Τελευταίας τεχνολογίας σύνθετοι δίσκοι από την Bosch

8441 Επισκέψεις στο άρθρο

Τα φρένα αποτελούν πρωταρχικό στοιχείο ενεργητικής ασφάλειας, άρα είναι εξαιρετικά σημαντικό το αυτοκίνητό σας να έχει ένα σύστημα πέδησης που λειτουργεί στην εντέλεια. H Βosch για να προσφέρει το άριστο φρενάρισμα έχει κατασκευάσει σύνθετους δίσκους για φρένα, που αποτελούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Δ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΠΑΤΣΟΥΛΗΣ Γ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Αν λοιπόν τα φρένα σας ή κάποια εξαρτήματα τους θέλουν αλλαγή και ψάχνετε να βρείτε τα κατάλληλα καινούρια, θα πρέπει να ξέρετε ότι μία από τις ιδανικότερες επιλογές είναι αυτά της Bosch. Άλλωστε, ανήκει στους κορυφαίους κατασκευαστές φρένων διεθνώς συνδυάζοντας την έρευνα, την ανάπτυξη, την παραγωγή και τον ποιοτικό έλεγχο. Έχει κατασκευάσει και παρουσιάσει στην παγκόσμια αγορά πάνω από 10.000 προϊόντα, τα οποία διασφαλίζουν την υψηλή κάλυψη της αγοράς – από μεμονωμένα εξαρτήματα έως ολοκληρωμένα συστήματα. Και ως πρωτοπόρος στην ασφάλεια κατά την οδήγηση, η Bosch διασφαλίζει και σε αυτό τον τομέα μέγιστη λειτουργικότητα χάρη στην εντατική έρευνα και τη στενή συνεργασία με τους κατασκευαστές των οχημάτων.

Τέτοια προϊόντα είναι και οι τελευταίας τεχνολογίας σύνθετοι δίσκοι

Οι σύνθετοι δίσκοι της Bosch εξασφαλίζουν ότι το φρενάρισμα του αυτοκινήτου σας θα είναι πάντα αξιόπιστο. Χαρακτηρίζονται ως σύνθετοι, εξαιτίας του διαχωρισμού του δίσκου (τμήμα τριβής) από το καπέλο (τμήμα στερέωσης). Όσον αφορά τα υλικά κατασκευής ο δίσκος είναι φτιαγμένος από χυτοσίδηρο, ενώ το καπέλο από αλουμίνιο ή χάλυβα και η σύνδεση τους γίνεται με ειδικά πριτσίνια.

Οι σύνθετοι δίσκοι φρένων της Bosch έχουν μεγαλύτερη αντοχή στην φθορά και βελτιώνουν την άνεση και τις επιδόσεις στην οδήγηση.

Σε σχέση με τους απλούς δίσκους, οι σύνθετοι της Bosch έχουν αρκετά συγκριτικά πλεονεκτήματα και συγκεκριμένα:

- Ο ελαφρύς σχεδιασμός των εξαρτημάτων οδηγεί σε χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και μειωμένη εκπομπή CO²
-
Η μειωμένη μάζα βελτιώνει την άνεση και τις επιδόσεις στην οδήγηση
- Μεγαλύτερη αντοχή στη φθορά
-
Ο δίσκος τριβής και το καπέλο ενώνονται με μια ειδική μέθοδο που μειώνει περαιτέρω την ανεπιθύμητη ροή θερμότητας. Με αυτό τον τρόπο περιορίζονται η παραμόρφωση, οι ρωγμές, οι δονήσεις και ο θόρυβος.

 

Τα συστήματα πέδησης της Bosch είναι τελευταίας τεχνολογίας, κατασκευασμένα από άριστης ποιότητας υλικά και δοκιμασμένα σε πραγματικές συνθήκες.


Κιτ επισκευής δαγκανών για να αποφύγετε την εξ ολοκλήρου αντικατάσταση του συστήματος φρένων

 

Η δαγκάνα φρένων είναι ένα σημαντικό στοιχείο στο σύστημα πέδησης. Υπάρχουν διάφοροι τύποι δαγκανών, αλλά το πιο συνηθισμένο για τα ιδιωτικά οχήματα είναι η πλωτή δαγκάνα. Ολισθαίνει πάνω σε πείρους και συγκρατεί τα τακάκια στον δίσκο του φρένου. Για να διασφαλιστεί η βέλτιστη πέδηση, συνιστάται να ελέγχετε και λιπαίνετε τους πείρους κάθε φορά που αντικαθίστανται οι δίσκοι φρένων, τα τακάκια ή οι δαγκάνες. Είναι επίσης σημαντικό να ελέγχετε την κατάσταση των καπακιών των πείρων, τα οποία αποτρέπουν τη διάβρωση και τη φθορά.

Για αυτές τις εργασίες συντήρησης που σας βοηθούν να αποφύγετε την ανάγκη αλλαγής ολόκληρου του συστήματος φρένου, η Bosch δημιούργησε το κιτ επισκευής δαγκάνας, το οποίο περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία:

-Βίδες στερέωσης 
-Καλύμματα πείρων
-Πείροι 
-Γράσο


Η σειρά αποτελείται από 126 κωδικούς και καλύπτει πάνω από το 80% των αναγκών που σχετίζονται με πλωτές δαγκάνες, ακόμη και για πιο πρόσφατα μοντέλα όπως τα VW Golf VII και VIII, T-Roc, Renault Captur II και Clio V.

Θα τα βρείτε στο δίκτυο συνεργείων Bosch Car Service

Τα εξελιγμένα συστήματα φρένων της Bosch θα τα βρείτε μεταξύ άλλων και στο δίκτυο συνεργείων Bosch Car Service. Ανήκει σε ένα παγκόσμιο δίκτυο ανεξάρτητων συνεργείων. Με εταιρικό know how 100 ετών, παρέχουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Η εταιρική τους φιλοσοφία περιλαμβάνει 3 άξονες. Ποιότητα, πελατοκεντρικότητα, διαφάνεια & ανταγωνιστικότητα.

Στο δίκτυο των συνεργείων Bosch Car Service θα βρείτε τα σύγχρονα συστήματα πέδησης της Bosch, αλλά και εξαιρετικής ποιότητας εξαρτήματα, όπως τα παραπάνω τακάκια.

Οι άρτια εκπαιδευμένοι τεχνικοί παρέχουν ολοκληρωμένη τεχνική υποστήριξη για κάθε τύπο και μοντέλο αυτοκινήτου: από τα συμβατικά ηλεκτρικά μέρη έως τα πολύπλοκα ηλεκτρονικά και τα σύγχρονα diesel. Έτσι λοιπόν, το όχημά σας θα λαμβάνει πάντα υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, διότι τα συνεργεία υποστηρίζονται από την Bosch μέσω:

- Ολοκληρωμένου προγράμματος σεμιναρίων.
- Τηλεφωνικής γραμμής τεχνικής υποστήριξης
- Πρόσβασης στην παγκόσμια βάση τεχνικών πληροφοριών της Bosch.