Tι λάδι να επιλέξω για τον κινητήρα μου;

2808 Επισκέψεις στο άρθρο

Δες παρακάτω όσες πληροφορίες χρειάζεσαι για την επιλογή του κατάλληλου λιπαντικού, αλλά και μία σούπερ προσφορά από την Autoplanet.

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ι. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - electrologio.gr
ΒΑΛΕΟΝΤΗΣ ΕΜΜ. & ΣΙΑ Ε.Ε. - BOSCH CAR SERVICE
Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα για τη σωστή λειτουργία του κινητήρα, είναι τα λάδια. Πώς να επιλέξεις όμως σωστά λιπαντικό κινητήρα, κάθε πότε πρέπει να αλλάζεις λάδια και ποια τα πιθανά λάθη που μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στον κινητήρα;

Πώς να επιλέξεις το σωστό λιπαντικό κινητήρα;
Αρχικά, το κατάλληλο λιπαντικό θα πρέπει να τηρεί τα διεθνή πρότυπα (ACEA, API, ILSAC, JASO), καθώς και τις προδιαγραφές κάθε κατασκευαστή. Για να αποφασίσεις επομένως τι λάδι θα επιλέξεις για το αυτοκίνητό σου, θα πρέπει πρώτα να ελέγξεις το εγχειρίδιο συντήρησης του οχήματός σου.  Έτσι, θα βρεις το εγκεκριμένο λιπαντικό που συνιστά ο κατασκευαστής σου.

Tip: Οι προδιαγραφές που αναγράφονται στο εγχειρίδιο πρέπει να ταιριάζουν με τις πληροφορίες που αναγράφονται στο πίσω μέρος της συσκευασίας του προϊόντος.
Hint: Επέλεξε ένα λιπαντικό του οποίου το ιξώδες ταιριάζει με τις ανάγκες του οχήματός σου. Το ιξώδες είναι ένα μέτρο της αντίστασης στην ελεύθερη ροή και περιλαμβάνει δύο βαθμούς: έναν για τις χαμηλές θερμοκρασίες και έναν για τις υψηλές.(πχ. 5w40, 10w40)

Τι μπορεί να προκαλέσει η λανθασμένη επιλογή λιπαντικού;
Ενδεχόμενο λάθος στην επιλογή λιπαντικού, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον κινητήρα. Συνεπώς, έχε στο νου σου τα εξής:
 •  Δεν κάνουν όλα τα λιπαντικά για όλους τους τύπους κινητήρων.
 •  Δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις λιπαντικό βενζινοκινητήρα σε κινητήρα πετρελαίου.
 •  Δεν πρέπει να συμπληρώσεις στον κινητήρα λάδι που έχει διαφορετική ρευστότητα.
Tip: Αν αλλάζεις λάδια μία φορά τον χρόνο, επέλεξε συνθετικά λάδια που λειτουργούν σε μεγάλο εύρος θερμοκρασιών.

Κάθε πότε να αλλάζω λάδια;
Η διάρκεια ζωής του κάθε λιπαντικού είναι ορισμένη και εξαρτάται αφενός από τον κατασκευαστή του και αφετέρου από τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου.  Συνεπώς, θα πρέπει να αλλάζεις λάδια σύμφωνα με τις ενδείξεις. Παρόλα αυτά, οι συνθήκες οδήγησης και ο τρόπος λειτουργίας του κινητήρα παίζουν καθοριστικό ρόλο για την απόδοση του λιπαντικού στο χρόνο.

Η προσφορά του μήνα από το Autoplanet
Πρόλαβε για περιορισμένο χρονικό διάστημα εκπτώσεις έως 30% σε λιπαντικά κορυφαίων Brands για να εξασφαλίσεις μέγιστη απόδοση κινητήρα, οικονομία καυσίμου, μεγάλη προστασία και αντίσταση κατά της φθοράς. Διάλεξε αυτό που σε καλύπτει μέσα από μία μεγάλη γκάμα επώνυμων προϊόντων:
Total,  ElfMobil,  Motul,  ShellOpel.


Βρείτε ακόμη μεγάλες προσφορές σε λάδια moto από τη Motul! Τώρα όλα με 25% έκπτωση!!

