Λιπαντικά αυτοκινήτου: Απαραίτητος σύμμαχος του κινητήρα σου. Απαντάμε στις βασικές σου ερωτήσεις και παρουσιάζουμε δυο κορυφαία λιπαντικά από Castrol.

Λιπαντικά αυτοκινήτου: Απαραίτητος σύμμαχος του κινητήρα σου. Απαντάμε στις βασικές σου ερωτήσεις και παρουσιάζουμε δυο κορυφαία λιπαντικά από Castrol.

Value for performance λιπαντικά αυτοκινήτου!

2650 Επισκέψεις στο άρθρο

Τα τεχνολογικά προηγμένα λιπαντικά αυτοκινήτου μειώνουν την τριβή ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουν την απόδοση. Μία βελτίωση πολύ σημαντική στους σημερινούς προηγμένους κινητήρες των αυτοκινήτων, όπου οι θερμοκρασίες και οι πιέσεις είναι υψηλότερες από ποτέ.

Βρείτε το καλύτερο συνεργείο

AUTOVISION SAKAR
AUTOFLASH - GAS - ΤΣΕΛΕΠΗΣ K. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Αλλάζεις λάδια κατ επιλογή σου ή στα …αλλάζουν εν λευκώ;


- Λιπαντικά: Μειώνουν τις τριβές και προστατεύουν την φθορά
- Castrol EDGE με Fluid TITANIUM Technology: Μείωση των τριβών κατά 20%
- Castrol Magnatec, προστασία του κινητήρα σε συνθήκες συμφόρησης

Ας δούμε 6 από τις πιο συνήθεις ερωτήσεις ενός κατόχου αυτοκινήτου σχετικές με τα λιπαντικά του οχήματος του και 2  value for performance λιπαντικά της Castrol  που επιλέγονται από μεγάλο μέρος των διαβασμένων επαγγελματιών του κλάδου καλής συντήρησης αυτοκινήτου (συνεργεία).

Τα λιπαντικά για τους κινητήρες αυτοκινήτων επιτελούν 2 βασικές λειτουργίες.  Πρώτα από όλα λιπαίνουν, δηλαδή μειώνουν τις τριβές ανάμεσα στα κινούμενα μέρη του κινητήρα. Το λάδι δημιουργεί ένα φιλμ το οποίο εισχωρεί ανάμεσα στις δυο επιφάνειες, επιτρέποντας τους παράλληλα την κίνηση, χωρίς όμως να έρχονται σε επαφή.

Η δεύτερη βασική λειτουργία που εξυπηρετεί το λιπαντικό, είναι η απαγωγή θερμότητας από τα τοιχώματα του κινητήρα. Λειτουργεί για παράδειγμα σαν τον αέρα που φυσάμε πάνω σε καυτό φαγητό για να κρυώσει. Το λάδι που ρέει εντός του κινητήρα πρέπει να είναι σε τέτοια κατάσταση που η σύνθεση του να μπορεί να αντέχει τις θερμοκρασίες λειτουργίας.

Ο κύκλος ζέστη-κρύο, σιγά-σιγά διασπά τα συστατικά του λαδιού που το κάνουν να διατηρεί τα χαρακτηριστικά του, ενώ η κατάσταση χειροτερεύει από τις προσμίξεις από το θάλαμο καύσης, τον οποίο το λάδι καθαρίζει σε κάθε ανέβασμα του πιστονιού. Έτσι καθώς τα χιλιόμετρα μαζεύονται, το λάδι μαυρίζει και σταδιακά χάνει τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του με αποτέλεσμα να χρειάζεται αντικατάσταση.

Με άλλα λόγια, η διάρκεια ζωής του κάθε λιπαντικού είναι ορισμένη και ορίζεται από τον κατασκευαστή του και στη συνέχεια από τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου, ο οποίος γνωρίζει τις αντοχές και τις καταπονήσεις που δέχεται το μηχανικό σύνολο.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Castrol EDGE με Fluid TITANIUM Technology: Μειώνει την τριβή & αυξάνει την απόδοση

To Castrol Edge χρησιμοποίει τεχνολογία τιτανίου που του επιτρέπει να μειώνει την τριβή και να βελτιώνει την συνολική απόδοση του κινητήρα έως 20%!

To Castrol Edge χρησιμοποίει τεχνολογία τιτανίου που του επιτρέπει να μειώνει την τριβή και να βελτιώνει την συνολική απόδοση του κινητήρα έως 20%!

