Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Περιοδικό - Θέματα αγοράς mtx

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  4/2/2003
Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/2/2003

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Renault vs Volkswagen
 
 

Μάχη για το "στέμμα" της Ευρώπης
 

H Volkswagen ήταν εδώ και αρκετά χρόνια η εταιρεία με τις υψηλότερες πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά, μια "παράδοση" που έσπασε το 2002, χρονιά κατά την οποία η Renault ξεπέρασε τη Γερμανική φίρμα σε ταξινομήσεις στη Γηραιά ήπειρο. Συνεπώς η μάχη ανάμεσα στη Renault και τη VW αναμένεται να ενταθεί μέσα στο 2003 αλλά και τα αμέσως επόμενα χρόνια με όπλα πολλά νέα μοντέλα και "έπαθλο" φυσικά την κορυφαία θέση στους πίνακες των πωλήσεων.

Τα τελευταία χρόνια του προηγούμενου αιώνα και τα πρώτα του 21ου που διανύουμε η Volkswagen τόσο ως όμιλος όσο και ως αυτόνομη εταιρεία αναδεικνυόταν ως ο "πρωταθλητής" των πωλήσεων στην αγορά της Ευρώπης και συγκεκριμένα στη Δ. Ευρώπη η οποία περιλαμβάνει τις 15 αγορές της Ε.Ε. καθώς και τις χώρες Ελβετία, Ισλανδία και Νορβηγία. Η διαφορά με τους υπόλοιπους ομίλους και εταιρείες ήταν συνήθως αρκετά μεγάλη και η μόνη φίρμα η οποία πλησίαζε πολύ κοντά στην VW ήταν η Renault η οποία μάλιστα κατάφερνε ορισμένους μήνες να ξεπερνά τη Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία σε πωλήσεις. 
Το 2002 όμως ήταν η χρονιά της μεγάλης αλλαγής καθώς η Renault πέτυχε να σημειώσει περισσότερες ταξινομήσεις από την VW για όλο το έτος συνολικά και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση του γενικού πίνακα. Αμφότερες οι εταιρείες είχαν μείωση πωλήσεων το 2002, όμως στην περίπτωση της VW η μείωση αυτή ήταν η μεγαλύτερη και έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Γάλλου κατασκευαστή. 
Όπως φαίνεται από τους δύο μικρούς πίνακες στο κάτω μέρος της αριστερής και της δεξιάς σελίδας οι πωλήσεις της Renault είναι πιο σταθεροποιημένες σε αντίθεση με αυτές της Volkswagen που ακολουθούν πτωτική πορεία από το 1999 και έπειτα. 
Για να είναι σαφέστερη η εικόνα που παρουσίασε η ευρωπαϊκή αγορά το 2002, παραθέτουμε έναν ακόμη πίνακα με τις πωλήσεις των ομίλων όπου πρέπει να αναφέρουμε ότι ο όμιλος της VW διατηρεί τα "σκήπτρα" με σχετική άνεση. Όπως είναι λογικό οι δύο φίρμες θα "κονταροχτυπηθούν" και το 2003 ενώ σε ό,τι αφορά τα "όπλα" τους αυτά δεν είναι αλλά από τα νέα ή ανανεωμένα μοντέλα που ετοιμάζουν και τα οποία παρουσιάζονται στο θέμα αυτό.

 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Renault vs Volkswagen
 
Μάχη για το "στέμμα" της Ευρώπης
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
H "μάχη" των πολυμορφικών
VW Touran
Nέες Εκδόσεις Μegane
Nέo Clio & Clio ΜPV
Nέo Τwingo
Nέo VW Golf
Mελλοντικό Passat
Οι άμεσες αφίξεις από τη Renault
Οι άμεσες αφίξεις από την Volkswagen