Lockdown; Ευκαιρία για service!

1345 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/11/2020

Θα περάσεις τις επόμενες εβδομάδες στο σπίτι; Ειδικά τώρα που έχεις χρόνο, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία, να τον αξιοποιήσεις προετοιμάζοντας το αυτοκίνητό σου για το χειμώνα. Οι επαγγελματίες του service παραμένουν ανοιχτοί, σεβόμενοι όλους τους κανόνες και τα πρωτόκολλα!

 
Ήρθε η ώρα λοιπόν για λίγες εβδομάδες να προφυλαχθούμε, αλλά και να προφυλάξουμε τους άλλους, δείχνοντας ευθύνη όχι μόνο απέναντι στον εαυτό μας, αλλά και στους γύρω μας, αφού η πανδημία δεν έχει τελειώσει ακόμα. Ωστόσο, τώρα που έχεις χρόνο, μπορείς να προετοιμάσεις το αυτοκίνητό σου για τις χειμερινές συνθήκες που έρχονται τους επόμενους μήνες. Αρχικά, όπως και την προηγούμενη άνοιξη, οι περισσότερες επιχειρήσεις του κλάδου, συνεχίζουν την λειτουργία τους με το προσωπικό που χρειάζεται, σεβόμενοι τα πρωτόκολλα και έχοντας τους ανθρώπους «κλειδιά» στις θέσεις τους. 

Γιατί τώρα;

Μα φυσικά, σκέψου ότι σε 2 εβδομάδες που θα «ανοίξουν» όλα, είναι πιθανό λόγω φόρτου εργσίας, να μην βρίσκεις εύκολα ραντεβού για να πας το αυτοκίνητό σου στο συνεργείο που εμπιστεύεσαι. Από το να ψάχνεις λοιπόν και να μην βρίσκεις, στείλε το απαραίτητο sms (κωδικός 2) και πραγματοποίησε την απαραίτητη χειμερινή προετοιμασία που χρειάζεται το αυτοκίνητό σου. Άλλωστε, τα Χριστούγεννα είναι κοντά και σίγουρα μετά από αυτή την δοκιμασία  θα θέλεις να πας στο χωριό ή να επισκεφθείς κάποιο χειμερινό προορισμό.

Δες τι περιλαμβάνει ο χειμερινός έλεγχος, για να είσαι διαβασμένος

Ο ολοκληρωμένος έλεγχος του οχήματος γίνεται από τους ειδικούς, με μία σύντομη επίσκεψη στο συνεργείο, η οποία μάλιστα τις περισσότερες φορές έχει μηδενικό κόστος. Ωστόσο, είναι κάποια πράγματα που μπορείτε -και οφείλετε θα συμπληρώσουμε να τα ελέγχετε τακτικά μόνοι σας. 

1. Αντιψυκτικό στο ψυγείο

Το ενδεχόμενο να έχει παγώσει το νερό στο ψυγείο μπορεί να είναι καταστροφικό για τον κινητήρα. Γι αυτό γεμίζετε πάντοτε το ψυγείο με αντιψυκτικό υγρό. Επιπλέον, συμβάλλει στην προστασία απέναντι στη σκουριά, η οποία ως γνωστόν μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στο αυτοκίνητό σου.

2. Προσοχή στην μπαταρία

Στις χαμηλές θερμοκρασίες η μπαταρία του αυτοκινήτου καταπονείται υπερβολικά. Εάν δεν είναι ξηρού τύπου, συμπληρώστε το υγρό που απαιτείται, ενώ με τη βοήθεια ηλεκτρολόγου μπορείτε να εξακριβώσετε εάν χρήζει αλλαγής. Επίσης, προσέξτε ώστε οι πόλοι της μπαταρίας να είναι καλυμμένοι με γράσο. 

3. Λάστιχα μόνωσης

Ψεκάστε τις τσιμούχες των θυρών, τους μεντεσέδες και τις κλειδαριές με ειδικό υγρό, έτσι ώστε μετά από μια νύχτα με εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, να μπορούν να ανοίξουν οι κλειδαριές και οι πόρτες.

4. Μάκτρα υαλοκαθαριστήρων

Τα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων πρέπει να βρίσκονται σε καλή κατάσταση αλλιώς η ορατότητα μειώνεται σημαντικά σε περίπτωση βροχής. Αν προβλέπεται χιονόπτωση «ανεβάστε» τα ώστε να τα προφυλάξετε από τον πάγο.

5. Αντιολισθητικές αλυσίδες

Πρέπει να υπάρχουν στο πορτμπαγκάζ πριν από κάθε ταξίδι ή αν προβλέπεται σφοδρή χιονόπτωση. Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο να κινείστε χωρίς αυτές σε συνθήκες χιονόπτωσης. Φυσικά, πρέπει να γνωρίζετε πώς να τις τοποθετήσετε, οπότε καλό θα ήταν να έχεε εξασκηθεί στο σπίτι.

6. Ελαστικά

Κυρίως τη χειμερινή περίοδο τα ελαστικά του αυτοκίνητου πρέπει να βρίσκονται σε καλή κατάσταση και να έχουν τις πρέπουσες πιέσεις ανάλογα με τις συνθήκες. Μην ξεχνάτε πως το φθαρμένο πέλμα μπορεί να μην δημιουργεί πρόβλημα τους θερμούς μήνες αλλά σε μια βροχόπτωση το υπερβολικά φθαρμένο πέλμα (λιγότερο από 1,8 χιλιοστά) θα οδηγήσει σε υδρολίσθηση πολύ εύκολα. Κυρίως αυτοί που κινούνται σε περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες και συχνές βροχοπτώσεις καλύτερα να επιλέγουν ελαστικά βρόχινου χαρακτήρα.
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός