Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Περιοδικό - Θέματα αγοράς mtx

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  5/2/2002
Ημερομηνία δημοσίευσης: 5/2/2002

ΝΕΑ ΔΙΕΘΝΗ
 

Renault: Ανοδος πωλήσεων-εμπλοκή σε F1
 
Η Renault επιστρέφει εφέτος στη Formula 1, αυτήν τη φορά πιο επιθετικά, καθώς θα συμμετέχει στα Grand Prix με αυτοκίνητο στο οποίο τόσο ο κινητήρας όσο και το σασί θα φέρουν την υπογραφή της Γαλλικής φίρμας. Σε μία ειδική τελετή στο Technocentre στο Guyancourt κοντά στο Παρίσι, παρουσιάστηκε στις 27 Ιανουαρίου το νέο -100% δικό της- αγωνιστικό όχημα που φέρει την ονομασία R202. To αυτοκίνητο θα οδηγούν οι Jarno Trulli και Jenson Button. 
Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης τα εμπορικά της αποτελέσματα για το 2001, τα οποία ήταν απόλυτα θετικά. Συγκεκριμένα οι πωλήσεις του ομίλου Renault πέρυσι ανήλθαν σε 2.408.548 επαγγελματικά και επιβατικά οχήματα σε παγκόσμιο επίπεδο, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 2,2% σε σχέση με το 2000. Στη Δ. Ευρώπη η εταιρεία κατέλαβε για 4η συνεχόμενη χρονιά την 1η θέση με μερίδιο 11,5%, λαμβάνοντας πάντα υπόψη και τις πωλήσεις των επαγγελματικών της οχημάτων. Την αύξηση των πωλήσεών της στήριξαν κυρίως η Laguna (+40,3%) και το Clio (+5,8%).


H Laguna στήριξε σε μεγάλο βαθμό πέρυσι τις πωλήσεις της Renault χαρίζοντάς της την πρώτη θέση στη Δ. Ευρώπη στις πωλήσεις επαγγελματικών και επιβατικών οχημάτων.