Τα φιμέ τζάμια, εκτός από την προστασία που προσφέρουν από την ηλιακή ακτινοβολία, βελτιώνουν και την εμφάνιση του αυτοκινήτου.

Τα φιμέ τζάμια, εκτός από την προστασία που προσφέρουν από την ηλιακή ακτινοβολία, βελτιώνουν και την εμφάνιση του αυτοκινήτου.

Πότε το φιμέ θεωρείται νόμιμο;

14788 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/6/2022

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα φιμέ τζάμια δίνει VIP «αέρα» στο αυτοκίνητο. Επίσης, εκτός από φιγούρα, προσφέρουν και αντιηλιακή προστασία. Ωστόσο πότε είναι νόμιμες;

AUTOPLUS ACCESSORIES A.E.E.E.E.
ΕΛΑΣΥΝ Α.Ε.Ε Εμπορική & Τεχνική Εταιρία

Κοινοποίησέ το »

-δίνουν έναν VIP «αέρα» στο όχημα
-μπορούν να κρατήσουν το μεγαλύτερο ποσοστό της υπεριώδους ακτινοβολίας
-κοστίζουν κατά μέσο όρο 150- 200 ευρώ για ένα αναγνωρισμένης αξίας αξίας σετ μεμβρανών με εφ όρου ζωής εγγύηση

Εσείς τι λέτε; Τα φιμέ τζάμια είναι φιγούρα ή αποτελούν ανάγκη για μια χώρα σαν την Ελλάδα, όπου ο ήλιος δαγκώνει; Θα τα βάζατε στο δικό σας αυτοκίνητο αν δεν ήταν εξοπλισμένο από το εργοστάσιο;

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα φιμέ τζάμια δίνει VIP «αέρα» στο αυτοκίνητο, ωστόσο το πιο σημαντικό είναι πως, εκτός από φιγούρα, οι αντηλικακές μεμβράνες προσφέρουν και ουσιά.

Έρευνες έχουν αποκαλύψει ποια είναι τα σημαντικα οφέλη που μπορεί να έχει κάποιος εάν αποφασίσει να τοποθετήσει φιμέ τζάμπια στο αυτοκίνητό του. Μερικά από αυτά τα πλεονεκτήματα είναι η αισθητή μείωση της θερμοκρασίας της καμπίνας επιβατών τους καλοκαιρινούς μήνες που συνεπάγεται την πιο αποδοτική λειτουργία του κλιματιστικού και άρα την μικρότερη κατανάλωση καυσίμου, η μεγαλύτερη προστασία από τον ήλιο και την ακτινοβολία του για τις ευπαθείς ομάδες και η αντικλεπτική και αντιθραυστική ιδιότητά τους.

Προδιαγραφές και πόσο φως μπορεί να περνάει

Οι προδιαγραφές και τα όρια συντελεστών μετάδοσης φωτός των μεμβρανών που επιτρέπεται να επικολλώνται στα παράθυρα έχει καθοριστεί με κοινή απόφαση των Υπουργών Μεταφορών και Επικοινωνιών και Δημόσιας Τάξης. Στην ΚΥΑ 29039/2123/07/2008-ΦΕΚ 1069/Β/10-6-2008 για τα όρια συντελεστών μετάδοσης φωτός σε υαλοπίνακες οχημάτων γίνεται λόγος πως:

«1.Ο ελάχιστος συντελεστής μετάδοσης φωτός των εγκεκριμένων υαλοπινάκων των κυκλοφορούντων οχημάτων καθορίζεται σε:
α) 75% για τον εμπρόσθιο ανεμοθώρακα.
β) 70% για τους υαλοπίνακες εκατέρωθεν της θέσης του οδηγού.
γ) 70% για τους πίσω πλευρικούς υαλοπίνακες και τον οπίσθιο ανεμοθώρακα, εφόσον το όχημα δεν φέρει πλευρικούς καθρέφτες.
2.Εάν το όχημα φέρει πλευρικούς καθρέφτες, δεν υφίσταται ο περιορισμός του εδαφίου (γ) της παρ. 1 του παρόντος άρθρου ως προς το συντελεστή μετάδοσης φωτός των πίσω πλευρικών υαλοπινάκων και του οπίσθιου ανεμοθώρακα.
3.Υαλοπίνακας με ένδειξη «V» δεν εμπίπτει σε περιορισμούς αναφορικά με το συντελεστή μετάδοσης φωτός».

  • loukia

    ...τηρούν οι περισσότεροι τα προβλεπόμενα;;; Όχι και το βλέπουμε όλοι... ποιά είναι η λύση;;; Οι επαγγελματίες του χώρου να τηρούν μα ΟΛΟΙ αυτό που πρέπει;;; Καταρχάς βάζουν πιο μαύρα από ότι πρέπει και δεν βλέπουν... ας πούνε όλοι και άλλοι κ.τ.λ.