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ

 • DAMSEL– MASTER OIL (ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ)

  DAMSEL– MASTER OIL (ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ)

  DAMSEL και MASTER OIL είναι 2 επώνυμα Brands λιπαντικών οχημάτων με ευρεία γκάμα για επιβατικά και ελαφρά φορτηγά, βαρέα οχήματα, μηχανήματα έργου και καΐκια. Αποτελούν δημιούργημα της ελληνικής επιχείρησης ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ και διανέμονται παγκοσμίως. Διαθέτουν τις αδειοδοτήσεις API και ACEA.
   2321065210 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • FLOR OIL

  FLOR OIL

  FLOR OILΜεγάλη γκάμα λιπαντικών και ορυκτών προϊόντων, καλύπτουν όλες τις ανάγκες! Προτεραιότητα η προσφορά λιπαντικών εξαιρετικής ποιότητας που προστατεύουν κάθε μηχάνημα. 53 χρόνια συνεχούς έρευνας και επαναλαμβανόμενων ελέγχων σε κάθε προϊόν.
   2310684070 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΤΟΨΗΣ Α.Ε.

  ΤΟΨΗΣ Α.Ε.

  TOPSYSTEM Services – ΤΟΨΗΣ Α.Ε.: Εμπορεία δεκάδων προϊόντων λιπαντικών για κάθε τύπο μηχανήματος. Διακινούνται προϊόντα  WEG lubricants, λιπαντικά RHEINOL της Γερμανικής εταιρείας SWD RHEINOL.

   2382021195 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • DYNAMIC KOTE

  DYNAMIC KOTE

  Η εταιρία Dynamic Kote ιδρύθηκε το 2012, με έδρα την Αθήνα και εξειδικεύεται στην παραγωγή και διάθεση λιπαντικών για οχήματα και μηχανήματα για τους κλάδους της βιομηχανίας και της ναυτιλίας.
   2130339110 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Δ. ΕΥΘΥΜΙΟΣ (LUKOIL-ALESSO)

  ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Δ. ΕΥΘΥΜΙΟΣ (LUKOIL-ALESSO)

  Τα λιπαντικά Lukoil είναι από τα λίγα λιπαντικά που διαθέτουν εγκεκριμένες πιστοποιήσεις των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών. Είναι λιπαντικά πρωτογενή με την πρώτη ύλη τους να προέρχεται από τη Ρωσία.
   2109569972 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΚΟΛΟΒΕΝΤΖΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

  ΚΟΛΟΒΕΝΤΖΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

  Η εταιρέια του κου. Κολοβέντσου Αθανάσιου μετρά σχεδόν 70 χρόνια εμπειρίας στην εμπορεία ανταλλακτικών αυτοκινήτου. Στο κατάστημα του στην Ελευσίνα θα βρείτε λάδια, λιπαντικά, πρόσθετα βενζίνης και υγρά ψυγείου αυτοκινήτων & φορτηγών Yacco αλλά και διάφορα εξαρτήματα. 
   2105547828 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΜΟΥΣΑΚΙΑΝ

  ΜΟΥΣΑΚΙΑΝ

  Λιπαντικά Meganol!  Γνωστά για την εξαιρετική τους ποιότητα και την εκπληκτική απόδοση. Παρασκευάζονται με το πιστοποιημένο σύστημα ποιότητας DQS ISO 9001:2015. Υπερπληρούν τις προδιαγραφές των κατασκευαστών.
   2641400805 - 31370 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΛΑΔΑΔΙΚΟ

  ΛΑΔΑΔΙΚΟ

  Στο κατάστημά τους μπορείτε να βρείτε όλα τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, μπαταρίες αυτοκινήτων, λιπαντικά αυτοκινήτων και αξεσουάρ αυτοκινήτων στις καλύτερες τιμές της αγοράς! Με ένα κλικ στο e-shop τους, ή με μια επίσκεψη στο κατάστημα τους στα Ανω Πατήσια.
   2111136100 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • TRADE WIND

  TRADE WIND

  Η Trade Wind, κοντά σας από το 1976, δραστηριοποιείται στο χονδρεμπόριο λιπαντικών και χημικών με σκοπό την απόλυτη προστασία, επισκευή και συντήρηση του κινητήρα του αυτοκινήτου σας. Το ηλεκτρονικό της κατάστημα καλύπτει πελάτες σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό
   2104111569 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

  ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

  Στα καταστήματα της ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ θα βρείτε μια τεράστια γκάμα ανταλλακτικών για όλα τα αυτοκίνητα. Η γκάμα της αποτελείται από καινούρια ανταλλακτικά, γνήσια και ιμιτασιόν Α ποιότητας και αξεσουάρ για όλες τις μάρκες αυτοκινήτων και κάθε είδους όλων των μοντέλων που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά.
   2105440055 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