• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Περιοδικό - Test mtx

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  15/5/2001
Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/5/2001

ΔΟΚΙΜΗ
Alfa Romeo 147 1,6 5d
 

Αιθέρια και πρακτική...
 

Με την έλευση της 5θυρης έκδοσης συμπληρώνεται η γκάμα της Alfa Romeo 147. Πόντοι πρακτικότητας προστίθενται στο καλαίσθητο Ιταλικό μοντέλο, που προτείνει πλέον μια πιο "οικογενειακή" διάταξη αμαξώματος, που απαλλάσσει από την έξοδο εκ του οχήματος τον οδηγό ή το συνοδηγό, προκειμένου να επι/αποβιβαστούν οι πίσω επιβάτες. Αυτή είναι και η μόνη ουσιαστική διαφορά, καθώς το Ιταλικό μοντέλο δεν έχει αλλάξει ούτε κατ' ελάχιστο σε "χαρακτήρα". 


  

Ούτως ή άλλως, η εξαιρετική αισθητική του αμαξώματος δεν αλλοιώνεται καθόλου από την προσθήκη των δύο επιπλέον θυρών. Το δοκιμασμένο στην 156 τέχνασμα της τοποθέτησης των χειρολαβών για τις πίσω πόρτες στο ύψος της τρίτης κολόνας κάνει το αυτοκίνητο να μοιάζει περισσότερο τρίθυρο. Αυτό άλλωστε που προσέχει κανείς πρώτα δεν είναι η έλλειψη των χειρολαβών πίσω αλλά ο περιορισμός των διαστάσεων των εμπρόσθιων θυρών. Διαφορές άλλες δεν εντοπίζονται στο Ιταλικό μοντέλο σε σχέση με την τρίθυρη έκδοσή του. Η πολύ καλή ποιότητα υλικών και συναρμολόγησης για τα δεδομένα της Ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας δίνει το "παρόν" ανεβάζοντας το κύρος της κατασκευής. Τα "χαρίσματα" της κομψής Ιταλίδας τα ανακαλύπτει κανείς οδηγώντας την. Ο τρόπος με τον οποίο το αυτοκίνητο "στέκεται" στο δρόμο ικανοποιεί κάθε απαίτηση. Συνδυάζει με πολύ καλό τρόπο την άνεση των επιβατών χάρη στη ρύθμιση της ανάρτησης, ενώ η γεωμετρία της προσδίδει εξαιρετικό κράτημα για αυτούς που θέλουν να κινηθούν σβέλτα. Σε επίπεδο εξοπλισμού, η 5θυρη έκδοση της 147 δε διαφέρει από την τρίθυρη. Το μοντέλο που είχαμε στη διάθεσή μας έφερε το χαρακτηρισμό Distinctive (που αναφέρεται στο επίπεδο του εξοπλισμού) και κοστίζει 6.590.000 δραχμές. Σε αυτό περιλαμβάνονται οι ηλεκτρικές ευκολίες (για τέσσερα παράθυρα, τους καθρέφτες, τις κλειδαριές με τον τηλεχειρισμό) που παραμένουν στη διάθεση των υποψήφιων αγοραστών του μοντέλου, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τους 6 αερόσακους που φροντίζουν για την ασφάλεια των επιβατών και το ABS. Επίσης, σε αυτό το "πακέτο" εξοπλισμού περιλαμβάνονται και ηλεκτρονικά ελεγχόμενος κλιματισμός και ράδιοCD.
 


Οταν οι καμπύλες είναι αρμονικά συνδυασμένες με τις ευθείες, η σχεδίαση "ανήκει" σε Ιταλικό αυτοκίνητο και είναι ιδιαίτερα ελκυστική...
 


 ΔΟΚΙΜΗ Alfa Romeo 147 1,6 5d
 Αιθέρια και πρακτική...
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ 
Επαρκής ο "βασικός" 1.600άρης 
Χωρίς αλλαγές οι διαθέσιμοι χώροι, καλή η ποιότητα 
Ασφάλεια υψηλού επιπέδου 
Σπορτίφ και άνετο στο δρόμο