Κολλάει η δαγκάνα; Δες γιατί

12590 Επισκέψεις στο άρθρο

Η αποστολή της δαγκάνας είναι να «κουμπώνει» τα τακάκια των φρένων και να βοηθά την κίνηση τους. Γιατί όμως κάποιες φορές δεν λειτουργεί σωστά;

ΑΦΟΙ ΣΙΩΤΟΥΛΗ - Ν. ΜΠΟΥΝΤΙΝΑΣ Ο.Ε. - BOSCH CAR SERVICE SIOTOULIS-BOUNTINAS
ΧΑΛΚΙΔΗΣ Β. ΘΕΟΔΩΡΟΣ - BOSCH CAR SERVICE


Λάθος τοποθέτηση & κακή οδήγηση
Αν οι δαγκάνες τοποθετηθούν στραβά αυξάνεται έτσι η πιθανότητα να κολλήσουν, όπως επίσης το υπερβολικό βάρος και η απρόσεκτη οδήγηση μπορεί να τις στραβώσουν.

Διάφορες φθορές
Όλα τα εξαρτήματα με την χρήση χαλάνε. Το ίδιο και εδώ! Σκέψου ότι ένα φθαρμένο περίβλημα ή ένα χαλασμένο έμβολο, μπορεί να προκαλέσει το κόλλημα της δαγκάνας. Όσο παραμένουν φθαρμένα τας παραπάνω τμήματα, τόσο περισσότεροι ρύποι θα εισβάλουν, οι οποίοι θα εμποδίζουν την δαγκάνα να κινείται κανονικά. 

Έλλειψη λίπανσης
Με την χρήση το ειδικό γράσο που έχουν οι πείροι ξεραίνεται ή διαρρέει με αποτέλεσμα να «τρίβονται» τα ελαστικά τμήματα και οι πείροι να χάνουν την ελευθερία στην κίνηση τους. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να χρησιμοποιεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα αυτό το ειδικό γράσο, το οποίο μπορεί να αντέξει τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που δημιουργούνται στα φρένα.

Φθαρμένα τακάκια και δίσκοι φρένων
Αν τα παραπάνω είναι φθαρμένα και έχεις αμελήσει την αντικατάσταση τους, αυτό θα έχει μεγάλο αντίκτυπο και στη λειτουργία των δαγκανών . Συγκεκριμένα το έμβολο θα βγει περισσότερο από ότι πρέπει, με αποτέλεσμα να «στραβώσει».

Υγρασία και ρύποι
Μία από τις πιο συνηθέστερες αιτίες που δεν λειτουργούν οι δαγκάνες είναι η υγρασία. Αυτό συμβαίνει γιατί το νερό τις διαβρώνει. Επιπλέον ακαθαρσίες και σκόνη  μπορεί να προκαλέσουν ζημιές στα έμβολά αλλά και στους πείρους. Επιπλέον είναι καλό να αλλάζονται έγκαιρά τα υγρά των φρένων, γιατί έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, το οποίο μπορεί να προκαλέσει διαβρώσεις.

Κακής ποιότητας υγρό φρένων
Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή η επιλογή του υγρού φρένων. Αν το υγρό που έχεις διαλέξει είναι πολύ ιξώδες, μπορεί να εμποδίσει τα έμβολα να γυρίσουν στην αρχική τους θέση. Επιπλέον αν τα πολυμερή και συνθετικά έμβολα έρθουν σε επαφή με λάθος υγρό, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να διογκωθούν.

Φθαρμένη φούσκα
Οι δαγκάνες διαθέτουν ειδικές φούσκες, οι οποίες έχουν ως αποστολή την προστασία από την σκόνη. Αυτές οι φούσκες όταν έρχονται σε επαφή με διάφορα αντικείμενα ή με κάποιο λανθασμένο υγρό φρένων είναι πιθανό να φθαρούν.
 

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΘΕΜΑ SERVICE AYTOKINHTOY

  • DAMSEL– MASTER OIL (ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ)

    DAMSEL– MASTER OIL (ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ)

    DAMSEL και MASTER OIL είναι 2 επώνυμα Brands λιπαντικών οχημάτων με ευρεία γκάμα για επιβατικά και ελαφρά φορτηγά, βαρέα οχήματα, μηχανήματα έργου και καΐκια. Αποτελούν δημιούργημα της ελληνικής επιχείρησης ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ και διανέμονται παγκοσμίως. Διαθέτουν τις αδειοδοτήσεις API και ACEA.
     2321065210 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
Συνεργεία αυτοκινήτων στην Αττική, Εξειδικευμένα συνεργεία, Αλλαγή Δίσκο Πλατό, Ρουλεμάν, Ιμάντας Χρονισμού, Αλλαγή Αμορτισέρ, Αλλαγή Μπαταρίας, Αλλαγή Τακάκια Φρένων, Έκδοση Κάρτας Καυσαερίων, Προέλεγχος ΚΤΕΟ, Ευθυγράμμιση Τροχών Αυτοκινήτου, Επισκευή Μίζας, Αλλαγή Φίλτρου Λαδιού, Αλλαγή Φίλτρου Βενζίνης, Αλλαγή Σετ Συμπλέκτη - Αμπραγιάζ, Αλλαγή Αναρτήσεων, Αλλαγή Λαδιών Κινητήρα Αυτοκινήτου, Τοποθέτηση Parktronic, Αλλαγή Υγρών Φρένων, Επισκευή Βολάν, Αλλαγή Εξωτερικού Ιμάντα Δυναμό, Αλλαγή Δισκόπλακες, Αλλαγή Φίλτρου Αέρα, Τοποθέτηση Φώτα Xenon, Αλλαγή Φίλτρου Καυσίμου, Αλλαγή Σετ Καδένας Χρονισμού, Συμπλήρωση Freon Αυτοκινήτου, Βιολογικός Καθαρισμός Αυτοκινήτου, Ξεθάμπωμα Φαναριών Αυτοκινήτου, Τοποθέτηση Φώτα LED, Επισκευή Καθισμάτων Αυτοκινήτου, Αλλαγή Ουρανού Αυτοκινήτου, Αλλαγή Ταπετσαρίας Πόρτας Αυτοκινήτου, Ντύσιμο Ταμπλό με Δέρμα, Επισκευή Πόμολο Ταχυτήτων, Αλλαγή Φίλτρου Καμπίνας, Ηχομόνωση & Θερμομόνωση Αυτοκινήτου, Δερμάτινη Επένδυση Τιμονιού, Επισκευή Ζελατίνας Κάμπριο, Ξεθάμπωμα Φαναριών Αυτοκινήτου, Αδιαβροχοποίηση Κουκούλας Κάμπριο, Αλλαγή Αντλίας (Τρόμπας) Νερού, Αλλαγή Τάπες Ψυγείου Νερού, Αλλαγή Σιαγόνες Αυτοκινήτου, Αλλαγή Μπουζί, Συνεργεία αυτοκινήτων στην Αττική, Αλλαγή Ακρόμπαρα Τιμονιού, Αλλαγή Ημίμπαρα Τιμονιού, Αλλαγή Μπαράκια Ζαμφόρ, Αλλαγή Λάστιχα Ζαμφόρ, Αλλαγή Ψαλίδια Τροχών, Αλλαγή Μπαλάκια Ψαλιδιών