• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Περιοδικό - Test mtx

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  5/3/2002
Ημερομηνία δημοσίευσης: 5/3/2002

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ
Honda Civic 1,6 3d vs Toyota Corolla 1,6 3d

 

Φρέσκο μικρομεσαίο... σούσι!
 

Από τις τελευταίες εισαγωγές το τρίθυρο Honda Civic, ούτε τρεις μήνες στην ελληνική αγορά το Toyota Corolla. Και τα δύο απευθύνονται στο ίδιο κοινό διαθέτοντας παρεμφερή θέλγητρα, ενώ -το κυριότερο- "γειτνιάζουν" και τιμολογιακά. Συγκρίνοντας τις εκδόσεις των τρίθυρων μικρομεσαίων μοντέλων με τους κινητήρες των 1,6 λίτρων, προκύπτει το συμπέρασμα για την καλύτερη προσέγγιση των καταναλωτών στους οποίους απευθύνονται.
 
Τα τρίθυρα μικρομεσαία μοντέλα ασκούν μια "γοητεία" κυρίως στους οδηγούς μικρής ηλικίας και περιορισμένων μεταφορικών -οικογενειακών- υποχρεώσεων. Στην κατηγορία αυτή δύο Ιάπωνες κατασκευαστές που παραδοσιακά "συνυπήρχαν" στη συνείδηση των Ελλήνων και όχι μόνο αγοραστών, προσφέρουν δύο απόλυτα σύγχρονες προτάσεις -οι οποίες παρεμπιπτόντως δεν έχουν και πολύ καιρό που εισήχθησαν στην ελληνική αγορά. 
Το Honda Civic σχεδιαστικά διαθέτει το κάτι παραπάνω σε σχέση με τον ομοεθνή του ανταγωνιστή, που το καθιστά ελαφρώς πιο θελκτικό στον εξωτερικό παρατηρητή. Λόγω του χαμηλότερου ύψους και του πιο επιθετικού ρύγχους, το μοντέλο της Honda προσεγγίζει καλύτερα τον αγοραστή αυτής της κατηγορίας ο οποίος έχει δεδομένες ορισμένες σπορτίφ βλέψεις. 
Το αμάξωμα του Toyota Corolla δείχνει ογκωδέστερο συγκριτικά και προδιαθέτει για μεγαλύτερους διαθέσιμους χώρους για τους επιβάτες. Η κατανομή των όγκων στα δύο αμαξώματα είναι παρεμφερής και αυξάνει την αίσθηση της παρόμοιας σχεδίασης. Τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, που για τα αυτοκίνητα είναι ό,τι τα χαρακτηριστικά του προσώπου για τους ανθρώπους, οριοθετούν τις διαφορές δίνοντας ξεχωριστό ύφος στα δύο μοντέλα. 
Πιο κομψό το μοντέλο της Honda, με λεπτότερες κολόνες στο πίσω μέρος και σχεδόν ενιαία κλίση για εμπρόσθιο καπό-παρμπρίζ, εμφανίζει αισθητικές διαφορές και από τις υπόλοιπες εκδόσεις αμαξώματος του Civic. Από την άλλη, το Toyota Corolla δείχνει τις καταβολές του, καθώς η αισθητική συγγένεια με την 5θυρη έκδοση είναι σημαντικά μεγαλύτερη από ό,τι στην περίπτωση του ομοεθνούς ανταγωνιστή. Η αίσθηση της συμπαγούς κατασκευής υπάρχει και στις δύο περιπτώσεις. 
Ανάλογη των πεντάθυρων εκδόσεων και στις δύο περιπτώσεις είναι η εικόνα του εσωτερικού. Τα Ιαπωνικά μοντέλα επιδεικνύουν πολύ καλή ποιότητα συναρμογής στα επιμέρους τμήματα των ταμπλό και των εσωτερικών επενδύσεων στις πόρτες αλλά και τα πλαϊνά των πίσω καθισμάτων. Είναι χαρακτηριστική η απουσία οποιουδήποτε τριγμού κατά τη διέλευση και των δύο μοντέλων από κακοστρωμένο δρόμο με έντονες ανωμαλίες. 
Η ποιότητα των πλαστικών στο εσωτερικό δείχνει λίγο καλύτερη στην περίπτωση του Toyota Corolla, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι ανάλογη αντίστοιχων Γερμανικής προέλευσης μοντέλων. Το επάνω μέρος του ταμπλό και των δύο αυτοκινήτων είναι επενδεδυμένο με μαλακό πλαστικό. 
Ενας ακόμα σημαντικός τομέας που επηρεάζει την επιλογή ενός εκ των δύο είναι αυτός του εξοπλισμού. Οι βασικές εκδόσεις και των δύο μοντέλων εμφανίζουν ίδια στοιχεία εξοπλισμού και μπορούν άνετα να χαρακτηριστούν πλήρεις, καθώς περιλαμβάνουν όλα όσα μπορεί να ζητήσει κανείς αναφορικά με την άνεση αλλά και την ασφάλεια των επιβατών. 
Τα δύο μικρομεσαία μοντέλα με τα τρίθυρα αμαξώματα και τον ίδιο κυβισμό διατίθενται σε παραπλήσιες τιμές, κάνοντας έτσι την επιλογή ακόμα πιο δύσκολη για κάποιον που δε μπορεί να δείξει ξεκάθαρα την προτίμησή του στην πρόταση του ενός ή του άλλου κατασκευαστή. 
Εύλογα και τα δύο μοντέλα προάγουν τις παραδοσιακά Ιαπωνικές αρχές της αξιοπιστίας και της υψηλής εφαρμοσμένης τεχνολογίας, πλαισιωμένες από μεγάλης διάρκειας εγγυήσεις που έχουν να κάνουν με τα μηχανικά μέρη, το χρώμα και την αντισκωριακή προστασία (7, 3 και 6 χρόνια αντίστοιχα για το Honda Civic και 6, 3 και 12 για το Toyota Corolla).


