7 κακές συνήθειες κατά την οδήγηση που καταστρέφουν το αυτοκίνητό σου

7 κακές συνήθειες κατά την οδήγηση που καταστρέφουν το αυτοκίνητό σου

5417 Επισκέψεις στο άρθρο

Δεν υπάρχει τέλειος οδηγός. Όλοι έχουμε συνήθειες οδήγησης που δεν είναι και τόσο καλές. Μάλιστα, ορισμένες μπορούν να επηρεάσουν την κατάσταση του αυτοκινήτου σου. Δες λοιπόν επτά κοινές συνήθειες οδήγησης που βλάπτουν το αυτοκίνητό σου.

AUTOVISION SAKAR
ΠΕΡΑΤΙΝΟΣ


-κοπανάς στις λακκούβες
-περνάς αέρα τα σαμαράκια
-δεν βλέπεις τα λαμπάκια στο ταμπλό
-βάζεις εν κινήσει την όπισθεν

Εσύ κάνεις τα παραπάνω λάθη;

1.Τρέχεις στις λακκούβες

Στην χώρα μας υπάρχουν παντού. Όταν τις περνάς με ταχύτητα μπορούν να βλάψουν την ανάρτηση, το τιμόνι και την ευθυγράμμιση του αυτοκινήτου σου. Μείνε σε εγρήγορση και οδήγησε αμυντικά για να τις αποφύγεις. Αν δεν μπορείς, πέρασε όσο πιο αργά μπορείς.

2.Πατάς γκάζι στα σαμαράκια, αντί για φρένο

Όπως και με τις λακκούβες, αυτή η συνήθεια θα θέσει σε κίνδυνο την ευθυγράμμιση του αυτοκινήτου σου. Πέρασε με ιδιαίτερη προσοχή ειδικά αν το όχημά σου είναι χαμηλό. Το χτύπημα με μεγάλη ταχύτητα μπορεί να προκαλέσει βαθούλωμα στους προφυλακτήρες ή να προκαλέσει ζημιά σε εξαρτήματα στο κάτω μέρος.

3. Βάζεις όπισθεν πριν σταματήσει το αυτοκίνητο

Το κιβώτιο ταχυτήτων δεν είναι κατασκευασμένο για να σταματά το αυτοκίνητό σου και να αλλάζει ταχύτητα ταυτόχρονα. Η αλλαγή ταχύτητας ενώ το αυτοκίνητό σου είναι σε κίνηση, έστω και λίγο, μπορεί να βλάψει έναν βασικό μηχανισμό στο κιβώτιο ταχυτήτων. Αντίθετα, σταματήστε τελείως πριν βάλεις όπισθεν. Εάν πιστεύεις ότι το αυτοκίνητό σου μπορεί να έχει ζημιά που προέρχεται από αυτήν την κακή οδηγική συνήθεια, μην περιμένεις μέχρι το κιβώτιο ταχυτήτων σου να χαλάσει τελείως! Προγραμμάτισε ένα ραντεβού με το συνεργείο σου το συντομότερο δυνατό.

Κοινοποίησέ το »

4. Αγνοείς τα λαμπάκια στο ταμπλό

Η οθόνη του ταμπλό σου φωτίζεται σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο; Με αυτό τον τρόπο το αυτοκίνητό σου ζητάει βοήθεια με έναν από τους καλύτερους τρόπους που ξέρει—με προειδοποιητικά φώτα! Αν τα αγνοείς, τότε το υπάρχων πρόβλημα θα γίνει μεγαλύτερο. Δώσε λοιπόν ιδιαίτερη προσοχή στην μπαταρία, το φρένο, τον αερόσακο, το ψυκτικό υγρό, το λάδι και έλεγξε το λαμπάκι του check engine. Όταν ένα από αυτά τα φώτα ανάβει, είναι σημάδι ότι κάτι πρέπει να διερευνηθεί για την ασφάλειά σου και την ασφάλεια των επιβατών.

