• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Περιοδικό - Test mtx

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  2/1/2001
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/1/2001
ΔΟΚΙΜΗ 
Opel Zafira 1,8
 
Ο πλούσιος "μονομάχος"
 

Το μοναδικό επταθέσιο πολυμορφικό της μικρομεσαίας κατηγορίας, το Opel Zafira, εφοδιάζεται (και) με κινητήρα 1,8 λίτρων και φέρει εντυπωσιακό βασικό εξοπλισμό που δελεάζει τους απανταχού απαιτητικούς οικογενειάρχες.
 

Η γκάμα εκδόσεων του πολυμορφικού Opel Zafira περιλαμβάνει προτάσεις που ξεφεύγουν από το... κατεστημένο της μικρομεσαίας κατηγορίας προσθέτοντας "χρώμα" στη ζωή του οικογενειάρχη που θα τις επιλέξει. Τί εννοούμε; 
Η διαφορετικότητα του Opel Zafira ως προς το σχήμα του, τις χωροταξικές του ικανότητες και την ποιότητα κατασκευής του αποτελούν ούτως ή άλλως στοιχεία που το κάνουν ξεχωριστό μεταξύ των ίδιας φιλοσοφίας ανταγωνιστών του. Οταν όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με ένα ισχυρότερο μηχανικό σύνολο από αυτό των 1,6 λίτρων και κυρίως με πλήρη εξοπλισμό άνεσης και ασφαλείας, τότε ο οικογενειάρχης που θα διαθέσει το υψηλό αλλά "λογικό" τίμημα για να αποκτήσει το μοντέλο θα κυριευτεί από ένα αίσθημα υπεροχής. Υπεροχή στο πρεστίζ της φίρμας, υπεροχή στην ποιότητα κατασκευής, υπεροχή στους χώρους και υπεροχή στον εξοπλισμό. 
Στο εξωτερικό μέρος δεν υπάρχουν ιδιαίτερα γνωρίσματα της έκδοσης 1,8 λίτρων σε σχέση με αυτές στα 1,6 λίτρα. Η έκδοση εξοπλισμού Elegance που είχαμε στη διάθεσή μας προσφέρει φινίρισμα χρωμίου στη μάσκα του ψυγείου, φώτα ομίχλης και σπορ, 15άρες ζάντες αλουμινίου έξι ακτίνων που φιλοξενούν ελαστικά διαστάσεων 195/65. Ξεχωρίζουν επιπλέον οι δύο ηλεκτρικά συρόμενες και ανακλινόμενες οροφές, οι οποίες καθιστούν την καμπίνα περισσότερο φωτεινή και επομένως ευχάριστη κατά τις μετακινήσεις. 
Στο εσωτερικό μέρος του Opel Zafira 1,8 συναντάμε μια απόλυτα λειτουργική καμπίνα, πλήρως εξοπλισμένη. Σε επίπεδο ασφάλειας περιλαμβάνει αερόσακους για οδηγό και συνοδηγό, πλευρικούς αερόσακους και ζώνες τριών σημείων και για τις επτά ξεχωριστές θέσεις των επιβατών. Εκτός από τους πολλαπλούς αποθηκευτικούς χώρους μικροαντικειμένων και τη δυνατότητα μετατροπής του αυτοκινήτου από 5θέσιο σε 7θέσιο (μέσω του συστήματος "Flex 7"), στην εν λόγω έκδοση δίνεται η δυνατότητα αναδίπλωσης του καθίσματος του συνοδηγού σε οριζόντια θέση προκειμένου να εξασφαλιστεί επιπλέον αποθηκευτικός χώρος όποτε κρίνεται απαραίτητο. 
Ο εξοπλισμός άνεσης προσφέρει τέσσερα ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικούς καθρέφτες, ηχοσύστημα 
"CDR 500" με οκτώ ηχεία και λειτουργίες που γίνονται μέσω ειδικών χειριστηρίων που βρίσκονται στο τιμόνι. Το αιρ κοντίσιον έχει αντικατασταθεί από κλιματισμό. 
Η συμπεριφορά του επταθέσιου πολυμορφικού στο δρόμο είναι απόλυτα ασφαλής προδιαθέτοντας τον οδηγό να κινηθεί γρήγορα χάρη στη σφικτή ρύθμιση των αναρτήσεων. 
Η μέτρια ελαστικότητα του 1800άρη κινητήρα μπορεί να κουράσει στην πολύωρη χρήση του μοντέλου μέσα στην πόλη, ωστόσο η αίσθηση έξω από αυτή είναι ευχάριστη καθώς το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί με υψηλές ταχύτητες. Στα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης έκδοσης συγκαταλέγεται το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης TC Plus που παρεμβαίνει στο σύστημα πέδησης και στην ισχύ του κινητήρα.


Το Opel Zafira 1,8 περιλαμβάνει στο βασικό του εξοπλισμό (Elegance) δύο ηλεκτρικές, συρόμενες και ανακλινόμενες οροφές.


Το ταμπλό είναι σχεδιαστικά λιτό, έχει πολύ καλή εργονομία και είναι κατασκευασμένο από υλικά εξαιρετικής ποιότητας.


Οι κλίσεις του αμαξώματος στις στροφές είναι περιορισμένες χάρη στη σφικτή ρύθμιση των αναρτήσεων. Το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης TC Plus που παρεμβαίνει στα φρένα και στον κινητήρα ενισχύει τον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας που προσφέρει το Opel Zafira.


Το τιμόνι φέρει τα χειριστήρια λειτουργίας του ηχοσυστήματος.

 ΔΟΚΙΜΗ Opel Zafira 1,8
 Ο πλούσιος "μονομάχος"
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ 
Αθόρυβος "εργάτης"