Aπελευθερώνει την πραγματική ισχύ του κινητήρα!

4985 Επισκέψεις στο άρθρο

Το Castrol ΕDGE μειώνει την τριβή και βελτιώνει κατά 20% την απόδοση. Μία βελτίωση ιδιαίτερα σημαντική στους σημερινούς προηγμένους κινητήρες όπου οι θερμοκρασίες και οι πιέσεις είναι υψηλότερες από ποτέ.

Βρείτε το καλύτερο συνεργείο

ΤΟΨΗΣ Α.Ε.
ΚΥΡΙΑΚΟΥΔΗΣ Α. ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
Οι σύγχρονοι κινητήρες είναι πιο μικροί και πιο αποδοτικοί, χωρίς να θυσιάζουν την απόδοση. Αυτοί οι κινητήρες προηγμένης σχεδίασης δοκιμάζουν το λιπαντικό σε συνθήκες αυξημένης πίεσης. Για να αντέξουν, τα λιπαντικά πρέπει να είναι ισχυρότερα από ποτέ άλλοτε.

Κατά τη διάρκεια κάθε περιστροφής του κινητήρα προκαλούνται έντονα σημεία τριβής, τα οποία εμφανίζονται μόνο για μικρο-δευτερόλεπτα και κινούνται συνεχώς γύρω από τον κινητήρα καθώς αποδίδει ισχύ. Συλλογικά, αυτά τα σημεία τριβής μπορεί να οδηγήσουν σε έως και 10% μείωση της απόδοσης του κινητήρα.

Η υψηλή απόδοση σημαίνει κάτι διαφορετικό για τον καθέναν: για άλλον είναι απλώς η χαρά της επιτάχυνσης για άλλον η ικανοποιητική απελευθέρωση ροπής και για άλλον η αδρεναλίνη των υψηλών ταχυτήτων.
Για εκείνους που λατρεύουν τη χαρά της οδήγησης, η απώλεια έως και 10% της απόδοσης του κινητήρα δεν συνιστά επιλογή.

Τι κάναμε για να αντιμετωπίσουμε την τριβή

Στην Castrol δοκιμάζουμε συνεχώς τα λιπαντικά κινητήρα μας για να προσφέρουμε τα καλύτερα δυνατά προϊόντα σε εκατομμύρια οδηγούς σε όλο τον κόσμο. Οι μηχανικοί της Castrol έχουν εμβαθύνει περισσότερο στην επιστήμη του τιτανίου και στο πώς ωφελεί την τεχνολογία των λιπαντικών.

Για να αντιμετωπίσουμε την τριβή που μειώνει την απόδοση, αναπτύξαμε το ισχυρότερο, πιο προηγμένο λιπαντικό κινητήρα που διαθέτουμε, το Castrol EDGE με Fluid TITANIUM Technology. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών παρατηρήσαμε πώς το λιπαντικό μετέβαλε τη δομή του σε μοριακό επίπεδο.

Μεταμορφώνεται και γίνεται ισχυρότερο υπό πίεση

Συμπιεσμένο υπό έντονη πίεση, το λιπαντικό μελετήθηκε με τη χρήση ακτίνων Χ που εκπέμπονταν από ηλεκτρόνια τα οποία ταξίδευαν σχεδόν με την ταχύτητα του φωτός.

Αυτό έδειξε ότι το Castrol EDGE με Fluid TITANIUM Technology μεταβάλλει φυσικά τη δομή του υπό πίεση για να κρατά τα μεταλλικά μέρη σε απόσταση μεταξύ τους. Όταν η πίεση υποχωρεί, το λιπαντικό επανέρχεται στην κατάσταση ελεύθερης ροής.

Χρησιμοποιώντας πρωτοποριακές τεχνικές υπερήχων που αναπτύχθηκαν από κορυφαίο πανεπιστήμιο, συγκρίθηκε η δύναμη του λιπαντικού μεταξύ των σημείων επαφής στη βαλβίδα. Οι δοκιμές έδειξαν ότι το Castrol EDGE με Fluid TITANIUM Technology ήταν πιο ισχυρό στο σημείο επαφής, σε σύγκριση με το ίδιο λιπαντικό χωρίς Fluid TITANIUM, πράγμα που αποδεικνύει ότι το λιπαντικό είναι ισχυρότερο υπό πίεση.

Περιορίζει την τριβή & βελτιώνει κατά 20% την απόδοση

Τα επίπεδα τριβής μετρήθηκαν (με αναγνωρισμένη από τον κλάδο, δοκιμή) σε διάφορες ταχύτητες και συνθήκες του κινητήρα. Έτσι αποδείχθηκε στην πράξη, πως το Castrol EDGE με Fluid TITANIUM Technology, περιορίζει την τριβή βελτιώνοντας την απόδοση του κατά 20%!  Αυτή η μείωση της τριβής είναι ιδιαίτερα σημαντική στους σημερινούς προηγμένους κινητήρες όπου οι θερμοκρασίες και οι πιέσεις είναι υψηλότερες από ποτέ.


