Το αυτοκίνητο μπορεί να αποσυρθεί από τη κυκλοφορία όποτε θελήσει ο ιδιοκτήτης του.

FAQ

44381 Επισκέψεις στο άρθρο

Πότε πρέπει να ανακυκλώσω το αυτοκίνητό μου;
Δεν υπάρχει προδιαγεγραμμένη ημερομηνία. Το αυτοκίνητο μπορεί να αποσυρθεί από τη κυκλοφορία όποτε θελήσει ο ιδιοκτήτης του. Μπορεί ακόμα και μην αποσυρθεί ποτέ, εφόσον ο ιδιοκτήτης συνεχίσει να πληρώνει τα τέλη κυκλοφορίας, την ασφάλεια και το περνάει από τεχνικό έλεγχο.
Τι θα μου κοστίσει;
Απολύτως τίποτα. Η παράδοση του οχήματος γίνεται δωρεάν εφόσον αυτό είναι ακέραιο και αυτούσιο.
Υπάρχει ένα εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο στη γειτονιά μου. Πού θα απευθυνθώ;
Αρμόδιος φορέας είναι η τοπική αυτοδιοίκηση. Συνεπώς κάθε ιδιώτης θα πρέπει να απευθυνθεί στο δήμο ή στη κοινότητα που ανήκει.
Θα πάρω χρήματα αν ανακυκλώσω το αυτοκίνητό μου;
Η παράδοση του οχήματος προς ανακύκλωση είναι υποχρέωση κάθε τελικού χρήστη και συνεπώς δεν προβλέπεται καμία αξία αγοράς. Εντούτοις, στην αγορά θα βρείτε εταιρείες ανακύκλωσης όπου μπορούν να ανακυκλώσουν το αυτοκίνητό σας με κέρδος για εσάς από 400 έως 500 ευρώ.
Το αυτοκίνητο μου δεν είναι στο όνομα μου. Μπορώ να το παραδώσω;
Όχι, χρειάζεται εξουσιοδότηση από το νόμιμο κάτοχο του οχήματος ή κάποια άλλη βεβαίωση ότι, είστε νόμιμος χρήστης του οχήματος ή πληρεξούσιος ή ότι, πρόκειται για αποδοχή κληρονομιάς.
Τι πετυχαίνουμε με την ανακύκλωση;
Αποδεσμεύουμε αρκετές εκατοντάδες πολύτιμες θέσεις πάρκινγκ, που είναι κατειλημμένες από ακινητοποιημένα οχήματα. Περιορίζουμε τη μόλυνση του περιβάλλοντος, αφού πολλά τοξικά απόβλητα δεν καταλήγουν σε αλόγιστες ποσότητες στο περιβάλλον. Eπανατροφοδοτούμε τη βιομηχανία με πρώτες ύλες, που προκύπτουν από την ανακύκλωση των διαφόρων μερών των παλαιών αυτοκινήτων.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  • κωστας

    εχω ενα χιουνται αξεντ μοντελο 98 το αμαξι τα εχει αλαγμενα ολα επανω ενδιαφερομαι για την αποσυρση το τηλεφωνο μου ειναι 6994686395

      1