Περιοδικό - Test mtx

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  4/3/2003
Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/3/2003

ΔΟΚΙΜΗ
Audi A4 1,8T Cabrio
 

Απόλαυση για περισσότερους
 

Η "ανοιχτή" έκδοση του Audi A4 έγινε πιο προσιτή με την τοποθέτηση του υπερτροφοδοτούμενου μηχανικού συνόλου των 1,8 λίτρων και τη χαμηλότερη τιμή κατά 13.700 ευρώ σε σχέση με την έκδοση 2,4. Ένα αυτοκίνητο που εκπέμπει έντονη γοητεία και δυναμισμό ανά πάσα στιγμή.
   
Με την πρώτη ματιά, το Audi A4 Cabrio αιχμαλωτίζει το βλέμμα συγκεντρώνοντας κολακευτικά σχόλια για την εξωτερική του σχεδίαση, ανεξάρτητα από το αν η οροφή είναι κλειστή ή ανοιχτή. Οι "καθαρές" γραμμές του αμαξώματος αποπνέουν έντονο δυναμισμό και στιβαρότητα, ενώ το επιχρωμιωμένο πλαίσιο του παρμπρίζ τονίζει το πολυτελές ύφος του μοντέλου. Διάχυτη είναι και η πολυτέλεια που προσφέρει ο πιο μοντέρνος αισθητικά θάλαμος των επιβατών σε σχέση με τον αντίστοιχο της σεντάν έκδοσης του Α4. Την εντύπωση αυτή υπογραμμίζει η ποιότητα των υλικών και κατασκευής που δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο για αρνητική κριτική και στην παραμικρή λεπτομέρεια. 
Η άριστη εικόνα που αποκομίζει κανείς από τον 4θέσιο θάλαμο των επιβατών του A4 Cabrio ενισχύεται από το πλήθος των ηλεκτρονικών συστημάτων άνεσης και την πολύ καλή εργονομία που προσφέρουν οι διακόπτες στον περιβάλλοντα χώρο του οδηγού. Ο τελευταίος θα εκτιμήσει δεόντως την άριστη θέση οδήγησης, ενώ το κάθισμα -όπως και αυτό του συνοδηγού- προσφέρει πολύ καλή στήριξη στο σώμα χωρίς να το κουράζει σε πολύωρες μετακινήσεις. 
Η απόλαυση που προσφέρει στον οδηγό το "ανοιχτό" Α4 δεν περιορίζεται μόνο στην αίσθηση της όρασης, αλλά μεταφέρεται στην αφή και την ακοή από τα πρώτα διανυθέντα μέτρα. Πρώτα απ' όλα η πολύ καλή ποιότητα κύλισης σε συνδυασμό με την ηχομόνωση και την άριστη εφαρμογή της πάνινης οροφής δίνουν την εντύπωση στους επιβάτες ότι βρίσκονται στο "κλειστό" Α4. Ο οδηγός του Α4 Cabrio είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητες του υπερτροφοδοτούμενου 20βάλβιδου κινητήρα των 1,8 λίτρων (163 ονομαστικών ίππων), χάρη στο ιδιαίτερα στιβαρό πλαίσιο και την πολύ καλά ρυθμισμένη ανάρτηση. 
Η τελευταία προσδίδει στο αυτοκίνητο υψηλή σταθερότητα στον ανοιχτό δρόμο, ενώ σε δρόμο με στροφές το Α4 Cabrio παραμένει ασφαλές ανεξάρτητα από την ποιότητα του δρόμου. Επίσης στην ασφάλεια που εμπνέει το Α4 στο δρόμο συνεπικουρούν τα ιδιαίτερα αποτελεσματικά φρένα και το πολύ καλό σε αίσθηση τιμόνι. 
Το Audi A4 1,8T Cabrio είναι ένα πλήρες σε κάθε τομέα αυτοκίνητο, το οποίο προσφέρεται σε ανταγωνιστική τιμή σε σχέση με αντίστοιχου τύπου μοντέλα. Συγκεκριμένα το Α4 1,8Τ Cabrio κοστίζει 43.000 ευρώ έναντι 57.950 και 56.300 ευρώ που στοιχίζουν οι BMW 320 Cabrio και Mercedes CLK 200 Kompressor Cabrio αντίστοιχα.

Εγγυήσεις (έτη)

Μηχανικά μέρη
Αντισκωριακή 12
Χρώμα 3


Το Α4 Cabrio έχει επιβλητική εμφάνιση από όποια πλευρά κι αν το κοιτάξει κανείς, 
χάρη στις αρμονικές γραμμές του αμαξώματος.

 
Στο ευχάριστο αισθητικά εσωτερικό κυριαρχεί η άψογη ποιότητα υλικών και κατασκευής, η οποία εντείνει τη στιβαρότητα που αποπνέει το Α4 Cabrio.

 

 

 

 

 

 

 

 

Χρηματοδότηση

35% προκαταβολή, έως 60 μήνες με 9,6% επιτόκιο
35% προκαταβολή, έως 60 μήνες με 10,1% επιτόκιο (με VISA VW-AUDI)

Δυνατός και πολιτισμένος κινητήρας 
Κάτω από το μακρύ καπό του A4 Cabrio φιλοξενείται ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 1,8 λίτρων με τις 5 βαλβίδες ανά κύλινδρο. Το μηχανικό αυτό σύνολο απέδωσε στο δυναμόμετρο ίδια ιπποδύναμη με αυτή που ανακοινώνει η Audi (163 ίππους), ενώ η τιμή της ροπής ήταν μεγαλύτερη από την ονομαστική κατά 15 Nm. Παρά το μεγάλο βάρος του αμαξώματος (1.614 κιλά), το μοτέρ των 1,8 λίτρων προσδίδει στο αυτοκίνητο πολύ καλές επιδόσεις από στάση και εν κινήσει. Η λειτουργία του είναι ιδιαίτερα πολιτισμένη και αθόρυβη ανεξάρτητα από το εύρος των στροφών λειτουργίας. Επίσης θετικά στοιχεία του είναι η γραμμική απόδοση και το πολύ καλό "τράβηγμα" μετά τις 2.000 σ.α.λ.Ο πολιτισμένος και αθόρυβος κινητήρας 1,8Τ του "ανοιχτού" Α4 προσδίδει στο βαρύ αυτοκίνητο πολύ καλές επιδόσεις.