CASTROL
Καλέστε: 2111987553
Δείτε με 1 κλικ:
 https://www.castrol.com/el_gr/greece/home.html
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ

 • BOSS LUBRICANTS

  BOSS LUBRICANTS

  Boss Lubricants: Λιπαντικά άριστης απόδοσης και υψηλών επιδόσεων για κάθε είδους κινητήρα υπερκαλύπτοντας τις αυστηρότερες προδιαγραφές των μεγαλύτερων κατασκευαστών.
   2221055842 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • FLOR OIL

  FLOR OIL

  FLOR OILΜεγάλη γκάμα λιπαντικών και ορυκτών προϊόντων, καλύπτουν όλες τις ανάγκες! Προτεραιότητα η προσφορά λιπαντικών εξαιρετικής ποιότητας που προστατεύουν κάθε μηχάνημα. 53 χρόνια συνεχούς έρευνας και επαναλαμβανόμενων ελέγχων σε κάθε προϊόν.
   2310684070 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • DYNAMIC KOTE

  DYNAMIC KOTE

  Η εταιρία Dynamic Kote ιδρύθηκε το 2012, με έδρα την Αθήνα και εξειδικεύεται στην παραγωγή και διάθεση λιπαντικών για οχήματα και μηχανήματα για τους κλάδους της βιομηχανίας και της ναυτιλίας.
   2130339110 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΤΟΨΗΣ Α.Ε.

  ΤΟΨΗΣ Α.Ε.

  TOPSYSTEM Services – ΤΟΨΗΣ Α.Ε.: Εμπορεία δεκάδων προϊόντων λιπαντικών για κάθε τύπο μηχανήματος. Διακινούνται προϊόντα  WEG lubricants, λιπαντικά RHEINOL της Γερμανικής εταιρείας SWD RHEINOL.

   2382021195 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • GAND OIL

  GAND OIL

  Η Gandoil δραστηριοποιείται με επιτυχία στον κλάδο της καλής συντήρησης οχημάτων και ειδικότερα στον κλάδο κατασκευής λιπαντικών. Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της παράγει ένα ευρύ φάσμα ποιοτικών λιπαντικών, που εξασφαλίζουν άριστη απόδοση & υψηλές επιδόσεις για κάθε είδους κινητήρα. 
   2104815123 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • G-ENERGY

  G-ENERGY

  Η G-Energy παράγει υψηλής ποιότητας λιπαντικά για όλες τις ανάγκες και όλους τους τύπους οχημάτων. Όλα τα προϊόντα κατασκευάζονται στην Ευρώπη σύμφωνα με το σύστημα ποιότητας ISO και τα πρότυπα των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών παγκοσμίως.
  Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΜΟΥΣΑΚΙΑΝ

  ΜΟΥΣΑΚΙΑΝ

  Λιπαντικά Meganol!  Γνωστά για την εξαιρετική τους ποιότητα και την εκπληκτική απόδοση. Παρασκευάζονται με το πιστοποιημένο σύστημα ποιότητας DQS ISO 9001:2015. Υπερπληρούν τις προδιαγραφές των κατασκευαστών.
   2641400805 - 31370 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Δ. ΕΥΘΥΜΙΟΣ (LUKOIL-ALESSO)

  ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Δ. ΕΥΘΥΜΙΟΣ (LUKOIL-ALESSO)

  Τα λιπαντικά Lukoil είναι από τα λίγα λιπαντικά που διαθέτουν εγκεκριμένες πιστοποιήσεις των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών. Είναι λιπαντικά πρωτογενή με την πρώτη ύλη τους να προέρχεται από τη Ρωσία.
   2109569972 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • MOTUS DXR

  MOTUS DXR

  Τα λιπαντικά DXR συντίθενται από πρωτογενή, υψηλής ποιότητας βασικό λάδι, ώστε να διατηρούν ιξώδες σταθερό κάτω από δύσκολες συνθήκες λειτουργείας των κινητήρων και των λοιπών εξαρτημάτων των οχημάτων. 
   13451 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • TRADE WIND

  TRADE WIND

  Η Trade Wind, κοντά σας από το 1976, δραστηριοποιείται στο χονδρεμπόριο λιπαντικών και χημικών με σκοπό την απόλυτη προστασία, επισκευή και συντήρηση του κινητήρα του αυτοκινήτου σας. Το ηλεκτρονικό της κατάστημα καλύπτει πελάτες σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό
   2104111569 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΚΟΛΟΒΕΝΤΖΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

  ΚΟΛΟΒΕΝΤΖΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

  Η εταιρέια του κου. Κολοβέντσου Αθανάσιου μετρά σχεδόν 70 χρόνια εμπειρίας στην εμπορεία ανταλλακτικών αυτοκινήτου. Στο κατάστημα του στην Ελευσίνα θα βρείτε λάδια, λιπαντικά, πρόσθετα βενζίνης και υγρά ψυγείου αυτοκινήτων & φορτηγών Yacco αλλά και διάφορα εξαρτήματα. 
   2105547828 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