  Ακολουθώντας την νέα τάση της αυτοκίνησης, στην οποία οι νέοι κινητήρες είναι πιο μικροί και ταυτόχρονα πιο αποδοτικοί,οι κατασκευαστές λιπαντικών έπρεπε να σκεφτούν έναν τρόπο να προσαρμόσουν το προϊόν τους  στα νέα ιδιαιτέρα χαρακτηριστικά της οδήγησης και των νέων τρόπων λειτουργίας των κινητήρων .
   
  Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία των μηχανικών της εταιρείας γύρω από το τιτάνιο και εξοπλίζοντας το λιπαντικό  με την τεχνολογία Fluid TITANIUM, η Castrol καταφέρνει να λανσάρει ένα προϊόν που κράτα συνεχώς τις αποδόσεις του κινητήρα  σε υψηλά επίπεδα ενώ ταυτόχρονα μειώνει την τριβή που δημιουργείται κατά την διάρκεια των διαρκών περιστρόφων του.
   
   Χάρη στην τεχνολογία τιτανίου, το Castrol Edge μπορεί μεταβάλλει φυσικά τη δομή του υπό πίεση για να κρατά τα μεταλλικά μέρη σε απόσταση μεταξύ τους και οταν η πίεση υποχωρεί,  να επανέρχεται και πάλι στην κατάσταση ελεύθερης ροής.
   
  Η μείωση της τριβής πετυχαίνει την βελτίωση της αποδόσης του κινητήρα με αποτελέσμα το Castrol Edge να πετυχαίνει έως και 20% αυξημένη απόδοση έναντι ενός συμβατικού λιπαντικού χωρίς τεχνολογία τιτανίου.
   
   
   

  Castrol Magnatec: Ιδανικό λιπαντικό για κινητήρες που κάνουν πολλά χιλιόμετρα πόλης

  Η τεχνολογία DUALOCK, που συνθέτει το λιπαντικό της Castrol, προστατεύει από την φθορά του κινητήρα κατά την οδήγηση σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης.

  Η τεχνολογία DUALOCK, που συνθέτει το λιπαντικό της Castrol, προστατεύει από την φθορά του κινητήρα κατά την οδήγηση σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης.

   Η Castrol προσφέρει ακόμα μια κορυφαία πρόταση λιπαντικού αυτοκίνητου, αυτή τη φόρα για πιο ειδικές συνθήκες καταπόνησης των κινητήρων όπως σε οδήγηση εντός πόλης με πολλά φανάρια και συχνή κυκλοφοριακή συμφόρηση.
    
    Οι κινητήρες των οχημάτων που κινούνται εντός αστικού δικτύου πρέπει να προσαρμόσουν στις συνθήκες συνεχής επιβράδυνσης, αδράνειας και επιτάχυνσης του ξεκινά-σταματά εντός της πόλης. Ένας  μέσος οδηγός μπορεί να σταματήσει και να ξεκινήσει τον κινητήρα έως και 18.000 φορές το χρόνο και να περάσει έως και το 33% του χρόνου οδήγησης στην πόλη σε αδράνεια!
    
   Η οδήγηση σε αυτές τις συνθήκες φθείρει τον κινητήρα και γεννά διαφορετικές προκλήσεις,ωστόσο η Castrol μας δίνει και εδώ μία καλή πρόταση.  Το ιδιαίτερα δημοφιλές Castrol Magnatec( με πωλήσεις πάνω από 1 δισεκατομμύριο λίτρα σε όλον τον κόσμο)  χρησιμοποιεί την αναπτυγμένη της τεχνολογία DUALOCK που ανεβάζει επίπεδο τη μοριακή έλξη του λιπαντικού, ώστε να του επιτρέπει να κινείται σε συνθήκες κίνησης με την ελαχίστη δυνατή φθορά.
    
   Η νέα πρωτοποριακή τεχνολογία συνδυάζει ένα νέο μόριο με τα αρχικά έξυπνα μόρια, τα οποία προσκολλούνται στα εξαρτήματα του κινητήρα που κινδυνεύουν περισσότερο από τη συσσωρευμένη φθορά τόσο κατά την λειτουργία όσο και κατά την προθέρμανση του κινητήρα. Συγκεκριμένα, κλειδώνουν μεταξύ τους δημιουργώντας ένα τοίχος προστασίας ανάμεσα στην φθορά και τα κρίσιμα εξαρτήματα, εξασφαλίζοντας έτσι την καλύτερη βιωσιμότητα και διάρκεια ζωής των απειλούμενων μερών.
    

   Κοινοποίησέ το »
   Σχολίασέ το »

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