Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Περιοδικό - Test mtx

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  8/5/2001
Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/5/2001
ΔΟΚΙΜΗ
Mercedes C 200 Kompressor Estate
 
Ξεπερνά τις προκαταλήψεις 
 

Λογική προέκταση μοιάζει η Estate έκδοση της Mercedes C-Class. Αν και στην Ελλάδα το "σύνδρομο της κούρσας" δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα, η υποδοχή αυτοκινήτων όπως η Estate C-Class μόνο θετική μπορεί να είναι. Το Γερμανικό μοντέλο επιδεικνύει τις γνωστές αρετές του σε επίπεδο παρεχόμενης ασφάλειας και ποιότητας, με κάτι περισσότερο σε χώρους και κατ' επέκταση πρακτικότητα. 
 

Oι station wagon εκδόσεις στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες είναι αρκετά δημοφιλείς και σημειώνουν καλές πωλήσεις, σε αναλογία και με τις 4θυρες ή 5θυρες εκδόσεις των ίδιων μοντέλων. Ο ανύπαρκτος μέχρι πρότινος όγκος των ταξινομήσεων των station wagon στην ελληνική αγορά είναι η απόδειξη για την προκατάληψη του αγοραστικού κοινού σχετικά με το συγκεκριμένο είδος αμαξώματος. Η κατάσταση αυτή βέβαια αλλάζει, με πολύ αργούς όμως ρυθμούς, καθώς η αξία του αμαξώματος αυτού έχει αρχίσει και αναγνωρίζεται. Σε περιπτώσεις δε που το αυτοκίνητο είναι τόσο καλό όσο και η Mercedes C Class με το δίλιτρο μηχανικά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα που αποδίδει σύμφωνα με το εργοστάσιο 163 ίππους και το γνωστό υψηλό ποιοτικό υπόβαθρο, η παρουσίαση έκδοσης station wagon αποτελεί πρόκληση για την υπέρβαση της "προκατάληψης". Στο εσωτερικό, το κυρίαρχο στοιχείο είναι η ποιότητα που συναντά κανείς στο εσωτερικό και το επίπεδο της ηχομόνωσης που αποτρέπουν κάθε θόρυβο από το να εισέλθει και συνδυάζονται με την εξαιρετική άνεση της ανάρτησης προσφέροντας ένα εξαιρετικό περιβάλλον στους επιβάτες του μοντέλου. Το επιπλέον στοιχείο της Estate -όπως χαρακτηρίζει τις station wagon εκδόσεις των μοντέλων της η Mercedes- είναι ο μεγαλύτερος σε ύψος χώρος των αποσκευών, που επιτρέπει τις μεταφορές περισσότερων αποσκευών σε σχέση με τη σεντάν έκδοση του μοντέλου. Με την αναδίπλωση δε του πίσω καθίσματος, η χωρητικότητα εκτοξεύεται στα 1.384 λίτρα, ενώ και το σχήμα του τον καθιστά πλήρως εκμεταλλεύσιμο. Σε επίπεδο εξοπλισμού, η C Class Estate δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απολύτως από την τετράθυρη έκδοση του μοντέλου, τόσο σε στοιχεία άνεσης, όσο και ασφάλειας. Ετσι η Estate παρουσιάζεται πιο ολοκληρωμένη ως προς τον οικογενειακό της χαρακτήρα και “προορισμό”. Η βασική έκδοση (C 200 Kompressor Classic) προσφέρεται με πολύ καλό εξοπλισμό και κοστίζει 13,8 εκατομμύρια δραχμές. Η έκδοση που είχαμε στη διάθεσή μας έφερε επιπλέον πλευρικούς αερόσακους για τους πίσω επιβάτες, θερμαινόμενα καθίσματα, δερμάτινο σαλόνι, προβολείς εκκενώσεων αερίου Xenon, συναγερμό και ηχοσύστημα με ραδιοκασετόφωνο και CD, στοιχεία που επιβαρύνουν την τιμή του μοντέλου κατά 4 σχεδόν εκατομμύρια δραχμές.
  


Η δυναμική εμφάνιση της C-Class τονίζεται με τις πολύ όμορφες ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, που φιλοξενούν ελαστικά 205/55.


 ΔΟΚΙΜΗ Mercedes C 200 Kompressor Estate
 
Ξεπερνά τις προκαταλήψεις
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ 
Γρήγορο σε ευθείεςκαι στροφές
Η γνωστή μονάδα παραγωγής μεγάλης ισχύος
Χώροι για οικογένεια