Ηλεκτροκίνηση & Καινοτομία από την TOTAL

1618 Επισκέψεις στο άρθρο

Ηλεκτροκίνηση & Καινοτομία: Η TOTAL λανσάρει μια πρωτοποριακή σειρά υγρών για ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα.

Βρείτε το καλύτερο συνεργείο

Η Total ως βασικός παίκτης στην ηλεκτροκίνηση, έχει εμπλουτίσει την προϊοντική της γκάμα με μια καινοτόμα σειρά υγρών για ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα. Παραγμένα χάρη στις σημαντικές προσπάθειες των ομάδων Έρευνας & Ανάπτυξης του ομίλου, αυτά τα προϊόντα έχουν αναπτυχθεί ειδικά για να καλύψουν τις ανάγκες ψύξης και λίπανσης των διαφόρων μερών των νέων τύπων κινητήρων, εξασφαλίζοντας ότι θα παραμείνουν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση καθ` όλη τη διάρκεια ζωής τους.

Δύο νέες σειρές προϊόντων είναι διαθέσιμες για τις αυτοκινητοβιομηχανίες: Total Quartz EV Fluid, για επιβατικά οχήματα και Total Rubia EV Fluid, για βιομηχανικά, επαγγελματικά οχήματα και για ηλεκτρικά λεωφορεία.

Τα προϊόντα αυτά εντάσσονται στις υπόλοιπες λύσεις ηλεκτροκίνησης που εμπορεύεται η Total Lubricants μέσω μιας ποικιλίας συγκεκριμένων εφαρμογών φόρτισης, αποθήκευσης και διαχείρισης στόλου.

«Μέσα από εκτεταμένες ερευνητικές προσπάθειες, είμαστε υπερήφανοι που έχουμε αναπτύξει προϊόντα ευθυγραμμισμένα με τις νέες ανάγκες της ηλεκτροκίνησης», εξηγεί ο Philippe Charleux, Senior Vice President Lubricants and Specialities στην Total. «Τοποθετημένα κατά την παραγωγή των οχημάτων, αυτά τα υγρά υψηλής απόδοσης θα τα συνοδεύουν καθ` όλη τη διάρκεια της ζωής τους, με όφελος προς όλους τους πελάτες μας: κατασκευαστές ανταλλακτικών, αυτοκινητοβιομηχανίες και τελικούς χρήστες. Το έργο αυτό καταδεικνύει την τεχνική μας κατάρτιση και την ικανότητά μας να προβλέπουμε και να καινοτομούμε, γεγονός που αξιοποιούμε για μια βιώσιμη και αποδοτική κίνηση».

Αναπτυγμένα ως απάντηση στις νέες τεχνικές απαιτήσεις
Τα EV Fluids αναπτύχθηκαν για να παρέχουν τη βέλτιστη λύση για τις ειδικές απαιτήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων που συνδέονται με κινητήρες και μεταδόσεις με υψηλές ταχύτητες περιστροφής και την ανάγκη ελέγχου της ανταλλαγής θερμότητας στις ηλεκτρικές μπαταρίες.

Οι ερευνητές της Total εστίασαν τις ερευνητικές και αναπτυξιακές τους προσπάθειες για τα εν λόγω υγρά σε τέσσερα κύρια χαρακτηριστικά που απαιτούνται από οποιαδήποτε ηλεκτρική ή υβριδική εφαρμογή:
 - διηλεκτρικές ιδιότητες, απαραίτητες για οποιαδήποτε χρήση με ηλεκτρικό ρεύμα
- συμβατότητα με νέα εξαρτήματα ηλεκτροκίνησης, που συμβάλλουν στην πρόληψη της διάβρωσης των χάλκινων πηνίων σε ηλεκτροκινητήρες και στην προστασία των πολυμερών τους επιστρώσεων
- μια λύση για τους περιορισμούς της θερμοκρασίας ειδικά για τα ηλεκτρικά μοντέλα: γρήγορη θερμική εκκένωση κατά τη διάρκεια σημαντικών επιταχύνσεων ή γρήγορων φορτίων, θερμική διαχείριση μπαταριών κλπ.
 - συμβατικές υπηρεσίες λίπανσης για κιβώτια ταχυτήτων για την προστασία των μηχανικών εξαρτημάτων τους, τη διατήρηση των βέλτιστων ιδιοτήτων τριβής και την εξασφάλιση της απόδοσης των οχημάτων μέσα στο χρόνο
 
ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ: ΛΥΣΕΙΣ ΤΑΧΕΙΑΣ ΦΟΡΤΩΣΗΣ
Αν και αντιπροσωπεύουν μόλις το 0,5% των αυτοκινήτων και των φορτηγών στο δρόμο (2 εκατομμύρια οχήματα) και το 2% των πωλήσεων στις 31 Δεκεμβρίου 2018, τα ηλεκτρικά οχήματα (EVs) θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο περίπου των οχημάτων και το ήμισυ του συνόλου των πωλήσεων παγκοσμίως έως το 2040 (με βάση τις εκτιμήσεις μας). Αν όμως πρόκειται να υλοποιηθεί αυτή η ραγδαία ανάπτυξη πωλήσεων, ο αριθμός των σημείων φόρτισης θα πρέπει να αυξηθεί δραματικά.

