Στην Ελλάδα, παρά την αρχική καθυστέρηση εναρμόνισης, η ανακύκλωση βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο.

Από τα στοιχεία έρευνας που πραγματοποίησε η ALCO για λογαριασμό της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), το 88% των Ελλήνων ανακυκλώνουν τις συσκευασίες τους στον Μπλε Κάδο.

Η ανακύκλωση στην χώρα μας

44385 Επισκέψεις στο άρθρο

Στην Ελλάδα, παρά την αρχική καθυστέρηση εναρμόνισης, η ανακύκλωση βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο, αφού στα περισσότερα προϊόντα οι στόχοι της Ε.Ε. έχουν επιτευχθεί, γεγονός που αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον των Ελλήνων για το περιβάλλον και την ανακύκλωση.
Όπως, μάλιστα διαπιστώνεται από τα στοιχεία έρευνας που πραγματοποίησε η ALCO για λογαριασμό της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), το 88% των Ελλήνων ανακυκλώνουν τις συσκευασίες τους στον Μπλε Κάδο, με τις γυναίκες να δείχνουν μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα, καθώς το ποσοστό ανέρχεται σε 91%. Επίσης, το 96% των πολιτών πιστεύει ότι η ανακύκλωση είναι σημαντική και το 73% υποστηρίζει ότι η ανακύκλωση είναι σταθερή προτεραιότητα στην καθημερινότητά τους.
Η Έρευνα διενεργήθηκε κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2014, σε δείγμα 1.000 πολιτών, ηλικίας 25-65 ετών, που κατοικούν σε περιοχές όπου λειτουργεί το Σύστημα του Μπλε Κάδου (στο 87% του πληθυσμού).


Ανακύκλωση οχημάτων. Τα δικαιολογητικά
Για την ανακύκλωση ενός οχήματος θα χρειαστείτε:
>> Αδεια κυκλοφορίας του οχήματος
>> Πινακίδες του οχήματος 
>> Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο παραδίδοντος 
>> Θεωρημένη εξουσιοδότηση (σε περίπτωση που το όχημα παραδίδεται από εκπρόσωπο του νόμιμου ιδιοκτήτη)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  • κωστας

    εχω ενα χιουνται αξεντ μοντελο 98 το αμαξι τα εχει αλαγμενα ολα επανω ενδιαφερομαι για την αποσυρση το τηλεφωνο μου ειναι 6994686395

      1