Πιο δυναμικό το σχήμα του Honda Civic. Σε αυτό συμβάλλουν το μικρότερο συνολικό ύψος και το πιο έντονα σφηνοειδές σχήμα εμπρός.Δείχνει περισσότερο ογκώδες το Toyota Corolla προδιαθέτοντας για μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους.


 ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ Honda Civic 1,6 3d vs Toyota Corolla 1,6 3d
 
Φρέσκο μικρομεσαίο... σούσι!
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Ισοδύναμοι κινητήρες με ίδια τεχνολογία
Αρκούντως σπορτίφ, καλύτερη αίσθηση το Corolla
Διαμάχη αποσκευών
Τυπική η υπεροχή της Corolla

Τα μικρά με τον μικρότερο κύκλο στροφής

Aνανεωμένα Audi RS 5 Coupé & RS 5 Sportback

Nέο Suzuki Swift Extreme Concept

Πιστή στις παραδόσεις η νέα Mercedes S-Class

Η κίνηση στους δρόμους

Δοκιμή: Νέο Renault Clio

Δύο υβριδικά Audi Q7 με έως 465 PS

Hyundai Tucson Vs Peugeot 3008 Vs VW Tiguan

Η «μαυροφορούσα» έκδοση του Velar

Στην πυρά 4 αυτοκίνητα της ΒIAMAΡ

Τι σου τη σπάει στο νέο σου αυτοκίνητο;

Πώς να κινηθεί το έρμο;

Toν κατάπιε η γη!

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Διαβάστε live 30 δοκιμές

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

SEAT: Μοντέλα φυσικού αερίου που καίνε 3,5€/100 χλμ.

NISSAN: X-Trail με φουλ χώρους & καλή τιμή

RENAULT: All-new Renault CLIO. The best Clio ever! Ανακαλύψτε το...

MITSUBISHI: Οδήγησε τα όλα & αγόρασε από 10.240€

RENAULT: Δωρεάν Χειμερινός Έλεγχος

Δες: Τα ελαστικά της Γιουβέντους !

Σφακιανάκης επιλογές: 1.000€ επιδότηση ανταλλαγής

περισσότερα »