Σύστημα κλιματισμού με βαλβίδα εκτόνωσης

1.Κύκλωμα Κλιματισμού

23792 Επισκέψεις στο άρθρο

Κύκλωμα Κλιματισμού: Λειτουργία

Το ψυκτικό μέσο και το κύκλωμα ψύξης απαιτούνται για τον έλεγχο του κλίματος στο εσωτερικό του οχήματος. Ένα μείγμα ψυχρού και ζεστού αέρα καθιστά δυνατή τη δημιουργία των επιθυμητών κλιματικών συνθηκών ─ ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες. Αυτό καθιστά το σύστημα κλιματισμού βασικό παράγοντα για τη βελτίωση της ασφάλειας και της άνεσης στην οδήγηση.

Τα μεμονωμένα εξαρτήματα του ψυκτικού κυκλώματος συνδέονται με σωλήνες ή/και σωλήνες αλουμινίου και σχηματίζουν έτσι ένα κλειστό σύστημα. Το ψυκτικό μέσο και το ψυκτικό λάδι κυκλοφορούν στο σύστημα, κινούμενοι από τον συμπιεστή.

Πώς λειτουργεί το σύστημα κλιματισμού με βαλβίδα εκτόνωσης;
Το κύκλωμα έχει δύο πλευρές:Το κύκλωμα έχει δύο πλευρές:
Το τμήμα μεταξύ του συμπιεστή και της βαλβίδας εκτόνωσης είναι η πλευρά υψηλής πίεσης (κίτρινο / κόκκινο στην φωτογραφία μας).
Το τμήμα μεταξύ της βαλβίδας εκτόνωσης και του συμπιεστή είναι η πλευρά χαμηλής πίεσης (μπλε στην φωτογραφία μας).
Το αέριο ψυκτικό μέσο συμπιέζεται από τον συμπιεστή (αυξάνοντας έτσι σημαντικά τη θερμοκρασία του) και πιέζεται υπό υψηλή πίεση μέσω του συμπυκνωτή. Αυτό απομακρύνει τη θερμότητα από το ψυκτικό μέσο, συμπυκνώνει και αλλάζει την κατάσταση από το αέριο στο υγρό.
Ο ξηραντήρας φίλτρων, η επόμενη μονάδα, αφαιρεί ρύπους και αέρα από το υγρό ψυκτικό καθώς και την υγρασία. Αυτό εξασφαλίζει την αποτελεσματικότητα του συστήματος και προστατεύει τα εξαρτήματα από τις ζημιές που προκαλούνται από τους ρύπους.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΘΕΜΑ SERVICE AYTOKINHTOY

  • DAMSEL– MASTER OIL (ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ)

    DAMSEL– MASTER OIL (ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ)

    DAMSEL και MASTER OIL είναι 2 επώνυμα Brands λιπαντικών οχημάτων με ευρεία γκάμα για επιβατικά και ελαφρά φορτηγά, βαρέα οχήματα, μηχανήματα έργου και καΐκια. Αποτελούν δημιούργημα της ελληνικής επιχείρησης ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ και διανέμονται παγκοσμίως. Διαθέτουν τις αδειοδοτήσεις API και ACEA.
     2321065210 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

  • ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΝΑΣ

    ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΝΑΣ

    Το συνεργείο ΚΑΝΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ με την εμπειρία των 35 χρόνων στο χώρο του αυτοκινήτου και την επισκευή-συντήρηση του είναι το πλέον κατάλληλο για να απευθυνθείτε. Εξειδικεύονται στα αυτοκίνητα TOYOTA  και DAIHATSU και επιπλέον αναλαμβάνουν το εγγυημένο service του air condition.
     2109958930 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