιο πάνω) ρόλο που παίζει το λιπαντικό στην καθημερινότητα με το αυτοκίνητο σας! Ειδικά αφιερώματα, Παρουσιάσεις, Οδηγός αγοράς – Yellow Pages .

Μετά από αυτό, κανείς δεν θα μπορεί να μιλά για μη «εκπαιδευμένο» οδηγό που «δεν ξέρει από λάδι».

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ

 • DAMSEL– MASTER OIL (ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ)

  DAMSEL– MASTER OIL (ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ)

  DAMSEL και MASTER OIL είναι 2 επώνυμα Brands λιπαντικών οχημάτων με ευρεία γκάμα για επιβατικά και ελαφρά φορτηγά, βαρέα οχήματα, μηχανήματα έργου και καΐκια. Αποτελούν δημιούργημα της ελληνικής επιχείρησης ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ και διανέμονται παγκοσμίως. Διαθέτουν τις αδειοδοτήσεις API και ACEA.
   2321065210 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • FLOR OIL

  FLOR OIL

  FLOR OILΜεγάλη γκάμα λιπαντικών και ορυκτών προϊόντων, καλύπτουν όλες τις ανάγκες! Προτεραιότητα η προσφορά λιπαντικών εξαιρετικής ποιότητας που προστατεύουν κάθε μηχάνημα. 53 χρόνια συνεχούς έρευνας και επαναλαμβανόμενων ελέγχων σε κάθε προϊόν.
   2310684070 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΤΟΨΗΣ Α.Ε.

  ΤΟΨΗΣ Α.Ε.

  TOPSYSTEM Services – ΤΟΨΗΣ Α.Ε.: Εμπορεία δεκάδων προϊόντων λιπαντικών για κάθε τύπο μηχανήματος. Διακινούνται προϊόντα  WEG lubricants, λιπαντικά RHEINOL της Γερμανικής εταιρείας SWD RHEINOL.

   2382021195 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • DYNAMIC KOTE

  DYNAMIC KOTE

  Η εταιρία Dynamic Kote ιδρύθηκε το 2012, με έδρα την Αθήνα και εξειδικεύεται στην παραγωγή και διάθεση λιπαντικών για οχήματα και μηχανήματα για τους κλάδους της βιομηχανίας και της ναυτιλίας.
   2130339110 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Δ. ΕΥΘΥΜΙΟΣ (LUKOIL-ALESSO)

  ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Δ. ΕΥΘΥΜΙΟΣ (LUKOIL-ALESSO)

  Τα λιπαντικά Lukoil είναι από τα λίγα λιπαντικά που διαθέτουν εγκεκριμένες πιστοποιήσεις των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών. Είναι λιπαντικά πρωτογενή με την πρώτη ύλη τους να προέρχεται από τη Ρωσία.
   2109569972 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • TRADE WIND

  TRADE WIND

  Η Trade Wind, κοντά σας από το 1976, δραστηριοποιείται στο χονδρεμπόριο λιπαντικών και χημικών με σκοπό την απόλυτη προστασία, επισκευή και συντήρηση του κινητήρα του αυτοκινήτου σας. Το ηλεκτρονικό της κατάστημα καλύπτει πελάτες σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό
   2104111569 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΜΟΥΣΑΚΙΑΝ

  ΜΟΥΣΑΚΙΑΝ

  Λιπαντικά Meganol!  Γνωστά για την εξαιρετική τους ποιότητα και την εκπληκτική απόδοση. Παρασκευάζονται με το πιστοποιημένο σύστημα ποιότητας DQS ISO 9001:2015. Υπερπληρούν τις προδιαγραφές των κατασκευαστών.
   2641400805 - 31370 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

  ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

  Στα καταστήματα της ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ θα βρείτε μια τεράστια γκάμα ανταλλακτικών για όλα τα αυτοκίνητα. Η γκάμα της αποτελείται από καινούρια ανταλλακτικά, γνήσια και ιμιτασιόν Α ποιότητας και αξεσουάρ για όλες τις μάρκες αυτοκινήτων και κάθε είδους όλων των μοντέλων που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά.
   2105440055 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΛΑΔΑΔΙΚΟ

  ΛΑΔΑΔΙΚΟ

  Στο κατάστημά τους μπορείτε να βρείτε όλα τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, μπαταρίες αυτοκινήτων, λιπαντικά αυτοκινήτων και αξεσουάρ αυτοκινήτων στις καλύτερες τιμές της αγοράς! Με ένα κλικ στο e-shop τους, ή με μια επίσκεψη στο κατάστημα τους στα Ανω Πατήσια.
   2111136100 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΚΟΛΟΒΕΝΤΖΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

  ΚΟΛΟΒΕΝΤΖΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

  Η εταιρέια του κου. Κολοβέντσου Αθανάσιου μετρά σχεδόν 70 χρόνια εμπειρίας στην εμπορεία ανταλλακτικών αυτοκινήτου. Στο κατάστημα του στην Ελευσίνα θα βρείτε λάδια, λιπαντικά, πρόσθετα βενζίνης και υγρά ψυγείου αυτοκινήτων & φορτηγών Yacco αλλά και διάφορα εξαρτήματα. 
   2105547828 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