Το 2018, η Total εξαγόρασε την G2mobility, γαλλικό ηγέτη στις λύσεις έξυπνης φόρτισης και συνέχισε με τη δημιουργία δραστηριοτήτων αποκλειστικά αφιερωμένων στην ηλεκτροκίνηση. Το Total EV Charge προσφέρει λύσεις φόρτισης για κάθε τύπο πελάτη, από επιχειρήσεις και καταναλωτές μέχρι δήμους, σε όλες τις τοποθεσίες (δρόμους, δημόσιους χώρους στάθμευσης, πρατήρια καυσίμων, κτίρια γραφείων, ιδιωτικές κατοικίες κ.α.).

Με βάση το εκτεταμένο δίκτυο πρατηρίων καυσίμων που διαθέτει η Total παγκοσμίως, σχεδιάζει να εγκαταστήσει σημεία ταχείας φόρτισης (δηλαδή φορτιστής 175 kW δίνοντας 100 χιλιόμετρα αυτονομία σε περίπου δέκα λεπτά) σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους κάθε 150 χιλιόμετρα. Στόχος είναι να εγκαταστήσει 300 σταθμούς φόρτισης σε ολόκληρη την Ευρώπη μέχρι το 2022 με συνολικά περισσότερα από 1.000 σημεία φόρτισης. Και μέχρι το 2023, το ¶μστερνταμ θα διαθέτει 10.000 σημεία φόρτισης με μέγιστη χωρητικότητα 17 kW το καθένα.

Η TOTAL ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
Το Μάιο του 2019, η Total πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση στο Διεθνές Συμπόσιο Ηλεκτρικών Οχημάτων, που πραγματοποιήθηκε στη Λυών της Γαλλίας - μια διεθνής βιομηχανική εκδήλωση για την ηλεκτροκίνηση. Σε αυτό το 32ο συμπόσιο, η Total παρουσίασε τις λύσεις φόρτισης, οι οποίες περιλαμβάνουν το τροφοδοτικό, τη λειτουργία και τη διαχείριση του σταθμού φόρτισης, την αποθήκευση ενέργειας και τη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης, καθώς και τη γκάμα υγρών και λιπαντικών για ηλεκτρικά οχήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός
Συνεργεία αυτοκινήτων στην Αττική, Εξειδικευμένα συνεργεία, Αλλαγή Δίσκο Πλατό, Ρουλεμάν, Ιμάντας Χρονισμού, Αλλαγή Αμορτισέρ, Αλλαγή Μπαταρίας, Αλλαγή Τακάκια Φρένων, Έκδοση Κάρτας Καυσαερίων, Προέλεγχος ΚΤΕΟ, Ευθυγράμμιση Τροχών Αυτοκινήτου, Επισκευή Μίζας, Αλλαγή Φίλτρου Λαδιού, Αλλαγή Φίλτρου Βενζίνης, Αλλαγή Σετ Συμπλέκτη - Αμπραγιάζ, Αλλαγή Αναρτήσεων, Αλλαγή Λαδιών Κινητήρα Αυτοκινήτου, Τοποθέτηση Parktronic, Αλλαγή Υγρών Φρένων, Επισκευή Βολάν, Αλλαγή Εξωτερικού Ιμάντα Δυναμό, Αλλαγή Δισκόπλακες, Αλλαγή Φίλτρου Αέρα, Τοποθέτηση Φώτα Xenon, Αλλαγή Φίλτρου Καυσίμου, Αλλαγή Σετ Καδένας Χρονισμού, Συμπλήρωση Freon Αυτοκινήτου, Βιολογικός Καθαρισμός Αυτοκινήτου, Ξεθάμπωμα Φαναριών Αυτοκινήτου, Τοποθέτηση Φώτα LED, Επισκευή Καθισμάτων Αυτοκινήτου, Αλλαγή Ουρανού Αυτοκινήτου, Αλλαγή Ταπετσαρίας Πόρτας Αυτοκινήτου, Ντύσιμο Ταμπλό με Δέρμα, Επισκευή Πόμολο Ταχυτήτων, Αλλαγή Φίλτρου Καμπίνας, Ηχομόνωση & Θερμομόνωση Αυτοκινήτου, Δερμάτινη Επένδυση Τιμονιού, Επισκευή Ζελατίνας Κάμπριο, Ξεθάμπωμα Φαναριών Αυτοκινήτου, Αδιαβροχοποίηση Κουκούλας Κάμπριο, Αλλαγή Αντλίας (Τρόμπας) Νερού, Αλλαγή Τάπες Ψυγείου Νερού, Αλλαγή Σιαγόνες Αυτοκινήτου, Αλλαγή Μπουζί, Συνεργεία αυτοκινήτων στην Αττική, Αλλαγή Ακρόμπαρα Τιμονιού, Αλλαγή Ημίμπαρα Τιμονιού, Αλλαγή Μπαράκια Ζαμφόρ, Αλλαγή Λάστιχα Ζαμφόρ, Αλλαγή Ψαλίδια Τροχών, Αλλαγή Μπαλάκια Ψαλιδιών