5. Καις μέχρι και την τελευταία σταγόνα βενζίνης

Μπορεί να νομίζεις ότι απομένουν άλλα 40 ή 50 χλμ, από την στιγμή που θα ανάψει το λαμπάκι της βενζίνης, ωστόσο αυτό δεν ισχύει. Εξαρτάται από τις συνθήκες οδήγησης! Από την άλλη, η βενζίνη μπορεί να λειτουργήσει ως ψυκτικό στο σύστημα καύσης και η διατήρηση πολύ λίγης ποσότητας στο ρεζερβουάρ μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση και δυσλειτουργία των εξαρτημάτων. Ο καταλυτικός μετατροπέας, η αντλία καυσίμου και το σύστημα καυσίμου θα μπορούσαν να καταστραφούν, ειδικά αν τελειώσει εντελώς η βενζίνη.

6. Υπερθερμαίνεις το φρένο

Αν πατάς πολύ ώρα το φρένο, αυτό μπορεί να οδηγήσει στην υπερθέρμανσή του. Αν αυτό συμβεί, τότε χάνει μέρος της λειτουργίας του, καθιστώντας πιο δύσκολο για εσένα να σταματήσεις γρήγορα και με ασφάλεια. Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να το αποτρέψεις. Αντί για παράδειγμα να κρατάς το πόδι σου στο πεντάλ του φρένου καθώς κατεβαίνεις μία κατηφόρα ή οδηγείς στην κίνηση δοκίμασε:

-Αλλαγή σε χαμηλότερη ταχύτητα κινητήρα
-Οδήγησε προσεκτικά, κρατώντας ασφαλή απόσταση μεταξύ των αυτοκινήτων.
- Επιβράδυνε αφήνοντας το γκάζι.

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

Συνεργεία αυτοκινήτων στην Αττική, Εξειδικευμένα συνεργεία, Αλλαγή Δίσκο Πλατό, Ρουλεμάν, Ιμάντας Χρονισμού, Αλλαγή Αμορτισέρ, Αλλαγή Μπαταρίας, Αλλαγή Τακάκια Φρένων, Έκδοση Κάρτας Καυσαερίων, Προέλεγχος ΚΤΕΟ, Ευθυγράμμιση Τροχών Αυτοκινήτου, Επισκευή Μίζας, Αλλαγή Φίλτρου Λαδιού, Αλλαγή Φίλτρου Βενζίνης, Αλλαγή Σετ Συμπλέκτη - Αμπραγιάζ, Αλλαγή Αναρτήσεων, Αλλαγή Λαδιών Κινητήρα Αυτοκινήτου, Τοποθέτηση Parktronic, Αλλαγή Υγρών Φρένων, Επισκευή Βολάν, Αλλαγή Εξωτερικού Ιμάντα Δυναμό, Αλλαγή Δισκόπλακες, Αλλαγή Φίλτρου Αέρα, Τοποθέτηση Φώτα Xenon, Αλλαγή Φίλτρου Καυσίμου, Αλλαγή Σετ Καδένας Χρονισμού, Συμπλήρωση Freon Αυτοκινήτου, Βιολογικός Καθαρισμός Αυτοκινήτου, Ξεθάμπωμα Φαναριών Αυτοκινήτου, Τοποθέτηση Φώτα LED, Επισκευή Καθισμάτων Αυτοκινήτου, Αλλαγή Ουρανού Αυτοκινήτου, Αλλαγή Ταπετσαρίας Πόρτας Αυτοκινήτου, Ντύσιμο Ταμπλό με Δέρμα, Επισκευή Πόμολο Ταχυτήτων, Αλλαγή Φίλτρου Καμπίνας, Ηχομόνωση & Θερμομόνωση Αυτοκινήτου, Δερμάτινη Επένδυση Τιμονιού, Επισκευή Ζελατίνας Κάμπριο, Ξεθάμπωμα Φαναριών Αυτοκινήτου, Αδιαβροχοποίηση Κουκούλας Κάμπριο, Αλλαγή Αντλίας (Τρόμπας) Νερού, Αλλαγή Τάπες Ψυγείου Νερού, Αλλαγή Σιαγόνες Αυτοκινήτου, Αλλαγή Μπουζί, Συνεργεία αυτοκινήτων στην Αττική, Αλλαγή Ακρόμπαρα Τιμονιού, Αλλαγή Ημίμπαρα Τιμονιού, Αλλαγή Μπαράκια Ζαμφόρ, Αλλαγή Λάστιχα Ζαμφόρ, Αλλαγή Ψαλίδια Τροχών, Αλλαγή Μπαλάκια Ψαλιδιών